REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Deputatul Mircea Banias are o soluție pentru facturile enorme la energie

Deputatul Mircea Banias are o soluție pentru facturile enorme la energie

Replica API 24 februarie 2022 | 17:03 1787

Creșterea prețurilor la gaze și energia electrică reprezintă o problemă pentru români. Prețul la carburanți nu se lasă nici el mai prejos, fapt ce duce la îngreunarea modului de trai al populației. Deputatul PNL Mircea Banias ne oferă o soluție pentru reducerea prețului la facturile de energie, și anume panourile fotovoltaice. Costul unor astfel de panouri se ridică la suma de 20.000 de lei, aceeași sumă pe care guvernul o subvenționează prin programul Casa Verde.

Românii se confruntă în ultima perioadă cu scumpiri exagerate, atât la carburanți, cât și la facturile la gaze și electricitate. Prețul acestora a crescut îngrijorător, față de anii precedenți. Populația se plânge de faptul că traiul decent a devenit pentru mulți un lux. Față de anul anterior, prețul facturilor la gaz a crescut cu peste 50%, în timp ce, prețul facturilor la curent a crescut cu 28%.

Deputatul PNL, Mircea Banias, a declarat pentru Replica de Constanța, că prețul la gaze a crescut în toată Europa, nu numai în România, iar Guvernul caută soluții să compenseze consumatorii casnici. În Guvern se discută despre continuarea acordării de subvenții, și după perioada de 1 aprilie.

Este o situație grea pentru toți românii. Din păcate, contextul internațional este nefavorabil, prețul la gaze a crescut în toată Europa, nu numai în România și Guvernul caută soluții să compenseze consumatorii casnici, populația să suporte mai ușor această creștere. Se acordă niște subvenții până la 1 aprilie și acum se discută soluții și pentru perioada care urmează și pentru 1 aprilie”, a declarat deputatul Mircea Banias.

Mircea Banias a avut consum redus la energie, întrucât a instalat panouri fotovoltaice

Deputatul ne-a declarat că nu a fost afectat, personal, de creșterea prețului la energia electrică întrucât și-a instalat panouri fotovoltaice, care au redus considerabil consumul de energie, deoarece, o parte din energia consumată este produsă de către aceste panouri.

Factura la gaz a venit mult mai mare, față de anii precedenți, în schimb, la electricitate am primit o factură mai mică, deoarece mi-am instalat astă-vară panouri fotovoltaice, iar o parte din ce consum produc panourile acestea”, a spus Banias.

Deputatul PNL, recomandă panourile fotovoltaice

Banias a specificat că recomandă panourile fotovoltaice, ba chiar dorește să discute cu colegii din parlament să găsească soluții pentru extinderea acestui program. Costurile acestor panouri se ridică la 20.000 de lei, aceeași sumă pe care o subvenționează guvernul prin programul Casa Verde.

Recomand panourile fotovoltaice, chiar am să discut cu colegii din parlament să găsim soluții pentru extinderea acestui program, pentru toți cei care doresc să instaleze panouri să aibă posibilitatea s-o facă mai repede și mai ușor. Costurile se ridică la suma de 20.000 de lei, este și suma pe care o subvenționează guvernul prin programul Casa Verde”, a declarat Mircea Banias, deputat PNL

Totodată, parlamentarul ne-a vorbit și despre reducerea temporară a accizei la carburanți, în așa fel încât, prețurile să scadă pentru că au crescut foarte tare.

Am avut săptămâna asta proiectul de desființare a secției speciale pentru o infracțiune din justiție și, de asemenea, se discută în aceste zile despre reducerea temporară a accizei la carburanți, în așa fel încât, prețurile să scadă pentru că ai crescut foarte tare. Se discută despre reducerea taxelor CAS, TVA, dar sunt discuții pe care le avem noi în interiorul partidului, și urmează să fie discutate și cu partenerii de coaliție”, a liberalul.

Drumul expres, în atenția liberalilor

Cât despre proiectul privind drumul expres Agigea – 23 August, printr-o rută ocolitoare prin Techirghiol, Mircea Banias a declarat că reprezintă o preocupare și toți își doresc să se realizeze acest drum, foarte important pentru decongestionarea litoralului și speră să se realizeze în actualul mandat.

Evident că reprezintă o preocupare și ne dorim cu toții să se realizeze acest drum, foarte important pentru decongestionarea litoralului. Sperăm să se realizeze în actualul mandat”, a conchis parlamentarul.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108