rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DETALII din dosarul ELICOPTERULUI PRĂBUȘIT. Ce au declarat procurorilor foștii vicepreședinți ai CJC în cauza lui Nicușor Constantinescu!

Cristinel Dragomir, Nicuşor Constantinescu, Cristi Darie

Fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a formulat apel în dosarul elicopterului SMURD prăbușit, în care a fost condamnat la 5 ani cu executare. El este acuzat că a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă, din judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria, atribuind unei societăţi comerciale, în mod nelegal, contractul de achiziţie publică având ca obiect servicii de operare a aeronavei. Deși proiectul viza intervenții în scop de urgență, în realitate, acesta a fost folosit pentru antrenamentul piloților societății Romanian Air Services, cu baza la Tuzla. Oricum, nu putea fi folosit pentru salvarea de vieți omenești, în contextul în care Constantinescu a refuzat oferta secretarului de stat, Raed Arafat, de a dota aeronava fără să implice CJ la costuri suplimentare. Ce au declarat foștii vicepreședinți ai ConsiliuluI Județean, Cristinel Dragomir și Cristian Darie în fața procurorilor!

În cursul anului 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă, din judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria. Conform anchetatorilor, la data de 29 martie 2013, Nicușor Constantinescu a atribuit unei societăţi comerciale, Romanian Air Services, în mod nelegal, un contract de achiziţie publică având ca obiect „Servicii de operare elicopter multifuncţional, medicalizat”, „Servicii de transport ocazional” şi „Servicii de reparare şi întreţinere a elicopterelor”, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acţiunilor de intervenţie în caz de urgenţă şi în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită şi conform scopurilor programului (salvare de vieţi şi intervenţii de urgenţă) a elicopterului respectiv. La data de 01 iulie 2013, Constantinescu ar fi pus elicopterul achiziţionat din fonduri publice la dispoziţia persoanei juridice respective, care nu a fost niciodată parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obţinută finanţarea nerambursabilă şi achiziţionat elicopterul, schimbând astfel beneficiarii direcţi ai investiţiei, precum şi destinaţia aparatului de zbor respectiv. Pe această cale, mai arată procurorii, inculpatul a angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit, în mod nelegal, în perioada 05.07.2013 - 30.10.2014, din fondurile publice ale Judeţului Constanţa, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreţinere şi operare a elicopterului.

Raed Arafat i-a propus lui Constantinescu dotarea aeronavei fără costuri suplimentare. Fostul șef al CJC a refuzat!

De precizat faptul că, imediat ce au fost încheiate formalitatile pentru perfectarea achizitiei, Ministerul Sănătății, prin secretarul de stat Raed Arafat, a transmis șefului de atunci al CJ, Nicușor Constantinescu, o adresă prin intermediul căreia i se propunea să fie de acord ca acest elicopter achizitionat pentru situații de urgență din zona transfrontaliera Romania Bulgaria, să fi echipat la standardele ce le are un elicopter S.M.U.R.D si urmează să fie repartizat și un elicopter S.M.U.R.D, in primul semestru al anului 2013, propunere ce venea în sprijinul implementarii proiectului aflat în curs de derulare. „În urma discuțiilor telefonice avute cu dumneavostră, vă transmitem oferta Eurocopter/Eurocopter România de a adapta/îmbunătăți configurația elicopterului comandat de și finanțat prin programul „Equipment to Save Our Lives” - ESOL, cod MIS –ETC 141-1. După cum știți, Ministerul Sănătății are în derulare un program de achiziții elicoptere destinat misiunilor de intervenție aeromedicale operat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General de Aviație și prin care s-a implementat un standard privind configurația elicopterelor S.M.U.R.D. Având în vedere că elicopterul contractat de dvs. urmează să îndeplinească același tip de misiuni aeromedicale și cunoscând faptul că datorită constrângerilor bugetare configurația contractată pentru acest elicopter este sub standardul elicopterelor S.M.U.R.D., am avut discuții cu Eurocopter/Eurocopter România și am obținut sprijinul lor prin care este posibilă aducerea configurației elicopterului contractat de dvs. la standardele elicopterelor de la S.M.U.R.D. fără costuri suplimentare. (...)În situația unui răspuns favorabil urmează a fi încheiat un Protocol de operare cu Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a fi operate modificările contractuale la elicopterul comandat de dvs. în timp util, având în vedere că aparatul urmează să fie livrat cel târziu în data de 30 iunie 2013. Nu în ultimul rând, vă aducem la cunoștință că în cursul primului trimestru al acestui an urmează a fi repartizat un elicopter S.M.U.R.D. achiziționat prin programul ce este derulat în acest moment de Ministerul Sănătății și care va deservi județul Constanța”, se arată în solicitarea lui Raed Arafat

