REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

DESCINDERI la spitalele cu probleme din judeţul Constanţa

DESCINDERI la spitalele cu probleme din judeţul Constanţa

Replica API 9 mai 2016 | 22:57 187

Acţiune la nivelul întregii ţări, în contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi

Acţiune la nivelul întregii ţări, în contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., au declanşat sâmbătă, 7 mai, o acţiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe şi înscrisuri. În total, au fost efectuate 25 de descinderi la unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, în contextul scandalului Hexi Pharma.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, au precizat oamenii legii. Totodată, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale - Hexi Pharma, precum şi la domiciliul patronului societăţii, Dan Condrea.

La activităţi au participat 152 poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi specialişti criminalişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, mai precizează IGPR. Contactat de „Replica”, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a precizat că la unitatea pe care o conduce nu au fost descinderi.

Referitor la scandalul dezinfectanţilor diluaţi, Căpăţână a precizat că Spitalul Judeţean nu are contract cu firma Hexi Pharma, ci cu alte firme. În schimb, au fost vizate de descinderi cele patru unităţi medicale din judeţul Constanţa care figurează în lista publicată de Ministerul Sănătăţii, privind spitalele din ţară cu probleme. Reamintim că Ministerul Sănătăţii a făcut publică, cu aprobarea Parchetului General, lista spitalelor unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate din dispoziţia ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, în contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi. La Constanţa, probleme au fost depistate la Sanatoriul Techirghiol, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Hârşova şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Constanţa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272