REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deputatul Lupu: Legea prevenției în sănătate – un drept al cetățenilor români care nu poate fi refuzat!

Deputatul Lupu: Legea prevenției în sănătate – un drept al cetățenilor români care nu poate fi refuzat!

Replica API 17 martie 2016 | 00:31 308

Comunicat de presă, deputatul PNL Mihai Lupu:

PNL, ca inițiator și principal susținător al proiectului privind prevenția în sănătate, salută eforturile tuturor actorilor de a îmbunătăți proiectul de lege și consideră că este important să rămână fidel demersului său. PNL apreciază că pentru o gestionare eficace a unor potențiale efecte nefaste asupra sănătății românilor este necesară adoptarea unor politici și măsuri de prevenție în sănătate – o lege bună la care cetățenii românii au dreptul și la care pot contribui. În opinia PNL, Legea prevenției în sănătate este un drept al cetățenilor români care nu poate fi refuzat!

PNL condamnă și reclamă în mod public abuzul săvârșit de PSD atunci când a respins în cadrul Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, negând drepturi și opinii ale părților direct interesate și avizate: asociațiile profesionale, medici, specialişti din domeniul sănătăţii și, nu în ultim rând, ale cetățenilor.

Fără a ține cont de principiile statului de drept și de fundamentele democrației, membrii PSD au omis cu bună știință să dezbată amendamentele propuse de PNL, ca urmare a discuțiilor și întâlnirilor cu societatea civilă, deși toate acestea au fost depuse respectând termenele și procedurile parlamentare.

Acest comportament al PSD nu este, din păcate, o întâmplare, ci reprezintă apucături întreținute și obișnuințe deprinse în timp, prin exercițiul încălcărilor constante ale valorilor, principiilor și regulilor democratice, fie că este vorba de Regulamentul Camerei Deputaților sau alte prevederi legale.

PNL denunță gestul PSD considerând că atitudinea aceasta nu servește nicidecum cetățenilor sau intereselor acestora, ci reprezentă mai degrabă ingerințe și atingeri grave aduse drepturilor acestora în materie de sănătate și prevenție, respectiv dreptul la viață, o viață sănătoasă și de calitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218