Constantinescu a refuzat oferta secretarului de stat, fără a se consulta cu celelalte instituții partenere din România și Bulgaria, așa cum era normal, spun procurorii. „Apreciem sprijinul oferit de dumneavostră legat de adaptarea/îmbunătățirea configurației și a nivelului de echipare/dotare a elicopterului contractat de instituția noastră, însă cerințele și condițiile stabilite și asumate de Consiliul Județean prin contractul de finanțare, contractul de cofinanțare, acordul de parteneriat (documente parafate în acord cu cerințele Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013), precum și angajamentele contractului de furnizare, atribuit conform ofertei tehnice și financiare a furnizorului selectat, ne împiedică să dăm curs propunerilor menționate în adresa dvs. nr. RA 120/21.01.2013”,a fost răspunsul lui Nicușor Constantinescu.

”Intenția inculpatului nu era aceea de a dota elicopterul așa cum a precizat Ministerul Sănătății în adresa înaintată, pe motiv că dorea să aparțină exclusiv Consiliului Județean Constanța și să se afle la dispoziția sa, tocmai de aceea nu a dat curs propunerii, cu riscul ca achiziția efectuată să nu fie în masură să servească niciun moment scopului pentru care a fost făcută și tocmai de aceea a atribuit in mod nejustificat contractul de servicii de transport aerian și intreținere a elicopterului medicalizat, unui operator privat”, spun procurorilor, potrivit rolii.ro.

Prin urmare, i-a atribuit societății Romanian Air Services contractul de prestare servicii de operare a elicopterului medicalizat. În speță elicopterul medicalizat, care în loc să fie utilizat conform destinației a fost folosit pentru zboruri de antrenament de către piloții Romanian Air Services SRL sau pentru transporturi ocazionale, aceasta în condițiile în care elicopterul nu era dotat corespunzator, iar inculpatul s-a opus dotării, cu consecința imposibilității exploatării lui, în scopul pentru care a fost achiziționat. Prin încredințarea operării elicopterului medicalizat unei societăți comerciale cu răspunde limitată care nu a fost parte a acordului de parteneriat în baza căruia au fost obținute fondurile necesare achiziționării aeronavei, au fost schimbați destinatarii direcți ai investiției, dar și destinația aeronavei achiziționată din fonduri publice. Din conținutul ordinelor de misiune emise în perioada 16.07.2013 – 05.09.2013, perioadă în care elicopterul a fost pus la dispoziția operatorului aerian, rezultă că aeronava a fost utilizată exclusiv de echipajele de piloți și copiloți, pentru zboruri efectuate în general pe timp de zi, fiind efectuat un singur zbor de antrenament pe timp de noapte, în scop de pregătire și antrenament.

Ce au declarat foștii vicepreședinți ai CJ!

Martorul Cristinel Dragomir, vicepreședinte la acea dată al Consiliului Județean, a declarat, referitor la achiziția elicopterului că acesta a fost predat societățiiîn cauză, în vederea operării sale, iar după momentul transmiterii au fost efectuate două exerciții în care au fost implicate și autoritățile bulgare, precum și ISU Dobrogea. De asemenea, elicopterul a fost utilizat pentru survolarea drumurilor din județ pe timp de iarnă, pentru a fi observate eventualele blocaje, operațiune coordonată de celălalt vicepreședinte. Martorul a precizat că nu cunoaște detalii despre numărul de ore de zbor dar că în luna aprilie 2014, în urma controlului efectuat de Autoritatea de Management a proiectului ESOL, s-a constatat imposibilitatea Consiliului Județean de a îndeplini obiectivele proiectului, existând riscul să fie nevopit să dea banii înapoi. În această situație, l-a contactat pe Raed Arafat și în urma discuțiilor, s-a decis transferarea elicopterului spre operare către SMURD, operațiune prin care s-ar fi creat posibilitatea îndeplinirii obiectivelor proiectului. În continuare, a fost reziliat contractul de operare, iar elicopterul a fost predat spre operare SMURD.

