rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DETALII din dosarul ELICOPTERULUI PRĂBUȘIT. Ce au declarat procurorilor foștii vicepreședinți ai CJC în cauza lui Nicușor Constantinescu!

Cristinel Dragomir, Nicuşor Constantinescu, Cristi Darie

Fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a formulat apel în dosarul elicopterului SMURD prăbușit, în care a fost condamnat la 5 ani cu executare. El este acuzat că a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă, din judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria, atribuind unei societăţi comerciale, în mod nelegal, contractul de achiziţie publică având ca obiect servicii de operare a aeronavei. Deși proiectul viza intervenții în scop de urgență, în realitate, acesta a fost folosit pentru antrenamentul piloților societății Romanian Air Services, cu baza la Tuzla. Oricum, nu putea fi folosit pentru salvarea de vieți omenești, în contextul în care Constantinescu a refuzat oferta secretarului de stat, Raed Arafat, de a dota aeronava fără să implice CJ la costuri suplimentare. Ce au declarat foștii vicepreședinți ai ConsiliuluI Județean, Cristinel Dragomir și Cristian Darie în fața procurorilor!

În cursul anului 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă, din judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria. Conform anchetatorilor, la data de 29 martie 2013, Nicușor Constantinescu a atribuit unei societăţi comerciale, Romanian Air Services, în mod nelegal, un contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de operare elicopter multifuncţional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” şi „Servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor”, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă şi în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită şi conform scopurilor programului (salvare de vieţi şi intervenţii de urgenţă) a elicopterului respectiv. La data de 01 iulie 2013, Constantinescu ar fi pus elicopterul achiziţionat din fonduri publice la dispoziţia persoanei juridice respective, care nu a fost niciodată parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obţinută finanţarea nerambursabilă şi achiziţionat elicopterul, schimbând astfel beneficiarii direcţi ai investiţiei, precum şi destinaţia aparatului de zbor respectiv. Pe această cale, mai arată procurorii, inculpatul a angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit, în mod nelegal, în perioada 05.07.2013 - 30.10.2014, din fondurile publice ale Judeţului Constanţa, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreţinere şi operare a elicopterului.

Raed Arafat i-a propus lui Constantinescu dotarea aeronavei fără costuri suplimentare. Fostul șef al CJC a refuzat!

De precizat faptul că, imediat ce au fost încheiate formalitatile pentru perfectarea achizitiei, Ministerul Sănătății, prin secretarul de stat Raed Arafat, a transmis șefului de atunci al CJ, Nicușor Constantinescu, o adresă prin intermediul căreia i se propunea să fie de acord ca acest elicopter achizitionat pentru situații de urgență din zona transfrontaliera Romania Bulgaria, să fi echipat la standardele ce le are un elicopter S.M.U.R.D si urmează să fie repartizat și un elicopter S.M.U.R.D, in primul semestru al anului 2013, propunere ce venea în sprijinul implementarii proiectului aflat în curs de derulare. „În urma discuțiilor telefonice avute cu dumneavostră, vă transmitem oferta Eurocopter/Eurocopter România de a adapta/îmbunătăți configurația elicopterului comandat de și finanțat prin programul „Equipment to Save Our Lives” - ESOL, cod MIS –ETC 141-1. După cum știți, Ministerul Sănătății are în derulare un program de achiziții elicoptere destinat misiunilor de intervenție aeromedicale operat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General de Aviație și prin care s-a implementat un standard privind configurația elicopterelor S.M.U.R.D. Având în vedere că elicopterul contractat de dvs. urmează să îndeplinească același tip de misiuni aeromedicale și cunoscând faptul că datorită constrângerilor bugetare configurația contractată pentru acest elicopter este sub standardul elicopterelor S.M.U.R.D., am avut discuții cu Eurocopter/Eurocopter România și am obținut sprijinul lor prin care este posibilă aducerea configurației elicopterului contractat de dvs. la standardele elicopterelor de la S.M.U.R.D. fără costuri suplimentare. (...)În situația unui răspuns favorabil urmează a fi încheiat un Protocol de operare cu Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a fi operate modificările contractuale la elicopterul comandat de dvs. în timp util, având în vedere că aparatul urmează să fie livrat cel târziu în data de 30 iunie 2013. Nu în ultimul rând, vă aducem la cunoștință că în cursul primului trimestru al acestui an urmează a fi repartizat un elicopter S.M.U.R.D. achiziționat prin programul ce este derulat în acest moment de Ministerul Sănătății și care va deservi județul Constanța”, se arată în solicitarea lui Raed Arafat

