REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Descinderi OPC la magazinele second hand din Constanţa!

Descinderi OPC la magazinele second hand din Constanţa!

A.F. 17 noiembrie 2022 | 00:00 3044

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control, în perioada 1-11 noiembrie a.c., în cadrul unei tematici naționale, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinele ce comercializează articole second hand.

Astfel, au fost controlate 9 astfel de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat următoarele sancțiuni:
- 18 amenzi contravenționale, în valoare totală de 58.000 lei
- 6 avertismente
- oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor nealimentare second – hand neconforme, în valoare de peste 100.000 lei.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controalelor, s-au referit la:

- neprezentarea dovezii efectuării operațiilor de sortare lunară a produselor expuse la comercializare
- lipsa evidenței lunare scrise a intrărilor și a ieșirilor produselor second-hand
- aplicarea unei practici comerciale înșelătoare prin afișarea unui preț special/produs, fără a exista la comercializare produse cu asemenea preț sau afișarea unei țări de origine a produselor diferită de cea existentă în documentele de proveniență a mărfii
- neprezentarea dovezii efectuării operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție
- lipsă afișării prețurilor de vânzare
- neprezentarea Registrului unic de control
- prezentarea unei oferte promoționale de reducere a prețului produselor fără a exista informații privind perioada de desfășurare a acesteia
- lipsa avizului referitor la programul de funcționare emis de Primăria municipiului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As fi vrut sa fac fasole batuta'...dar bănuiesc ca ma amendează tata lui 13 firme.... Neamendate niciodată.... Săracii care cumparara - de la SH / sa vina la anepentruce... le iau gratis
0
0
Acolo sunt preturile reale la carpe pardon haine, nu la mall unde sunt supraevaluate. M..u..i..e la capitalisti
6
1
Comentatori de mai jos , au sigur interese . Prin magazinele astea se vand gunoaie . Ar trebui inchise definitiv . Cu foarte multi ani in urma , mama a cumparat un tricou cu eticheta pe care la spalat si a insistat ca eu sa-l port . La insistentle ei , am cedat si am spus sa-i fac pe plac si l-am purtat . Vreau sa spun ca am facut niste bubite care imi dadeau o senzatie de arsura . Retineti , a spalat tricoul si tot am avut probleme . Dupa cum am spus era cu eticheta si se vedea ca nu a fost purtat .
1
2
Pai da ca nu isi mai vand magazinele din mall-uri rufele de firma facute in China .
10
0
Au vazut ca sint frecventate mai mult in ultimul timp iar magazinele mari cu marfuri de sezon sint goale datorita scaderii puterii de cumparare asa ca au apelat contra cost bineinteles la pilele din OPC sa scape de concurenta ( daca ar pute le-ar desfinta ).
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272