La rândul său, Cristian Darie, cel de-al doilea vicepreședinte al CJ, a relatat procurorilor că, după derularea proiectului și primirea elicopterului, s-au depus mai multe diligențe pentru a putea fi exploatat, însă știe ca unele aprobari nu au fost obtinute și nu au fost efectuate zboruri medicalizate, neavând personal medical angajat sau prin contract de colaborare. Din punct de vedere al altor aprobări , elicopterul era apt să zboare oricând, însă din cauza lipsei acelor avize nu a putut să zboare în sistem medical de urgenta așa cum si-a dorit Consiliul Județean Constanta. A avut trei activități, 2 de antrenament și una în regim de urgentță la care a și participat.

Motivarea instanței care a condus la condamnarea de 5 ani

Coroborand toate probele administrate în cauză, instanta a apreciat că, ”prezenta acuzație are la bază adoptarea de către inculpat a unei conduite necorespunzătoare și de natură să producă prejudicii institituției pe care o reprezintă. Inculpatul a implicat instituția în semnarea unui contract de achizitie publică, având ca obiect servicii de reparare și întreținere elicoptere, contract încheiat cu un operator privat, în condiâțiile în care elicopterul achiziționat din fonduri publice era in interes public, cu condiția de a se conforma unor cerințe impuse de Ministerul Sănătății, pentru ca exploatarea elicopterului să fie efectivă și conformă cu cele urmărite prin implementarea proiectului în baza caruia a fost achiziționat aparatul de zbor. Ori, inculpatului i s-a oferit posibilitatea de a echipa aparatul în mod corespunzător, fara costuri suplimentare, pentru a fi folosit în regim de tip SMURD, fără ca semnatarii proiectului EQIPMENT T O SAVE OUR LIVES-ESOL să mai suporte costuri de întretinere, însă inculpatul a oferit un răspuns personal, de respingere a ofertei inaintate, deși cunoaștea faptul că, aparatul de zbor nu avea cum să servească intereselor Județului în condițiile date”, se arată în motivarea instanței, publicată de rolii.ro. ”Inculpatul a urmărit exploatarea exclusivă de către CJC a elicopterului achizitionat, însă această exploatare nu se putea realiza in scopul pentru care a fost achizitionat aparatul de zbor (salvare de vieți omenești, în lipsa accesului la serviciul 112 și dotarea conform standardelor impuse în cazul aparatelor de tip SMURD”, au mai motivat judecătorii.

Mirela PASCAL

luni, 26 august 20192720
mai mult...Replica
20 feb 10:55ReplicaDESCINDERI la Constanța, în urma disjungerii dintr-un dosar instrumentat de polițiștii din port!

Procurorii din cadrul DIICOT Constanța, împreună cu Poliția Port, la data de 19 februarie anul curent, au efectuat...437

20 feb 09:06ReplicaEste oficial! Uzun PLEACĂ de la ABADL, VINE Bola1049
20 feb 08:34ReplicaACCIDENT MORTAL pe A2 din cauza unui șofer care a ADORMIT la VOLAN!1095
20 feb 00:04ReplicaGruparea VAMEȘILOR revine în forță! Contract de 2 milioane de euro de la Primăria Constanța, în asociere cu Mobitom!

Mobitom SA, una din cele mai cunoscute firme din Constanța, datorită relațiile apropiate pe care le are cu...1918

20 feb 00:00ReplicaNicolae Matei, între neam prost și Neamul Românesc!1451
20 feb 00:00ReplicaFăgădău, atac la USR: Stelian Ion să învețe de la Barna cum stă treaba cu banii europeni!844
20 feb 00:00ReplicaNicușor Constantinescu adus la SAPĂ de LEMN de către Consiliul Județean!

