REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Deschiderea Consulatului Onorific al Indoneziei la Constanța

Deschiderea Consulatului Onorific al Indoneziei la Constanța

Replica API 18 august 2021 | 21:59 1775

Viceprimarul municipiului Constanța, domnul Ionuț Rusu, l-a primit astăzi într-o vizită de curtoazie pe ambasadorul Republicii Indonezia în România, Excelența Sa domnul Muhammad Amhar Azeth, prezent la Constanța pentru a participa la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al acestei țări în orașul nostru.

Domnul Ionuț Rusu l-a felicitat pe ambasadorul indonezian pentru inspirația de a fi facilitat deschiderea Consulatului Onorific al Indoneziei la Constanța și l-a asigurat de sprijinul municipalității pentru buna funcționare a acestuia. În context, a exprimat întreaga disponibilitate a Primăriei de a stimula viitoare investiții din Indonezia în proiectele de dezvoltare ale orașului.

ES domnul Muhammad Amhar Azeth a transmis că deschiderea Consulatului Onorific al Indoneziei la Constanța reprezintă o continuare firească a semnării, în 2020, a Acordului de colaborare inter-portuară dintre CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și PT Pelindo II (cel mai important operator portuar din Indonezia) – primul acord bilateral de acest gen în Europa de Est. S-a apreciat că, pentru Indonezia, portul Constanța poate deveni un “hub” prin care mărfurile din Indonezia vor ajunge mai ușor către piețele din Europa.

Au fost abordate în cadrul întâlnirii și aspecte privind stabilirea unor relații directe de colaborare între Primăria municipiului Constanța și orașe-port partenere din Indonezia. Ambasadorul indonezian a transmis cu această ocazie interesul unor municipalități importante din Indonezia pentru dezvoltarea unor relații de colaborare cu orașul nostru.

Viceprimarul Ionuț Rusu a participat totodată, alături de ES domnul M. Amhar Azeth, ambasadorul Indoneziei în România, de domnul Neculai Tănase, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și de domnul Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, la ceremonia de deschidere oficială a Consulatului Onorific al Indoneziei la Constanța, care a avut loc la Sala “Remus Opreanu” – ceremonie care a marcat și celebrarea Zilei Independenței Republicii Indonezia. Cu această ocazie, odată cu primirea decretului de numire semnat de președintele Indoneziei, astăzi și-a început activitatea la Constanța, în calitate de consul onorific al Indoneziei, domnul Emil Sîrbu. Domnul Ionuț Rusu i-a transmis acestuia încrederea că activitatea noului consul onorific în orașul Constanța va genera multiple proiecte de cooperare între România și Indonezia, în diferite domenii (economic, cultural, social, academic, științific, people to people), care vor avea rezultate concrete pentru cetățenii municipiului nostru.

La ceremonie au fost prezenți, printre alții, ambasadorii Japoniei, Thailandei și Vietnamului, precum și numeroase oficialități locale și reprezentanți ai mediilor diplomatice acreditate în România. Domnul Neculai Tănase a precizat cu această ocazie că, prin intermediul orașului și portului Constanța, România va juca un rol de canal de legătură între Indonezia și Uniunea Europeană în domeniul prezenței mărfurilor indoneziene pe piețele europene.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Wcprimarul asta pitic
3
0
Viceprimarul Rusu, un oportunist si spagar
3
0
La propulsat in fata, ne trebuie un om cu tupeu nesimtit ca sa poata face bani pentru toti. Sau oare nu imparte....
2
0
Ambasadorul Indoneziei si Tzanca
2
0
Mai lipseste unul al Afganistanului si gata. Poate-l fura si pe amiral sa le aduca bunastare
6
0
cel mai mare spagar acest viceprimar , la firma unde era inainte rupea cu spagile ...
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272