REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

DETALII din dosarul „COCAINA DIN MARE”. Scuza inculpaților sârbi: voiau să ajungă la Brașov, dar s-au rătăcit și au ajuns în Deltă!

Replica API 11 iulie 2019 | 00:05 710

Noi detalii în dosarul „Cocaina din mare” ies la iveală. Potrivit rechizitoriului în baza căruia au fost arestați cei doi cetățeni sârbi implicați în gruparea infracțională care a încercat să introducă în țara noastră, pe mare, peste o tonă de cocaină, cei doi suspecți au trezit suspiciuni când au început să se certe, în parcarea din zona Zebil, Tulcea, pentru că reușiseră să recupereze prea puțină cantitate de droguri!

Rechizitoriul celor doi șoferi sârbi arestați în martie la Tulcea în cazul “Cocaină din mare” conține detalii spectaculoase, potrivit documentului pus la dispoziția G4Media.ro de Tribunalul Tulcea.

În rechizitoriu se arată că cei doi sârbi au transportat cu două autotrenuri cocaina ambalată în 30 de saci de rafie și au încărcat-o într-o autoutilitară Opel, pe care au parcat-o într-o parcare în zona Zebil, în noaptea de 20 spre 21 martie a.c.. Sacii cu pachetele de cocaină era înfășurați în veste de salvare, așa cum au fost recuperați din apa mării. În noaptea respectivă, în jurul orei 4,36, cetățeanul sârb care coordona activitatea inculpaților a venit în parcare, a urcat în cabina autotractorului în care se afla un complice, au verificat marfa, după care a plecat în jurul orei 6,00. Până în seara zilei de 21 martie a.c., cetățenii sârbi s-au tot perindat pe la autotractor, au mutat sacii cu droguri într-o altă autoutilitară, iar la un moment dat s-au luat la ceartă. „Cel mai probabil, realizând că în autoutilitară era doar jumătaet din cantitatea preconizată, s-au temut că li se va imputa lipsa celeilalte jumătăți, inculpații neștiind la acel moment că o parte din droguri fusese pierdută pe plaja satului Sf. Gheorghe și au transferat din nou toți sacii cu cocaină din remorca autotrenului în autoutilitară”, se arată în rechizitoriu.

Discuția aprinsă a fost surprinsă de un martor, paznic în zonă, care s-a apropiat pe ascuns. Mai mult, spun anchetatorii, paznicul respectiv, împreună cu un coleg, au așteptat să plece cetățenii sârbi, au văzut unde au lăsat aceștia cheia autoutilitarei, au descuit mașina, ocazie cu care au văzut sacii de rafie plini cu niște cutii de carton și mai multe veste de salvare. Bănuind că este ceva în neregulă, cei doi au luat un pachet, pe care era aplicată o etichetă cu inscripția „Cartier”. Martorii au tăiat pachetul într-un colț și, constatând că acesta conținea un praf cu miros și gust înțepător, au anunțat Poliția.

În urma analizelor de laborator s-a constatat că în pachetul respectiv erau aproximativ 1000 grame de cocaină.

Ulterior, cei doi cetățeni sârbi au plecat, unul dintre ei fiind găsit, în dimineața zilei de 23 martie a.c., ora 7,50, în județul Prahova, la volanul unui autotractor în care nu au fost găsite droguri. Dar cu ocazia percheziției desfășurate pe 21. 05.2019, deasupra semiremorcii a fost găsit un compartiment secret, format din șapte canale metalice, având fiecare o lățime de 30 de centimetri și adâncimea de 11 centimetri. „Existența acestui compartiment secret indică faptul că semiremorca a fost special modificată pentru transportul clandestin de droguri”, se mai arată în rechizitoriu.

Al doilea suspect a fost surprins, în data de 24.03.2019, la ora 3,00, în timp ce încerca să treacă frontiera pe la Porțile de Fier I, județul Mehedință, ca pasager într-un autoturism în care se mai aflau trei cetățeni sârbi.

Ulterior, una dintre autoutilitarele în care au fost transferate drogurile a fost găsită, cu ajutorul Google Maps, în municipiul Buzău, în zona B-dului Industriei.

