REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Deputatul PSD Cristina DUMITRACHE: Investigaţiile pentru depistarea bolilor într-un stadiu incipient, GRATUITE

Deputatul PSD Cristina DUMITRACHE: Investigaţiile pentru depistarea bolilor într-un stadiu incipient, GRATUITE

Replica API 28 octombrie 2020 | 23:42 4686

Nu de puține ori, cetățenii și-au exprimat nemulțumirile cu privire la modul în care unii parlamentari, cărora le-au acordat votul de încredere, au ales să-şi desfăşoare activitatea în Parlamentul României. Pentru unii, activitatea parlamentară s-a rezumat la depunerea jurământului de credinţă şi.. atât. De atunci, nu au mai vorbit în plenul Parlamentului şi nici nu au găsit vreun un subiect de lege prin care să ajute traiul celor care i-au votat. Aceştia merită toate criticile, însă sunt și aleși cărora nu le este ruşine să mai ceară un mandat în Parlamentul României. Din categoria celor care chiar muncesc și se zbat să inițieze legi benefice pentru popor face parte și Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanța. Nu a dormit in Parlament, precum mulți dintre colegii ei, și nici nu a ocupat scaunul degeaba. Iar dacă îi răsfoiți raportul de activitate vă veți convinge de acest lucru!

Investigații gratuite de screening pentru pacienții asigurați prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Iată că unul dintre proiectele inițiate de Cristina Dumitrache prinde ușor, dar sigur, contur. Marţi, 27 octombrie a.c. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.46/2003 privind drepturile pacientului. Propunerea legislativă presupune introducerea dreptului la investigații gratuite de screening pentru pacienții asigurați prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Modificarea legislativă introduce sintagma de „screening”, definirea acesteia precum și dreptul asiguratului de a accesa aceste servicii la solicitare proprie din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist.

Cristina Dumitrache: Reglementăm accesarea nelimitată, firească și echitabilă a acestor servicii de către toți cetățenii asigurați

Deputatul Cristina Dumitrache, co-inițiator la proiectul de lege, susține că lipsa investigațiilor de specialitate, în speță screening-ul este cauza principală pentru diagnosticarea tardivă a bolilor oncologice dar și al altor afecțiuni. “Din cauza lipsei testului de screening gratuit, sistemul de sănătate din România a ajuns să aibă cea mai mare rată a mortalității din cauza cancerului la nivelul Uniunii Europene. Acest tip de investigație medicală este esențial în depistarea bolilor într-un stadiu incipient. Reglementăm astăzi accesarea nelimitată, firească și echitabilă a acestor servicii de către toți cetățenii asigurați. Fiecare boală diagnosticată timpuriu va micșora costurile tratamentelor și va reduce mortalitatea.”a precizat deputatul social-democrat.

Cristina Dumitrache se pregăteşte să încheie cel de-al treilea mandat de deputat. Constănţeanca candidează pentru încă un mandat, ocupând un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile din 6 decembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920