REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Desfășurare de forțe pentru festivalul NEVERSEA: poliţiştii, jandarmii şi pompierii, LA DATORIE 24 din 24!

Desfășurare de forțe pentru festivalul NEVERSEA: poliţiştii, jandarmii şi pompierii, LA DATORIE 24 din 24!

Replica API 4 iulie 2017 | 00:00 491

Instituțiile statului conlucrează pentru a asigura buna desfășurare a festivalului Neversea, care va avea loc în perioada 7-9 iulie, pe plaja de la Modern. Într-o conferință de presă, prezidată de către primarul Decebal Făgădău, care l-a avut alături pe Bogdan Buta, directorul NEVERSEA și UNTOLD.

„După cum vedeți, toate instituțiile vin să sprijine un eveniment care, nu doar fructifică un potențial, ci își propune să amplifice potențialul pe care îl are municipiul Constanța. Mulțumesc din suflet tuturor autorităților pentru sprjinul pe care ni l-au acordat, pentru îndrumările de specialitate și pentru fiecare dintre noi este o premieră: un asemenea eveniment nu s-a mai organizat la Constanța și avem o experiență deja din care învățăm și putem pentru toate viitoarele evenimente să clarificăm ca totul să se desfășoare în bune condiții și, cel mai important, toți cei ce vor participa la acest festival să plece cu o impresie frumoasă, cu o amintire plăcută și cu încă un capitol dintr-o poveste de succes, care a început la Cluj și continuă la Constanța”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

Poliția este pregătită să intervină, atât pe spațiul festivalului, cât și pe străzile adiacente, pentru a avea grijă de traficul rutier să se desfășoare în condiții optime. Mai mult, tot sistemul este gândit pentru fiecare petic, iar oamenii care lucrează în zonă sau locuiesc vor avea acces cu autoturismele în zonele respective dacă cer un permis special de la punctul de acces la festival, amplasat la intrarea dinspre portul Tomis către plaja Modern.

„Vorbim aici de componenta ordine publică, componenta de rutieră, componenta de intervenții speciale, cu zona de verificare antitero și zona de investigații criminale. Sunt convins că importanță majoră o au circulația rutieră – cel mai important lucru și pentru noi căci dacă reușim să realizăm o fluidizare eficientă a traficului, nu vom avea probleme sub niciun aspect.

Aveți în prezentarea grafică, unde strada Traian este principalul vector de interes, vom avea puncte de închidere și de fluidizare a acestei anexe. Avem stabilite deja puncte de închidere a accesului, începând cu strada Traian – Poarta 3, până la Poarta 1, Strada Traian cu Bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu Ecaterina Varga, strada Mircea cel Bătrân cu Negru Vodă, Mircea cel Bătrân cu Decebal, cu Eroilor, strada Bucovina, strada Shanghai și strada Yokohama”, a precizat Mircea Relu Vizitiu, inspector șef la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Vizitiu a mai adăugat că vor lucra 56 de persoane din IPJ/schimb din toate componentele menționate, în incinta festivalului.

Jandarmeria vine cu 600 de persoane, care să asigure întreg permietrul și să fie în sprijinul celor care participă la festival.

„Suntem conștienți de ce avem aici la Constanța, o unitate cu foarte mare experiență în gestionarea evenimentelor. Observăm cu toții ce se întâmplă la nivel internațional și am văzut riscurile la care sunt supuși în ultima perioada participanții la manifestări de masă. În acest context, datoria Jandarmeriei Române, ca și titular al misiunii, de asigurarea ordinii publice de-a lungul evenimentelor care coagulează un public numeros este de aceea de a asigura securitatea. La UNTOLD, anul trecut, foloseam conceptul de parteneriat în securitate.

Încercăm pe timpul unor astfel de evenimente să fim partenerii de securitate a cetățenilor. Noi suntem acolo pentru a-i ajuta să se distreze în siguranță, dar venim și cu rugămintea de a se distra în limita legii. Prin cele două mari unități din componența Jandarmeriei Române, și acestea Brigada Specială de Intervenții a Jandarmeriei și Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, vom asigura măsurile ferm legale în interior și în zonele imediate și apropiate perimetrului festivalului. Discutăm de aproximativ 600 de oameni, deci o medie zilnică de 200 de jandarmi care vor participa exclusiv pe partea de festival.

Vrem să asigurăm cetățenii, că pe lângă festival, contează și orașul. Vom avea cealaltă unitate, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, care va participa alături de poliție la măsurile de menținere a ordinii publice. Constanța nu va fi neglijată! Festivalul este important, dar și siguranța cetățenilor neparticipanți la festival contează pentru noi”, a punctat Liviu Uzlău, director la Direcția de Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ISU Dobrogea participă, de asemenea, cu personalul său pentru a reuși să asigure siguranța cetățenilor participanți la festival.

„ISU Dobrogea va participa pe toată perioada festivalului, pe lângă misiunile pe care le avem, vom avea aproximativ 70 de oameni, constând din paramedici, medici, asistente medicale, servanți, pompieri, scafandri. Avem toate măsurile stabilite împreună cu organizatorii. Am avut un dialog cu organizatorii, unde am stabilit câteva puncte obligatorii, pe care dânșii vor trebui să le îndeplinească. Cred că nu o să avem probleme în gestionarea măsurilor”, a precizat colonel Daniel Gheorghe Popa, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca programul de lucru este de regula 8 ore zilnic, dar in niciun caz de 24! probabil ca institutiile asigura prezenta la serviciu a personalului 24 de ore din 24, prin ture, dar asta o facea oricum, asa ca nu este nimic deosebit!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108