250.000 de euro pentru a transporta cărți și tablouri în UE

La audieri, unul dintre cetățenii sârbi arestați ulterior, K.T., a negat acuzațiile care îi erau aduse, afirmând că a venit din Serbia la ordinul firmei Herkul, al cărui angajat era, pentru a face un transport de marfă în UE. În drum spre București acesta s-ar fi întâlnit întâmplător cu celălalt inculpat, C.N., pe care îl cunoșatea de la societatea unde lucra. Ordinul inițial de încărcare marfă era pentru municipiul Constanța, dar nu s-a mai confirmat, fiind direcționat către municipiul Brașov, dar a ajuns „din greșeală pe raza județul Tulcea, oprind în parcarea respectivă, împreună cu celălalt inculpat”. În timp ce se afla în parcare, acesta ar fi fost abordat de o altă persoană, care vorbea limba sârbă, care i-ar fi propus să transporte în Uniunea Euroeană niște cărți și tablouri, în schimbul sumei de 250.000 de euro. Inițial a fost de acord, însă după ce a condus autoutilitara indicată de acea persoană la autotractorul său și a deschis-o, a văzut că înăuntru nu erau cărți și tablouri, ci niște cutii, motiv pentru care a renunțat.

De menționat că cei doi suspecți sunt în prezenți arestați preventiv, iar ancheta este în cercetare la DIICOT, după ce, pe parcursul mai multor săptămâni, pe litoralul Mării Negre au tot ajuns la mal numeroase pachete de droguri.

F.B.

Sursă: G4media.ro

Citește și: ARESTĂRI în dosarul CAPTURII RECORD DE COCAINĂ din Delta Dunării

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia da paznici.Cunosc limbi straine ,sa-i facem europarlamentari iar pe Grapini la paza.
3
0
Cine mai inghite asemenea minciuni? Hi hi hi.... de ce nu spuneti adevarul? Hai sa o spunem pe aia cum ca si ai nostrii mari fac un ban.... pe la neversea... prin cluburi.... ce mai atata cu unguri cu naiba sa va ia.... romanul scoate si el un ban.... si Atentie, nu orice roman poate face asta! Cine stie intelege! La nivel inalt!
5
0
Filip si damicenco inca putin si va duceti,faceti voi manevre dar pana la un punct. Vindeti droguri se stie
2
2
Normal ca apelau la sarbi , pentru ca aici daca nu esti din gasca cu militieni si judecatori , nu ai nicio sansa. Apropos: ce se mai aude de politistul cu accdentul cu triciclul , care luase anfetamina cand a murit judecatoarea ...?!?
7
0
ce fel de paznici sunt aia care iau cheile si descuie masini care nu le apartin? daca li se parea suspecta activitatea trebuiau sa anunte politia nu sa violeze proprietatea! intr-un sistem de drept normal, traficantii scapau daca li se incalcau drepturile! plus ca idiotii de paznici si-au pus viata in pericol fara sa isi dea seama! credeti ca furnizorii respectiv beneficiarii transportului se vor resemna cu ditai pierderea din cauza unor ciumpalaci bosorogi de paznici comunisti? daca nu i-a bagat procurorul de caz in protectia martorilor ar fi cazul sa o faca! urgent!
10
2
Dupa cum vedeti aduc sarbi carausi deoarece daca erau romani erau de multi sifonati dati in primire mai ales asa zisii interlopi din Ct care vand cot la cot cu aia care trebuoe sa ii prinda . In Ct sunt niste prietenii foarte ciudate asa zisi interlopi si politisti in aceeiasi poze pe la gratare pe facebook in cluburi .
10
0
mafia deltei aduce droguri demult, toti braconeaza tone de peste. Sarbii sunt doar sageti carausi. Tot ei aduc si peste infestat cu mercur pentru copii nostrii sa-i intoxice...
8
2
Au avut mult tupeu cei doi sarbi. Sa transporte prin tara noastra cantitati foarte mari de droguri.
2
6
Paznicul a vrut si el sa fure ceva si a ninerit gresit...
14
2
Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu
4
2
astai sau au fost cei mai prosti traficanti ever, sau povestea spusa nu se leaga paznicii au inteles sarbo-croata, au deschis semiremorca, au deschis pachetul....
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369