Constantinescu a refuzat oferta secretarului de stat, fără a se consulta cu celelalte instituții partenere din România și Bulgaria, așa cum era normal, spun procurorii. „Apreciem sprijinul oferit de dumneavostră legat de adaptarea/îmbunătățirea configurației și a nivelului de echipare/dotare a elicopterului contractat de instituția noastră, însă cerințele și condițiile stabilite și asumate de Consiliul Județean prin contractul de finanțare, contractul de cofinanțare, acordul de parteneriat (documente parafate în acord cu cerințele Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013), precum și angajamentele contractului de furnizare, atribuit conform ofertei tehnice și financiare a furnizorului selectat, ne împiedică să dăm curs propunerilor menționate în adresa dvs. nr. RA 120/21.01.2013”,a fost răspunsul lui Nicușor Constantinescu.

”Intenția inculpatului nu era aceea de a dota elicopterul așa cum a precizat Ministerul Sănătății în adresa înaintată, pe motiv că dorea să aparțină exclusiv Consiliului Județean Constanța și să se afle la dispoziția sa, tocmai de aceea nu a dat curs propunerii, cu riscul ca achiziția efectuată să nu fie în masură să servească niciun moment scopului pentru care a fost făcută și tocmai de aceea a atribuit in mod nejustificat contractul de servicii de transport aerian și intreținere a elicopterului medicalizat, unui operator privat”, spun procurorilor, potrivit rolii.ro.

Prin urmare, i-a atribuit societății Romanian Air Services contractul de prestare servicii de operare a elicopterului medicalizat. În speță elicopterul medicalizat, care în loc să fie utilizat conform destinației a fost folosit pentru zboruri de antrenament de către piloții Romanian Air Services SRL sau pentru transporturi ocazionale, aceasta în condițiile în care elicopterul nu era dotat corespunzator, iar inculpatul s-a opus dotării, cu consecința imposibilității exploatării lui, în scopul pentru care a fost achiziționat. Prin încredințarea operării elicopterului medicalizat unei societăți comerciale cu răspunde limitată care nu a fost parte a acordului de parteneriat în baza căruia au fost obținute fondurile necesare achiziționării aeronavei, au fost schimbați destinatarii direcți ai investiției, dar și destinația aeronavei achiziționată din fonduri publice. Din conținutul ordinelor de misiune emise în perioada 16.07.2013 – 05.09.2013, perioadă în care elicopterul a fost pus la dispoziția operatorului aerian, rezultă că aeronava a fost utilizată exclusiv de echipajele de piloți și copiloți, pentru zboruri efectuate în general pe timp de zi, fiind efectuat un singur zbor de antrenament pe timp de noapte, în scop de pregătire și antrenament.

Ce au declarat foștii vicepreședinți ai CJ!

Martorul Cristinel Dragomir, vicepreședinte la acea dată al Consiliului Județean, a declarat, referitor la achiziția elicopterului că acesta a fost predat societățiiîn cauză, în vederea operării sale, iar după momentul transmiterii au fost efectuate două exerciții în care au fost implicate și autoritățile bulgare, precum și ISU Dobrogea. De asemenea, elicopterul a fost utilizat pentru survolarea drumurilor din județ pe timp de iarnă, pentru a fi observate eventualele blocaje, operațiune coordonată de celălalt vicepreședinte. Martorul a precizat că nu cunoaște detalii despre numărul de ore de zbor dar că în luna aprilie 2014, în urma controlului efectuat de Autoritatea de Management a proiectului ESOL, s-a constatat imposibilitatea Consiliului Județean de a îndeplini obiectivele proiectului, existând riscul să fie nevopit să dea banii înapoi. În această situație, l-a contactat pe Raed Arafat și în urma discuțiilor, s-a decis transferarea elicopterului spre operare către SMURD, operațiune prin care s-ar fi creat posibilitatea îndeplinirii obiectivelor proiectului. În continuare, a fost reziliat contractul de operare, iar elicopterul a fost predat spre operare SMURD.