Situația lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, nu este tocmai roz. Aflat...3000

20 feb 09:24ReplicaPiața Griviţei `COMERCIALIZEAZĂ` clădiri BOMBARDATE și JEG!912
20 feb 08:20ReplicaPĂCĂNELELE i-au luat MINȚILE unui RECIDIVIST: a SPART un GEAM chiar în fața sediului de Poliție!826
20 feb 22:54ReplicaUn afacerist din Medgidia, CONDAMNAT a doua oară pentru obținerea ILEGALĂ de fonduri

Ali Saim Omer, un afacerist din Medgidia, care a fraudat APIA în 2008, trimis în juduecată în 2013, și-a aflat...1097

20 feb 00:00ReplicaStarea de sănătate a fostului prefect Albu, care a PROVOCAT un ACCIDENT MORTAL, învăluită în MISTER!1513
20 feb 00:00ReplicaEXPLOZIA din BLOCUL de la Medgidia: se VERIFICĂ structura de rezistență! VIDEO499
Vremea
8.6°8.6° - 8.6° joi, 20 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 3.89 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 feb 00:00SportAtalanta, aproape de sferturile Ligii Campionilor, după 4-1 cu Valencia

Atalanta Bergamo a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri, după...230

20 feb 00:00SportTottenham, învinsă acasă de RB Leipzig, în optimile Ligii Campionilor

Tottenham Hotspur, finalista ediţiei trecute, a fost învinsă de formaţia germană RB Leipzig cu scorul de 1-0 (0-0),...250

20 feb 00:00SportManchester City a învins cu scorul de 2-0, West Ham United, din etapa a XXVI-a a Premier League

Manchester City a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), meciul cu West Ham United, din etapa a...204

20 feb 00:00SportSimona Halep va juca, joi, cu Aryna Sabalenka, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, va evolua, joi, după ora 18.30, cu Aryna Sabalenka, locul 13 WTA...354

Local
20 feb 00:00LocalLămpi UV pentru prevenirea pestei porcinei africane

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și Direcția Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...271

20 feb 00:00LocalTaxa rezervare loc parcare și taxa întreținere cimitire/loc de veci se achită până pe 31 martie

Aducem în atenția contribuabililor că taxa rezervare loc parcare și taxa întreținere cimitire/loc de veci aferente...487

20 feb 00:00LocalPeste 100 de calculatoare pentru transmisie auto, indisponibilizate de polițiști în port

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat peste o sută de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare...200

20 feb 00:00LocalMembri ai unei grupări infracționale, URMĂRIȚI în Austria, PRINȘI la Constanța

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat 2 bărbați de 38,...374

20 feb 00:00LocalDosar penal pentru că și-a agresat soția

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de o femeie,...190

20 feb 00:00LocalConstanța și Mamaia, PROMOVATE la Romexpo

Începând de joi, 20 februarie, și până pe 23 februarie, Primăria Constanța așteaptă turiștii la standul de la...240

20 feb 00:00LocalBEȚI și fără PERMIS, la volan

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 02.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au depistat un...178

20 feb 00:00LocalAcțiune a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia

La data de 18 februarie a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului...192

20 feb 11:16LocalMai multe proiecte aprobate în ședința Consiliului Local Municipal

Marți, 18 februarie 2020, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local...211

20 feb 00:00LocalCum puteți scăpa de deșeurile voluminoase!

Cu toate că pot solicita oricând ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la dispeceratul S.C. Polaris M Holding...310

Politică
20 feb 20:50PoliticăParlament: S-au încheiat audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II. Doar 4 au primit aviz pozitiv

Audierile în Parlament ale miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II s-au încheiat miercuri, după...171

20 feb 00:00PoliticăCiolacu: Nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa...179

20 feb 00:00PoliticăVioleta Alexandru - aviz negativ pentru portofoliul de la Muncă şi Protecţie Socială

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a...198

20 feb 00:00PoliticăDăncilă, referitor la Pro România: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD

Preşedintele interimar al Organizaţiei de femei a PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri că nu este de acord cu...198

20 feb 00:00PoliticăLaszlo Tokes (CNMT): Dorim să dobândim drepturile autonomiei maghiare

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat, miercuri, într-o...211

20 feb 00:00PoliticăAndrei Gerea părăseşte ALDE şi se dedică proiectului politic „Prin noi înşine“

