REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deputatul Florea s-a umplut de bani de pe urma firmelor de asigurări. Coincidenţă: soţia este şefă peste managementul asigurărilor

Deputatul Florea s-a umplut de bani de pe urma firmelor de asigurări. Coincidenţă: soţia este şefă peste managementul asigurărilor

Replica API 8 septembrie 2014 | 00:00 1799

Fostul pedelist constănţean a câştigat numai în 2013 peste 3 milioane de lei

Fostul pedelist constănţean a câştigat numai în 2013 peste 3 milioane de lei

Daniel Florea, fost judecător în Constanţa, dar şi în Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, din cadrul FRF, calitate în care l-a scos basma curată pe Gigi Becali în celebrul dosar "Valiza", a luat cea mai inspirată decizie din viaţa sa când a renunţat la PDL pentru a se înscrie în PSD. Fost candidat pentru Senat din partea PDL Constanţa în 2008, Florea a dat lovitura în 2012, când a fost ales deputat, dar din partea PSD Călăraşi, acolo unde este în prezent preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, funcţie pentru care a intrat în diverse clinciuri cu Dan Şova, după cum arată media locală. La fel de inspirat a fost politicianul şi când a creat, în vara lui 2012, Societatea Civilă de Avocaţi Daniel Florea şi Asociaţii, prin care a reuşit unul din cele mai spectaculoase boom-uri pe piaţa de profil. Şi nu este vorba despre nici o exagerare, din moment ce, numai pentru anul 2013, deputatul Florea a declarat venituri de peste 30 de miliarde de lei vechi prin firma sa proaspăt înfiinţată.

Posesorul unui CV impresionant la cei 42 de ani ai săi, pe care îi va împlini luna aceasta, Daniel Florea a declarat venituri brute de 3.878.550 lei, respectiv 3.012.211 lei net, de pe urma societăţii sale de avocatură, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor. Celor 700.000 de euro câştigaţi din avocatură, Florea a mai adăugat 70.128 lei net reprezentând indemnizaţiile de deputat, plus bijuterii şi ceasuri în valoare totală de 30.000 de euro, în intervalul 2012-2013. Averea familiei este întregită de soţia Andreea Florea, cu cei 4.500 lei net pe care îi câştigă lunar din postura de director adjunct, din septembrie 2012, al Institutului de Management în Asigurări (IMA), organism fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Aici intervine o foarte frumoasă coincidenţă: cei mai importanţi clienţi ai deputatului Daniel Florea, de pe urma cărora a încasat în 2013 peste 3 milioane de lei, sunt firme de asigurări şi un fond din subordinea ASF, în condiţiile în care, după cum arătam, soţia lui este şefa unei instituţii care în grijă tocmai asigurările. Potrivit portalului instanţelor din România, SCA Daniel Florea şi Asociaţii a reprezentat în câteva sute de procese, în mai multe oraşe din ţară, Euroins România Asigurare Reasigurare SA, Omniasig Vienna Insurance Group, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (alcătuită din toate companiile de asigurări din ţară care practică asigurarea RCA şi aflată în subordinea ASF), dar şi Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor. Dacă în cazul colaborării cu ultima instituţie deputatul Florea a jucat rolul de ţepuit, avocatul fiind nevoit s-o dea în judecată pentru a-şi recupera onorarii de 63.306,27 lei, relaţiile au mers ca unse cu firmele de asigurări.

Asiguratorii reprezentanţi de deputatul Florea şi supravegheaţi de soţia acestuia, printre cei mai huliţi de pe piaţă

De departe, cel mai important client este Euroins, asiguratorul achitând milioane de lei firmei de avocatură a deputatului Florea, în timp ce soţia acestuia veghează la buna desfăşurare a prestaţiei sale de asigurator, după cum îi cere fişa postului de director adjunct al IMA. Potrivit site-ului propriu, "IMA are ca principal obiectiv asigurarea în mod unitar a pregătirii, perfecţionării şi specializării profesionale a persoanelor care lucrează în domeniul asigurărilor, precum şi atestarea şi coordonarea activităţii de calificare profesională a persoanelor care îşi manifestă intenţia de a lucra în acest domeniu, în activităţi conexe asigurărilor şi în domenii similare cu cel al asigurărilor". Euroins este pe locul 8 în clasamentul celor mai mari asiguratori din România, cu o cotă de piaţă de 5,77%, dar şi al doilea în topul companiilor cu cele mai multe reclamaţii, cu 767 de petiţii numai în primul trimestru al anului 2014. În perioada 2012- 2013, Euroins a fost în mijlocul unui scandal uriaş, după ce zeci de service-uri din toată ţara au refuzat să mai accepte poliţe de asigurare emise de această companie, totul culminând în august 2013, când ASF a interzis Euroins să mai încheie contracte de asigurare RCA. Ulterior, ASF a revenit asupra deciziei, dar în luna iunie a acestui an autoritatea anunţa că încă sunt probleme la Euroins, dând termen companiei până în septembrie pentru o infuzie de capital de peste 20 de milioane de euro pentru despăgubirile clienţilor. Culmea, şi celălalt client al deputatului Daniel Florea, Omniasig, a fost chiar de dată recentă implicat într-un scandal uriaş, zeci de directori ai companiei fiind anchetaţi de procurori după ce au vândut peste un milion de poliţe false de asigurare.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367