REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 14 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6790
33.4° Constanța Duminică, 14 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6790
 

Descinderi DIICOT în mai multe județe: procurorii au săltat traficanții de droguri

Descinderi DIICOT în mai multe județe: procurorii au săltat traficanții de droguri

Virgil STOIAN 9 octombrie 2022 | 16:25 1262

La data de 08.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Iași și în municipiul Huși, județul Vaslui, în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

 

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate de către organele de cercetare penală aproximativ 2,4 kilograme de canabis și 1,4 kilograme de plante de canabis, semințe de canabis, aproximativ 2 grame de cocaină, sumele de 51.674 de lei şi 17.740 de euro, trei cântare, trei grindere, un aparat de vidat, 150 de articole pirotehnice și mai multe componente ale unei instalații pentru întreţinerea de culturi indoor.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna mai 2021, 10 inculpați au procurat, depozitat, preparat şi vândut droguri de risc (canabis), consumatorilor din județele Iași și Vaslui.

Totodată, doi dintre inculpaţi au înființat și întreținut culturi de canabis, indoor și outdoor, drogurile obținute fiind fiind comercializate pe raza judeţelor menţionate.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au fost conduşi, în vederea audierii, cei 10 inculpaţi, procurorii dispunând măsura rețineri față de 7 dintre aceştia şi măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpați.

În cursul zilei de 09.10.2022, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de 7 inculpați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, inspectoratelor de poliție ale judeţelor Vaslui și Iași, Serviciilor Acţiuni Speciale Vaslui și Iași, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui şi cadrelor Direcției Regionale Vamale Iași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu postarea asta s-a dat start la sifoane in comentarii
2
0
Si scafaru catalin vinde droguri la medicina legala in tomis 3 .
0
0
Dar pe George Aita care vinde droguri de acasa din spate de la tomis mall nu il mai prindeti ????
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191