Deputatul Andrei Gerea a anunţat miercuri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic "Prin noi...241

20 feb 00:00PoliticăOrban - despre întâlnirea cu Iohannis: Ne consultăm pe toate temele importante, astfel încât să avem deciziile corecte

Premierul interimar Ludovic Orban a precizat miercuri că între şeful statului şi Guvernul pe care-l conduce există...165

20 feb 00:00PoliticăAudieri miniştri - Violeta Alexandru: Am răsturnat modul în care se lucrează în Ministerul Muncii

În cele trei luni de mandat am răsturnat modul în care se lucrează în Ministerul Muncii şi am pus nevoile...209

20 feb 00:00PoliticăOrban, la bilanţul Poliţiei: Orice funcţie de conducere să fie rodul unei examinări obiective

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Poliţia a fost întotdeauna "un câmp de bătălie pentru oameni influenţi" şi...179

20 feb 20:35PoliticăAudieri miniştri - Adrian Oros: Anul acesta am alocat 232 de milioane de lei pentru programul de reabilitare a infrastructurii de irigaţii

Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii va continua şi anul acesta, suma alocată fiind de...174

Monden
20 feb 00:00MondenLista nominalizaţilor la Gala Premiilor Gopo. Catrinel Menghia şi Dana Rogoz, printre favorite

Pe 24 martie va avea loc Gala Premiilor Gopo, la Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale din Capitală. Iată cine sunt cei...165

20 feb 00:00MondenMotivul pentru care Antonia și-a operat sânii a doua oară. A fost dezarmant de sinceră

Cea mai sexy solistă din România, Antonia, a fost toată numai un zâmbet, luni seară, 17 februarie, la premiera...318

20 feb 00:00MondenAna Pal de la Faimoși, eliminată din „Survivor România“, după ce l-a lovit pe războinicul Andrei Ciobanu

“Survivor” România este un joc de rezistență fizică, dar mai ales psihică. Lipsa hranei, a confortului,...201

20 feb 00:00MondenIubita lui Al Pacino s-a despărţit de actor deoarece este prea bătrân şi zgârcit

Actriţa israeliană Meital Dohan (40 de ani) a dezvăluit într-un interviu problema pe care o presupune diferenţa de...357

20 feb 00:00MondenBen Affleck, ruşinat de divorţul său provocat de problemele de alcool

Actorul şi regizorul american Ben Affleck a declarat într-un interviu acordat ziarului The New York Times că...252

20 feb 00:00MondenBrit Awards 2020 - Lista completă a premiilor

Cea de-a 40-a gală Brit Awards a avut loc marţi seară la O2 Arena din Londra. Evenimentul a putut fi vizionat în...162

20 feb 00:00MondenDexter Fletcher va regiza un remake al filmului „The Saint“ din 1997, pentru studiourile Paramount

Regizorul producţiei "Rocketman", Dexter Fletcher, va realiza un remake pentru studiourile Paramount după filmul de...156

20 feb 00:00MondenDakota Johnson, iubita cântăreţului Chris Martin, a regizat un videoclip pentru trupa Coldplay

Dakota Johnson şi-a făcut debutul ca regizoare cu ajutorul iubitului său Chris Martin, solistul trupei Coldplay,...183

20 feb 00:00MondenBrit Awards 2020 - Lewis Capaldi şi Dave, marii câştigători ai galei

Cântăreţul scoţian Lewis Capaldi şi rapperul londonez Dave au fost marii câştigători ai celei de-a 40-a ediţii...152

20 feb 00:00MondenBerlinala 2020 - Cea de-a 70-a ediţie începe joi sub semnul schimbării şi al diversităţii

Cineaste, filme politice şi producţii din lumea întreaga: pentru ediţia sa aniversară cu numărul 70, Festivalul...153

Mapamond
20 feb 00:00MapamondNoile reglementări britanice privind lucrătorii străini; descrierea sistemului de imigraţie pe puncte

Guvernul britanic a prezentat miercuri liniile generale ale noului sistem privind imigraţia, menit să gestioneze...185

