REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Detalii din dosarul DNA de la Poliția Transporturi! Fostul șef încă mai apela la ”cunoștințe”

Detalii din dosarul DNA de la Poliția Transporturi! Fostul șef încă mai apela la ”cunoștințe”

Replica API 4 august 2022 | 00:00 3584

Atât Carolina Dudnic, comisar șef în cadrul Poliției Transporturi la data faptelor (acum lucrează în altă structură a MAI), cât și Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au fost cercetați de procurorii anticorupție, acum cei doi încheind acorduri de recunoaștete, ce au ajuns pe masa judecătorilor. Totul a pornit de la un alt dosar, procurorii depistând, în timpul unor percheziții informatice, o fotografie care indica faptul că fusese accesată Baza de Date privind Evidența Populației din cadrul MAI, iar datele fuseseră transmise unei anumite persoane, ce nu avea acces. Potrivit informațiilor noastre, cei doi au avut o relație de concubinaj.

Mai exact, la data de 18.10.2021, ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.N.A. – S.T. Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în contextul prelucrării datelor obținute cu ocazia efectuării unei percheziții informatice asupra dispozitivelor aparținând unei persoane ce avea calitatea de inculpat (martor în prezenta cauză), în telefonul mobil marca HTC a fost identificată o fotografie a unui bărbat, fiind vorba de o captură a unui monitor de calculator pe care fusese accesată Baza de Date privind Evidența Populației (portalul D.E.P.A.B.D). Era vorba de un mesaj de tip mms, care conținea această fotografie.

Astfel, la data de 18.10.2021, în dosarul în care s-au efectuat perchezițiile informatice s-a dispus disjungerea în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Cauza a fost disjunsă

La data de 19.10.2021 a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem cu privire la această infracțiune, în dosarul nou format, înregistrat sub numărul 131/P/2021. În urma verificărilor efectuate de ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.N.A. – S.T. Constanța s-a constatat că fotografia în discuție fusese transmisă prin intermediului mesajului SMS, de inculpatul Corneliu Octavian Tănase (potrivit informațiilor noastre) martorului (inculpat în alt dosar) și că ea conținea informațiile disponibile în DEPABD cu privire la fizioniomia și datele unui bărbat, asociat și administrator al unei firme.

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I. a comunicat că, la data de 27.07.2020, datele de stare civilă ale afaceristului respectiv au fost verificate de numita Carolina Dudnic, la acel moment, ofițer de poliție în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța.

Din rechizitoriul procurorilor mai reiese că persoana în telefonul căreia a fost găsită poza a apelat la inculpatul, care ar fi Corneliu Tănase, prieten de-ai săi, fost ofițer de poliție și șef al Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, pentru a afla datele de stare civilă ale persoanei care administrează societatea la care făcuse o comandă de mobilă și pe care nu ar fi onorat-o.

Carolina Dudnic avea acces la informații clasificate ”secret”

În urma verificărilor efectuate la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța s-a constatat că, la data de 27.10.2020, a fost înregistrat un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, presupus a fi săvârșite în perioada 2018 – 2020 de către reprezentanții unei firme. Ofițerul de poliție Dudnic Carolina, la care s-a aflat în lucru dosarul, a propus la data de 12.02.2021, declinarea cauzei în vederea reunirii la un alt dosar cu obiect similar, aflat în lucru la Serviciu de Poliție Transporturi Maritime. De asemenea, Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța a comunicat că, la data de 27.07.2020, inculpata Dudnic Carolina era încadrată pe funcția de ofițer specialist II, în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, având gradul comisar șef de poliție. De asemenea, la acea dată, inculpata avea calitatea de organ de cercetare ar poliției judiciare și acces de informații clasificate ”secret”.

Cei doi și-au recunoscut faptele. ”Recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina mea, astfel cum au fost descrise în cuprinsul prezentului acord, pe care l-am citit integral. Accept încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. Îmi exprim consimţământul pentru a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”.

Astfel, pedepsele aplicate de procurori sunt de un an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Termenele de judecată au fost stabilite pentru data de 17.08.2022.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem bani cu caru,apartamente in tot orasul si masini de ultima generatie si nimeni nu ne intreaba de unde.Tot ce avem le sm trecut pe numele mamei sa nu ne agate cineva
0
0
Pe cerasela miron am fututo io , ia la m**e dar nu inghite
0
0
L.B.consulta si tu un jurist...procurorii nu aplica pedepse cu inchisoarea.
0
0
Intro politie normala tipa ar fi fost data afara urmand sa raspunda in fata legi,dar la noi nu se poate pentru ca acolo tozi sunt corupti si le este frica de unul dat afara care neavand ce sa mai piarda incepe sa vorbeasca.
0
0
Corb la corb nu isi scoate ochii.Mafia din parchetele romaniei
0
0
Dar de cele doua secretare dactilografe de la Politia Transporturi Constanta Ion Mihaela si Miron Cerasela ajunse peste noapte cu grad de comisar sef nici o vorbulita. De, erau fete foarte darnice.
0
0
... toate putorile ! Bineinteles ca aceasta comisaroaie sefa Carolina se va pensiona bine-mersi si cu 8.000 lei pensie sa tot stai cu celulita la soare !
1
0
Pe Postea cand il cautati? Facea campionat de amenzi si clasamente! Certa in sedinte ca nu se dau amenzi! Trimitea pe Wup foto dupa rapoarte de serviciu ale unora care dadeau multe amenzi spre exempu cum trebuie sa se munceasca. Prevenirea nu este munca de politie. Sa vedem acum cu amenzile la masca, poate plateste el. Sef care in viata lui nu acdat o amenda.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367