REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Deputatul Gheorghe, despre Ministrul Agriculturii: "Are alte ocupaţii şi nu-l interesează binele ţării"

Deputatul Gheorghe, despre Ministrul Agriculturii: "Are alte ocupaţii şi nu-l interesează binele ţării"

Replica API 22 martie 2014 | 00:00 200

Scandalul cărnii alterate care a izbucnit în România i-a dat prilejul deputatului constănţean, Florin Gheorghe, să îşi aducă aminte de ciondăneli mai vechi cu Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Gheorghe susţine că este surprins de superficialitatea şi nepăsarea de care a dat dovadă Ministrul Agriculturii în scandalul cărnii stricate şi aduce aminte că se numără "printre cei care nu s-au declarat surprinşi atunci când DIICOT a descoperit depozite ticsite cu tone de carne stricată sau produse alimentare expirate de luni de zile".

"Nu m-am mirat, pentru că am avertizat asupra acestor probleme încă de anul trecut, din toamnă! I-am reclamat Ministrului Agriculturii pericolele la care este expusă populaţia României, atât din perspectiva ameninţărilor cu pesta porcină, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa alimentelor aflate la comercializare. Ca politician de bună-credinţă, am încercat prin toate instrumentele de care dispun la Camera Deputaţilor să-l trezesc din amorţeală pe domnul ministru al agriculturii. Cum a reacţionat domnia sa ... se vede în anchetele procurorilor", a declarat Gheorghe. Deputatul consideră că românii continuă să plătească preţuri de lux pentru produse de o calitate îndoielnică şi îmbogăţesc, în fiecare zi, reţele infracţionale care se ocupă de bişniţa comunitară cu produse alimentare, spre "deliciul" ministrului Constantin, care, potrivit lui Gheorghe, a fost atenţionat în nenumărate rânduri în legătură cu "problemele din industria alimentară". "Anul trecut, am trimis o interpelare vis-a-vis de pesta porcină, iar domnul ministru nu prea s-a sinchisit atunci să răspundă acestei solicitări. A trimis un răspuns foarte târziu, iar cei de la Comisia Europeană chiar ne-au atras atunci atenţia vis-a-vis de această problemă. Cât despre scandalul de astăzi al cărnii alterate, au fost din minister oameni dar şi colegi de-ai mei, parlamentari din Comisia de Agricultură, care au atras atenţia că se întâmplă ceva ciudat şi au semnalat că sunt probleme de acest fel în România, numai că nu s-a luat nici o măsurăNici ministrul, nici şeful ANSVSA. S-au făcut că plouă. Chestia asta deranjează. Sunt oameni care îţi atrag atenţia şi nu, să zicem un om de pe stradă, ci vorbim de cei implicaţi în politică, ar fi normal măcar să verifici informaţiile pe care le primeşti, să vezi dacă sunt adevărate sau nu. Cred că este vorba de incompetenţă, dar şi de dezinteres, pentru că nu ai cum să îi atragi cuiva atenţia şi el să nu facă nimic! Este chiar aiurea. Sau domnul ministru este preocupat de alte lucruri, decât bunul mers al ţării şi siguranţa cetăţenilor, altfel nu îmi explic. În mod normal, dacă am fi trăit într-o ţară civilizată, trebuia să se lase cu nişte demisii şi chiar demisia Ministrului Agriculturii, mai ales că au mai fost probleme, nu este prima abatere asta şi sunt probleme semnalate din timp: "dom-le, vedeţi că sunt probleme acolo, o să apară un scandal". Nu s-a făcut nimic, nu s-a luat nici o măsură!", a menţionat Gheorghe, pentru "Replica".

Procurorii DIICOT au descoperit mai multe structuri infracţionale care puneau în circulaţie produse alterate şi care erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse ce erau ulterior puse în consum. În urma acţiunii DIICOT, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut mai multe controale la depozitele de carne şi la supermarketuri, iar inspectorii ANPC au retras de pe piaţă sute de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din luna noiembrie a anului trecut. De asemenea, cazul a fost iniţiat de SRI la începutul anului trecut, fiind vorba de o reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în fraudă fiscală de mare amploare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272