La rândul său, Cristian Darie, cel de-al doilea vicepreședinte al CJ, a relatat procurorilor că, după derularea proiectului și primirea elicopterului, s-au depus mai multe diligențe pentru a putea fi exploatat, însă știe ca unele aprobari nu au fost obtinute și nu au fost efectuate zboruri medicalizate, neavând personal medical angajat sau prin contract de colaborare. Din punct de vedere al altor aprobări , elicopterul era apt să zboare oricând, însă din cauza lipsei acelor avize nu a putut să zboare în sistem medical de urgenta așa cum si-a dorit Consiliul Județean Constanta. A avut trei activități, 2 de antrenament și una în regim de urgentță la care a și participat.

Motivarea instanței care a condus la condamnarea de 5 ani

Coroborand toate probele administrate în cauză, instanta a apreciat că, ”prezenta acuzație are la bază adoptarea de către inculpat a unei conduite necorespunzătoare și de natură să producă prejudicii institituției pe care o reprezintă. Inculpatul a implicat instituția în semnarea unui contract de achizitie publică, având ca obiect servicii de reparare și întreținere elicoptere, contract încheiat cu un operator privat, în condiâțiile în care elicopterul achiziționat din fonduri publice era in interes public, cu condiția de a se conforma unor cerințe impuse de Ministerul Sănătății, pentru ca exploatarea elicopterului să fie efectivă și conformă cu cele urmărite prin implementarea proiectului în baza caruia a fost achiziționat aparatul de zbor. Ori, inculpatului i s-a oferit posibilitatea de a echipa aparatul în mod corespunzător, fara costuri suplimentare, pentru a fi folosit în regim de tip SMURD, fără ca semnatarii proiectului EQIPMENT T O SAVE OUR LIVES-ESOL să mai suporte costuri de întretinere, însă inculpatul a oferit un răspuns personal, de respingere a ofertei inaintate, deși cunoaștea faptul că, aparatul de zbor nu avea cum să servească intereselor Județului în condițiile date”, se arată în motivarea instanței, publicată de rolii.ro. ”Inculpatul a urmărit exploatarea exclusivă de către CJC a elicopterului achizitionat, însă această exploatare nu se putea realiza in scopul pentru care a fost achizitionat aparatul de zbor (salvare de vieți omenești, în lipsa accesului la serviciul 112 și dotarea conform standardelor impuse în cazul aparatelor de tip SMURD”, au mai motivat judecătorii.

Mirela PASCAL

luni, 26 august 20192584
mai mult...Replica
20 sep 00:00ReplicaATENȚIE, șoferi! Se ÎNCHIDE bulevardul Tomis!

Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și...648

20 sep 20:56ReplicaConsiliul Local municipal Constanța, convocat în ședință. Pe ordinea de zi, un singur proiect327
20 sep 00:00ReplicaDESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!2007
20 sep 00:00ReplicaSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...420

20 sep 00:00ReplicaPERCHEZIȚII: Minore RACOLATE din Constanța și puse să se PROSTITUEZE!2563
20 sep 13:12ReplicaPolițist local, MORT de BEAT, pe străzile din Constanța! VIDEO3374
20 sep 09:37ReplicaDecebal Făgădău și viceprimarii Constanței se deplasează pe jos la serviciu! VIDEO

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, vineri 20 septembrie 2019, primarul municipiului Constanța,...4326

20 sep 00:00ReplicaANCHETĂ și PERCHEZIȚII în cazul unui RECIDIVIST care dădea spargeri prin ACOPERIȘ!1102
20 sep 10:06ReplicaDRDP Constanța își repară mașinile la firma lui Mitrea1551
20 sep 00:00Replica'VEDETĂ' în magazinele din Constanța! O femeie lăsa clienții fără bani și telefoane pe NERĂSUFLATE!

