REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DERANJ mare cu limitatoarele de VITEZĂ, în Constanța!

DERANJ mare cu limitatoarele de VITEZĂ, în Constanța!

Replica API 18 mai 2021 | 23:23 3139

Odată cu schimbările din traficul rutier de la malul mării, unii constănțeni și-au arătat nemulțumirile. Aici este vorba de instituirea sensurilor unice pe mai multe artere. Însă, iată că o altă problemă pe care oamenii o vor eliminată se referă la limitatoarele de viteză. City Managerul orașului, Felicia Ovanesian, a dat un răspuns în acest sens.

Scopul limitatoarelor de viteză, amplasate în anumite zone, cu precădere la trecerile pentru pietoni, este de prevenire a accidentelor rutiere. Cu toate că acest lucru ar fi trebuit să îi responsabilizeze pe șoferi, se pare că există și cei care nu dau doi bani (probabil nu conduc mașinile personale) și care trec cu viteză peste ele, sau chiar le ocolesc, pătrunzând pe contrasens. Astfel, există zone unde au fost montate limitatoare de viteză și înainte și după trecerea pentru pietoni. Chiar dacă oamenii legii au explicat aceste aspecte, iată că locuitorii de la malul mării susțin că există și alte soluții.

”Dacă am găsi o soluție la limitarea vitezei ar fi minunat. Limitatorul de viteză montat în dreptul unei case produce trepidații. Sunt mulți care, din lipsă de bun simț, trec cu viteză peste ele. Probabil nu-s mașinile lor. Probabil niște camere radar ar face liniște în oraș. În zonele rezidențiale, viteza nu trebuie să depășească 30 km/h”, a spus un constănțean.

City managerul orașului, Felicia Ovanesian, a venit cu clarificări: ”Se lucrează deja la proiect. Vor fi 1.200 de camere. Între timp, este în procedura de achiziție proiectul pilot, cu camere în școli, locuri de joacă, adică puncte foarte nevralgice”.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Merg cu viteza,ei nu stiu sa incetineasca viteza inaintea trecerilor de pietoni.Ne mor copiii,familiile.
4
1
E un loc de joaca la fantana de la stadion Farul. Cred ca va fura si camerele. E un loc de balci cu seminte, bautura, catei, injurii, tipete. Fac pipi pe locul de joaca. A fost si paznic cu ghereta acum cativa ani, nu a rezistat.
6
0
Cui nui convine sa mearga prin lume sa vada limitatoare de beton de 1.50 pe 1.50 ....
19
1
Nu deranjeaza deloc, sunt o masura f buna pt siguranta oamenilor. Le deranjeaza pe javrele care vor sa treaca cu 70 la ora pe trecerile de pietoni.
21
1
bormasina si cheie de 17-19, 5 minute se pot scoate, se exagereaza grav cu limitatoarele
5
16
Sau imi montez o suspensie mai performanta!
5
15
se pot implementa spinari de magar ca la bulgari. ori mergi incet ori iti rupi masina. Creste si economia orasului o sa aiba service-urile de lucru
23
3
Felicia asta e femeie sau barbat?
15
8
Dna Ciry Managerita e superb orasul cu stalpisori si limitatoare. Rivalizeaza cu orasele din Afganistan
26
11
nu va mai dura mult si trioul primar, ovanesian, horia, va cadea in urma declanserii referendumului din vara. Bineanteles, voi doi veti fi reciclati de cel care v-a implantat in coasta amiralului pe care dreapta l-a considerat ofiter...
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218