REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

DETALII din dosarul copilului CĂLCAT de BULDOEXCAVATOR, la Techirghiol!

DETALII din dosarul copilului CĂLCAT de BULDOEXCAVATOR, la Techirghiol!

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 317

Magistraţii Judecătoriei Constanţa, au decis condamnarea lui U.F. la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de ucidere din culpă după ce, conducând un buldo-excavator, a accidentat mortal pe minorul B.D..

Conform materialului probatoriu administrat, instanţa a reţinut următoarea situaţie: inculpatul U.F. a efectuat lucrări la partea carosabilă a străzii M. B. din orașul Techirghiol și a condus buldo-excavatorul cu nr. de înregistrare CT-1686 iar la un moment dat, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi, a surprins și a accidentat pe minorul B. D., de 3 ani, care, nefiind supravegheat, a pătruns pe partea carosabilă a drumului public. În urma accidentării sale, victima B. D. a suferit vătămări corporale constând în zdrobirea extremității cefalice și care au dus direct la decesul său. Starea de pericol a fost generată de minorul B. D. care s-a angajat în traversarea străzii prin alt loc decât cele amenajate și semnalizate corespunzător iar în lipsa acestuia, pe la colțul străzii, după ce s-a asigurat că o poate face fără pericol. Inculpatul U.F. a generat și el o stare de pericol pentru că a mers înapoi cu spatele pe o distanță mai mare de 50 metri, fără să se asigure că o poate face fără să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Cauza producerii accidentului a constat în aceea că pietonul s-a angajat în traversarea străzii prin alt loc decât cele amenajate și semnalizate corespunzător iar în, lipsa acestuia, pe la colțul străzii, după ce s-a asigurat că o poate face fără pericol pentru el. Accidentul putea fi evitat de către inculpatul U. F. prin frânarea utilajului deoarece timpul necesar frânării a fost mai mic decât cel de care a dispus pentru luarea acestor măsuri. Accidentul putea fi evitat și de victimă, dacă nu se angaja în traversarea străzii prin alt loc decât cele amenajate și semnalizate corespunzător iar în lipsa acestora, pe la colțul străzii, după ce s-a asigurat că o poate face fără pericol pentru el. Accidentul a fost favorizat de nesupravegherea minorului de către părinți. Accidentul a fost favorizat de asemenea și de nerespectarea reglementărilor în zona de amenajare a șantierului prin nesemnalizarea rutieră a lucrărilor și stabilirea procesului de execuție a lucrărilor.

Instanţa l-a condamnat pe inculpat la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare nenorocire! Soferul a gresit grav, criminal. Dar copilul acela de 3 ani nu avea ce sa caute nesupravegheat in strada, este neglijenta din partea parintilor. Toti stim ca o secunda de neatentie si copilul sare in strada dar trebuie supravegheati. Pacat, mare pacat de copilas.
3
0
Ai repetat fraza cu vinovatia copilului de 3 ani , de mi-ai albit ouale ! Bai atat de dobitoc esti si neconsideri si pe noi la fel ? La 3 ani tu aveai cunostinte despre '' legislatie rutiera '' ? Sigur nu ca daca ai fi avut , faceai prima la dreapta si nu intrai pe interzis ca sa iesi din puta matii!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272