Mariana C. este cunoscută de către agenții de pază din magazinele de la malul mării că se ocupă cu furturi,...2825

20 sep 10:07ReplicaPUZ pentru Spitalul Regional Constanța. Cine va realiza documentația1559
20 sep 00:00ReplicaO societate ce asigură servicii de pilotaj maritim a cerut sancțiunea fostului director al Portului Constanța: situaţia este HILARĂ!1351
Vremea
12.3°12° - 12.3° vineri, 20 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 47%
Vânt: 3.99 m/s
Presiune: 1022.93 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 00:00SportBilanț incredibil în prima seară din Europa League: 75 de goluri marcate. Dudelange a realizat marea surpriză

75 de goluri s-au marcat în cele 24 de meciuri jucate joi în prima etapă a grupelor din Europa League. Au existat și...520

20 sep 22:13SportVictorie uriașă în Europa League: CFR revine spectaculos și o învinge pe Lazio la Cluj

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini,...403

20 sep 00:00SportSimona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin...609

20 sep 00:00SportFamilia Bin Laden vrea să investească în Premier League! Patronul Sheffield United recunoaște negocierile: „Aș fi fericit să facem afaceri!”

Prințul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, principalul finanțator al lui Sheffield United, spune că ar intra...427

Local
20 sep 01:30LocalMai multe locații de interes public din Constanța, monitorizate de Poliția Locală!

Polițiștii locali din Constanța, în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00,...533

20 sep 01:30LocalAccident rutier din cauza unei șoferițe: o altă mașină a intrat în gard și apoi în șanț

O femeie de 46 de ani ,din Tulcea, în după amiaza zilei de 19 septembrie a.c, în timp ce conducea o autoutilitară pe...1218

20 sep 01:45LocalPrimăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

”Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că...854

20 sep 01:17LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe bulevardul Mamaia!

Cea de-a 11-a ediție a H3RO by Trichallenge aduce la start nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de...748

20 sep 00:22LocalAccident rutier în zona sensului giratoriu de la Agigea: implicat un vehicul al MApN

Un accident rutier a avut loc, joi, 19 septembrie, pe DN39, la ieșire de pe A2, în zona sensului giratoriu dinspre...1346

20 sep 01:33LocalClădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european...713

20 sep 01:34LocalAutoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român care...473

20 sep 01:34LocalZeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență,...566

20 sep 01:37LocalSocietăți comerciale sparte de trei minori!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...423

20 sep 01:43LocalFemeie agresată de fostul soț!

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 16 septembrie...442

Politică
20 sep 01:45PoliticăTăriceanu, despre Kovesi: După ce a nenorocit justiţia din România, acum e chemată să distrugă şi justiţia europeană

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi că, prin votul dat de ambasadorii statelor membre UE pentru...628

20 sep 00:01PoliticăMircea Dobre salută propunerea lui Victor Ponta pentru un premier independent

Președintele PRO România, Victor Ponta, a spus, în urmă cu câteva zile că, dacă va trece moțiune de cenzură, va...474

20 sep 01:31PoliticăStudiu al Primăriei Constanța. Chestionar privind proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Mării Negre"

Primaria Municipiului Constanța implementează proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Marii...369

20 sep 01:32PoliticăKovesi, primele declarații după votul din COREPER: „O recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română“

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European...451

20 sep 01:32PoliticăViorica Dăncilă și-a anunțat prioritățile dacă ajunge la Cotroceni: creșterea pensiilor și salariilor și sprijinirea IMM-urilor

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a transmis joi după ce a depus la BEC semnăturile...445

20 sep 01:33PoliticăOrban: Desemnarea lui Kovesi procuror şef european - o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european...337

20 sep 00:11PoliticăLaura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era...1668

20 sep 01:20PoliticăTheodor Paleologu a mărturisit că încasează lunar suma de 15.000 de lei!

