REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Deşi alimentele sunt mai scumpe şi cu 50%, ministrul Agriculturii spune că preţurile s-au stabilizat

Deşi alimentele sunt mai scumpe şi cu 50%, ministrul Agriculturii spune că preţurile s-au stabilizat

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 914

Ministrul Agriculturii face declaratii uluitoare! Deşi românii abia mai fac faţă scumpirilor pe bandă rulantă, Adrian Chesnoiu, spune că preţurile de fapt încep să scadă şi chiar s-au stabilizat.

Adrian Chesnoiu

Prețurile la raft au explodat în ultima perioadă, iar românii plătesc din ce în ce mai mult pentru produsele pe care le consumă.

Mai mult, rata anuală a inflației a urcat la 14,5% în luna mai, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat că preţurile s-au stabilizat şi au început să scadă la un nivel acceptabil, scrie antena3.ro.

Adrian Chesnoiu susţine că "preţurile s-au stabilizat"

"Nivelul preţurile nu e stabilit la Ministerul Agriculturii şi am spus lucrul acesta tot timpul. V-am spus ce facem noi foarte important, este să încercăm să menţinem nivelul stabil al producţiei, dar iată că sunt anumite programe care au reuşit să îşi atingă obiectivele - Programul Tomata. Vă aduceţi aminte, că la început, în primăvară era această situaţie, cu preţul foarte mare la tomate. Odată cu apariţia producţiei rezultate ca urmare a desfăşurării Programului Tomata, preţurile s-au stabilizat, au început să scadă la un nivel acceptabil.

Ministrul Agriculturii: "Nimeni nu a prevăzut criza"

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu celelalte produse, pentru că noi, să nu uităm nicio clipă, că a venit, în primăvara acestui an, în luna februarie, o criză pe care nimeni nu a prevăzut-o, o criză care a produs nişte valuri perturbatoare, în aproape toate domeniile, iar agricultura nu a fost absolut deloc ocolită. Iată că deja producţia de cartofi noi începe să apară pe piaţa de România, iar preţul s-a stabilizat. În schimb, noi trebuie să mergem către cauze, şi cauza principală la aceste creşteri şi scăderi ale preţului la cartof, vine din faptul că nu avem suficient de multe depozite", a declarat Adrian Chesnoiu.

Prețurile alimentelor au crescut semnificativ

Astfel, pentru 1 kg de cartofi, românii au ajuns să plătească mai mult cu 50% în ultimul an, pentru 1 litru de ulei cu 44%, pentru 1 kg de făină cu peste 30%, la fel și pentru mălai, pâine sau brânză.

Atunci când vine vorba despre produsele nealimentare și servicii, gazele naturale sunt campioane la scumpiri. Prețul acestora s-a majorat cu până la 86% în ultimul an.

Prețul unui litru de combustibil a crescut cu 38%, pentru energia electrică plătim mai mult cu 18% iar pentru energia termică cu 22 de procente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai daia le-au marit salariile si pensiile militarilor si judecatorilor ma,in caz ca iese prostimea in strada caini lor de paza sa traga cu armele din dotare in oameni iar judecatori sa spuna ca au procedat corect pentru ca au aparat statul de drept,caci dupa parerea lor ei sunt statul:presedintele,guvernul si parlamentari.
0
0
Unele s-au scumpit si cu 400 %... Vezi uleiul... de la 4 lei la 16 lei litrul si multe altele...
1
0
O sa iasa lumea cu.lopeti furci sa va arata cum se munceste pamantu
0
0
dar nu s au stabilizat salariile si pensiile nesimtite!ele cresc si cresc mereu !
0
0
de parca s-ar stabiliza singure!Va doare in fund de romani si de cum se chinuiesc sa traiasca!!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212