20 feb 00:00MapamondAngela Merkel se aşteaptă la negocieri „foarte dure şi complicate“ asupra viitorului buget al UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că se aşteaptă la "negocieri foarte dure şi complicate" la...164

20 feb 00:00MapamondPompeo a sosit la Riad pentru discuţii privind „ameninţarea iraniană“

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a sosit miercuri la Riad pentru discuţii cu liderii saudiţi cu privire la...161

20 feb 00:00MapamondAlegerile primare democrate din SUA: Sanders ia un avans semnificativ pe plan naţional

Senatorul socialist Bernie Sanders a luat un avans semnificativ în cursa pentru învestitura democrată, devansându-i...200

20 feb 00:00MapamondO dronă necunoscută s-ar fi apropiat de avionul ministrului rus al apărării în timpul vizitei în Serbia

O dronă necunoscută s-a apropiat de avionul care îl ducea pe ministrul rus al apărării Serghei Şoigu în Serbia...196

20 feb 00:00MapamondCoronavirus: Un nou bilanţ indică 2.000 de morţi în China

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică 2.000 de morţi în China, după anunţarea miercuri de...187

20 feb 00:00MapamondCutia neagră a avionului ucrainean doborât este grav avariată, susţine Iranul, refuzând predarea ei

Cutia neagră ce conţine înregistrarea parametrilor de zbor ai avionului ucrainean Boeing 737 doborât pe 8 ianuarie...154

20 feb 00:00MapamondA început procesul Facebook cu fiscul american, pe o miză de nouă miliarde de dolari

Într-o instanţă din San Francisco a început marţi un proces în care IRS (Internal Revenue Service, autoritatea...194

20 feb 00:00MapamondDispariţia zborului MH370: Malaezia a suspectat iniţial că pilotul a prăbuşit intenţionat avionul, într-un gest suicidar

Fostul premier australian Tony Abbott a afirmat că responsabili malaezieni de rang foarte înalt au suspectat în prima...203

20 feb 00:00MapamondRaport ONU: Copiii şi adolescenţii, victime ale reclamelor online pentru produse dăunătoare; sunt necesare reglementări

Copiii şi adolescenţii sunt ''bombardaţi'' cu reclame pe reţelele de socializare care promovează produse...169

Sănătate
20 feb 00:00SănătateTop trends în mindfulness în 2020

Mindfulness a devenit un curent în ultimul deceniu, conceptul fiind prezent pe coperțile revistelor și făcând...109

20 feb 00:00SănătateCum te menții în formă după ce slăbești

Din ce în ce mai multe persoane care pierd în greutate ajung să o recupereze destul de repede. Unele dintre cele mai...141

20 feb 00:00SănătateCeaiul de scorțioară: beneficii și efecte uimitoare

Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu,...164

20 feb 00:00SănătatePlacenta accreta: simptome, riscuri și tratament

Placenta accreta este o complicație gravă care apare atunci când o parte sau toată placenta rămâne atașată de...112

20 feb 00:00SănătateCare este adevărul despre "burta de bere"

"Burta de bere" este una dintre cele mai mari probleme ale bărbaților. Așadar, este bine de știut dacă este...158

20 feb 07:39SănătateEpidemia de gripă a făcut încă o victimă, numărul deceselor a ajuns la 40

Un bărbat de 51 de ani din Dâmboviţa a murit din cauza gripei, numărul deceselor din sezonul 2019 – 2020 ajungând...103

20 feb 00:00SănătateA început DEZASTRUL: Spitalele private cer majorarea tarifelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED solicită creşterea tarifelor decontate de Casa...132

20 feb 07:41SănătateEfectele devastatoare ale somnului insuficient: Imunitatea și memoria sunt primele victime

Probabil aţi auzit expresia „somn de frumuseţe“, însă puţini ştiu că acesta se referă la faptul că în...426

20 feb 07:41SănătateVin și primele VEȘTI BUNE de pe frontul luptei împotriva coronavirusului!

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, la Geneva, că...940

20 feb 07:50SănătateMAE anunță faptul că românii de pe vasul unde bântuie coronavirusul ar putea reveni în România

Ministerul de Externe anunță faptul că cei 14 români de pe nava Diamond Princess nu sunt suspecți de coronavirus,...653