Moment fabulos în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire! Theodor Paleologu, candidatul...722

20 sep 01:18PoliticăAsociația Elevilor din Constanța, revoltată: serviciul public al transportului județean, în continuare desființat!

Asociația Elevilor din Constanța somează senatorii să respingă legea de aprobare a OUG nr. 51/2019 atunci când...650

20 sep 01:43PoliticăTraian Băsescu, în Parlamentul European: 'România trăiește și în prezent după voința lui Adolf Hitler și Iosif Stalin'

Fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele...787

Monden
20 sep 00:00MondenNaşa Andra şi finul What’s Up au lansat o nouă piesă, la 7 ani după hitul „K la meteo“

Una dintre surprizele muzicale ale acestei săptămâni vine de la naşa Andra (33 de ani) şi finul Marius Ivancea (30...251

20 sep 00:00MondenAndreea Bănică, melodie pentru femei, inspirată din viaţa ei personală

Îndrăgita solistă Andreea Bănică (41 de ani) a revenit în atenţia fanilor cu un nou videoclip şi o nouă piesă...291

20 sep 00:00MondenAlexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei,...290

20 sep 00:00MondenAndreea Raicu spune de ce a stat singură atâta timp: „Puteam să mă mărit de o grămadă de ori“

Andreea Raicu şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre căsătorie şi a explicat de ce până la 42 de ani nu a fost...455

20 sep 00:00Monden23 de ani de la moartea lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. De ce a luat numele orașului de pe Dunăre

Actorul care a luat numele oraşului său natal este considerat unul dintre geniile comediei româneşti. Pe 19...466

20 sep 00:00MondenBrad Pitt, aclamat la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra'

Brad Pitt a strălucit miercuri la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra', o dramă care se petrece în spaţiu,...258

20 sep 00:00MondenTom Hanks asigură că filmările la 'A Beautiful Day in the Neighborhood' au fost pentru el 'un calvar'

Actorul american Tom Hanks a mărturisit la o întâlnire cu presa că filmările la 'A Beautiful Day in the...253

20 sep 00:00MondenCeline Dion revine în Quebec pentru a lansa primul turneu mondial după o pauză de 10 ani

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi în Las Vegas,...256

20 sep 00:00MondenNetflix va lansa documentarul ''Living Undocumented'', produs de Selena Gomez, în octombrie

Netflix va lansa pe 2 octombrie documentarul "Living Undocumented", produs de actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez,...214

20 sep 00:00MondenScriitorul Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit la vârsta de 85 de ani

Scriitorul canadian Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit miercuri la vârsta de...203

Mapamond
20 sep 00:00MapamondSUA: Violenţa armată costă economia americană 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă Statele Unite aproximativ 229 de miliarde dolari în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ...221

20 sep 00:00MapamondÎn Rusia, mobilizare crescândă în favoarea manifestanţilor încarceraţi; biserica se alătură mişcării

O mişcare de solidaritate în favoarea manifestanţilor încarceraţi recent a luat amploare miercuri în Rusia, cu...231

20 sep 00:00MapamondConte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un...209

20 sep 00:00MapamondDonald Trump, şocat de costurile mari de funcţionare a centrului de detenţie Guantanamo

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea...235

20 sep 00:00MapamondPremierul britanic Boris Johnson, ''prins în flagrant delict cu o minciună''

Premierul britanic Boris Johnson a fost prins în flagrant delict cu o minciună şi a încercat să scape din situaţie...251

20 sep 00:00MapamondUn F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar...217

20 sep 00:00MapamondJaponia: Trei foşti responsabili ai Tepco, achitaţi în legătură cu dezastrul de la Fukushima

Trei foşti directori ai companiei Tepco au fost achitaţi joi de tribunalul din Tokyo, care a considerat că aceştia...222

20 sep 00:00MapamondFranţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de...276

20 sep 00:00MapamondRusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l „expulza“ pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi...293

20 sep 00:00MapamondUcraina: Un bărbat înarmat a ameninţat că va arunca în aer un pod la Kiev

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat...222

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2718

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...913

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...851

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1145

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...940

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1434

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1082

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1079

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1303

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1592