REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Deși are 300 de pasageri pe an, s-au băgat 180 de milioane de lei în Aeroportul Tulcea...

Deși are 300 de pasageri pe an, s-au băgat 180 de milioane de lei în Aeroportul Tulcea...

Victor ROTARU 18 aprilie 2024 | 00:00 1984

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea a înregistrat în anul 2023 un trafic de doar 300 de pasageri, fiind pe ultimul loc în clasamentul aeroporturilor din România în această privință. Cu toate acestea, pe 24 aprilie ar urma să se inaugureze aeroportul după modernizare, contractul fiind semnat pe data de 1 septembrie 2022, valoarea acestuia fiind de 180 de milioane de lei. Reporterii de la Replica au încercat să ia legătura cu directorul aeroportului, Stoian Vâlcu, însă fără rezultat. Iar la numărul de telefon oficial al Aeroportului Internațional nu a răspuns nimeni timp de două zile.

Desi are 300 de pasageri pe an, s-au bagat 180 de milioane de lei in Aeroportul Tulcea...Horia Teodorescu (Președintele CJ Tulcea), Sorin Grindeanu (Ministru Transporturilor) și Stoian Vâlcu (Directorul General al Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea se află în plin proces de modernizare. Pe 1 septembrie 2022 a fost semnat un contract, în valoare de 180 de milioane de lei, proiectul vizând realizarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilitățile pentru aeronave conform standardelor europene.

Desi are 300 de pasageri pe an, s-au bagat 180 de milioane de lei in Aeroportul Tulcea...

Mai puțini pasageri decât în 2022

În anul 2023, peste 25 de milioane de pasageri au fost înregistrați pe aeroporturile din România, cu 17 procente mai mult decât în 2022. Pe primul loc se situează aeroportul din Otopeni, cu peste 14 milioane de pasageri, în moment ce aeroportul din Constanța se situează pe locul 11, iar ultimul loc este ocupat de Aeroportul Internațional „Delta Dunării”, cu doar 300 de pasageri, în scădere față de anul 2022 atunci când au fost înregistrați 360 de pasageri.

Desi are 300 de pasageri pe an, s-au bagat 180 de milioane de lei in Aeroportul Tulcea...

Modernizarea Aeroportului Internațional „Delta Dunării” din Tulcea ar urma să se finalizeze pe 24 aprilie. Am încercat să aflăm de la directorul Stoian Vâlcu de ce a primit atâția bani pentru modernizarea unui aeroport în pragul falimentului, însă e de negăsit. Nici la numărul oficial al Aeroportului „Delta Dunării” nu se sinchisește nimeni să răspundă... o fi ocupat cu numărul mare de pasageri pe care îi are de gestionat, de 25/zi. În ultimă instanță, reporterii l-au contactat pe George Tabără, Directorul Operațional, care a transmis faptul că probabil directorul este ocupat cu lucrările de modernizare, iar el nu poate oferi prea multe detalii.

Desi are 300 de pasageri pe an, s-au bagat 180 de milioane de lei in Aeroportul Tulcea...

Stoian Vâlcu este un pensionar care joacă la Loto și care, profesional, nu are nici o legătură cu managementul aeroportuar, Aeroportul Tulcea este instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, condus de baronul local Horia Tedorescu. Vâlcu era, în 2019, vicepreședinte al organizației județene a PSD Tulcea. La aeroport lucrează circa 40 de persoane, iar Consiliul Județean l-a subvenționat, în 2022, de exemplu, cu 3,7 milioane de lei.  Stoian Vâlcu, directorul aeroportului a făcut o facultate de inginerie chimică, la Politehnica București. Până în 2013, când a fost propulsat director tehnic al aeroportului, nu a avut legătură cu acest domeniu. El a lucrat la ALUM Tulcea și la Altex, printre altele. Potrivit declarației de avere, Vâlcu a încasat, în anul fiscal 2022, o pensie de 67.000 de lei și a câștigat 1.400 de lei de la loto.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot zlataru ala e director. Va dati seama oameni buni cat de jos a cazut orasul nostru? Locul 11. Cu mare cu plaja iar Bacau Oradea sunt in fata noastra.sibiu la fel.mi e scarba de tot ce se intampla n orasul asta.despre conducatorii lui nu am decat repulsie si indignare.voma nu as irosi o pe ei. Prefer o ghena de gunoi decat pe fetele lor hidoase.
0
0
lume saraca, de unde calatori?
1
2
una din miile surse de venit pentru ...toti , de aici se sug banutii fara dubii prea mari!
6
1
Poate vrei sa spui pe luna , nu pe zi : 300 :12 ??? Tipis Romanesc, tipic PSD ist sa arunci cu banii pe proiecte fara viitor, fara importanta !!! La Navodari sunt 2 contructii, una mai veche si o alta mai noua, una o bursa de peste care sta goala si a costat milioane de euru cu fonduri EU si o alta centru de afaceri !!! problema hotilor din PSD,PNL ,etc este ca EU nu le da voie s-o adminstreze ei cu neamurile lor in primii 5 ani....ca de mult erau praduite !!Partid de hoti, vezi Paul Stanescu cu ginerele lui, vezi Srabu, vezi Adrian Nastase......!Asa baga bani si la aerogara Constanta M Kogalniceanu in conditia cand acolo baza mlitara se estinde si este clar ca o sa fie mort dpdv comercial !!! Milioane de euro sifonate catre firmele lor de casa PSD iste !
6
2
Cati bani au ajuns în aeroport și câți la Teodorescu în buzunar?
5
1
Mari boi sunteti! E greu sa intelegeti ca Aeroportul Tulcea este rezerva strategica pentru A M K ? Daca nu scrie pe toate gardurile, nu-i ok?
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272