rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prinşi după un furt la Constanţa, după ce dăduseră alte zeci în ţară!

DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia au reușit destructurarea unei rețele infracționale, foarte bine pusă la punct, care era specializată în furturi din locuințe. Membrii acționau atât de impecabil, susțin anchetatorii, încât multe dintre victime nici nu-și dădeau seama imediat că au fost prădate. Se pare că indivizii au acționat în toată țara.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, un număr de 21 persoane au fost reținute, 4 persoane sunt arestate în alte cauze, iar 5 persoane se sustrag urmăririi penale. S-a formulat propunere de arestare preventivă față de 30 persoane, iar față de 1 persoană s-a dispus măsura controlului judiciar. Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri. Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, urmând a se lua măsuri procedurale corespunzătoare. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În prezent a fost formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanța.

Iată despre cine este vorba:

Este vorba despre Lucaci Teodor-Alin- zis Căposu, din Mureș, recidivist (care se sustrage urmăririi penale), Albu Valentin-Vasile, din Mureș, Vasiu Martin-Harry, din Mureș, recidivist, Iambor Benjamin – zis Beni, din Mureș, cu antecedente penale, Ganea Alexandru-Gabriel- zis Bătrânu, Gospodaru, din Mureș, recidivist, Bîrcea Alin-Călin, din Sibiu, domiciliat în Mureș, Groza Traian-Giorgian- zis Giogio, domiciliat în Mireș, recidivist, arestat în altă cauză, Albu Adrian-Gheorghe, tot din Mureș, recidivist, Hancu Loredan-Emil, din Mureș, Vasiu Dacian-Felician – zis Cochi, din Mureș, recidivist, arestat în altă cauză, Cioc Vladimir-Florin, din Mureș, cu antecedente penale, Vitan Valentin Aurel, din Mureș, recidivist, Otvos Ferenc, din Mureș, cu antecedente penale, Bejan Liviu, din Mureș, care se sustrage urmăririi penale, recidivist, Murariu Graziani-Dani, din Timiș, Lazăr Daniel-Vasile, din Mureș, Lăcătar Dumitru-Gabriel, din Mureș, cu antecedent penale, Cozac Cristian – zis Țiți, Grasu, din Mureș, Rostaș Cosmin-Florin, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Vasiu Angelo - Cătălin, din Mureș, cu antecedente penale, Kesmarki Francisc – zis Feri, Kennedy, din Mureș, recidivist, Matei Nicolae-Adrian – zis Lupu, Mocan Vasile-Gabriel, din Cluj-Napoca, recidivist, Bucin Radu-Nicolae, din Mureș, recidivist, Boti Marius-Nicolae, din Alba, recidivist, Ciufudean Emil-Darius, din Alba, Moldovan Cristian Angel – zis Calu, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, recidivist, Rus Dorel din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Rupa Flavius-Ludovic, din Mureș, cu antecedente penale și Gîrlonța Emanuel –zis Manu, din Mureș. Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Totul a pornit de la o locuință spartă pe bulevardul 1 Mai: prejudiciu de 148.200 lei

Ancheta a debutat ca urmare a sesizării formulate la finele anului 2018, de către o femeie, care a reclamat faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuința sa, situată pe bulevardul 1Mai, iar din interior i-au sustras sumele de 120.000 lei și 6.000 euro, prejudiciul reclamat fiind în cuantum de 148.200 lei. În urma investigațiilor, au fost obținute date referitoare la existența unui grup infracțional format din mai multe persoane domiciliate pe raza județului Mureș, în special în municipiul Târnăveni, cunoscute cu preocupări infracționale pe linia furturilor din locuințe, persoane care acționau pe raza întregii țări. Și așa a început o laborioasă anchetă.

Principalul mod de operare: „chei potrivite”.

Se pare că nucleul grupării infracționale era format din suspecți domiciliați pe raza municipiului Târnăveni și comunei Adămuș, din județul Mureș. În ceea ce privește genul faptelor cercetate în cauză, marea majoritate reprezintă furturi din locuințe, însă au fost constatate și infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis connducere, acestea din urmă comise în timpul deplasărilor făcute de către suspecți în țară, în scopul săvârșirii de furturi din locuințe. Principalul mod de operare utilizat de către membrii grupării este cel denumit generic „chei potrivite”. Valoarea totală a prejudiciilor create persoanelor vătămate este de peste 630.000 de lei, până la acest moment. Cele mai multe dintre locuințele vizate erau apartamente de bloc, în principiu la etajele superioare. Apartamentele erau alese fie la întâmplare, prin metoda verificării, fie la „pont”. Au existat, însă, potrivit anchetatorilor, situații când membrii grupării au comis furturi și din case la sol, dar, cel mai probabil, aceste fapte au fost comise doar în urma ponturilor primite.

Inculpații acționau în echipe de mimim 2 și maxim 4. Puneau bani să cumpere mașini și foloseau stații de emisie-recepție

Inculpații acționau în „echipe” formate din minim 2 și maxim 4 membri, după un program similar cu al persoanelor angajate cu forme legale. Mai exact, ca regulă generală, „programul” de lucru al inculpaților era în zilele lucrătoare, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-15:00. Însă, atunci când acționau la pont, nu țineau cont de orar. Totodată ei contrbuiau cu bani, în mod egal, pentru a achiziționa mașini care să-I ajute la transport atunci când mergeau la furat, pentru că acționau în toată țara. În sensul că, uneori, plecau de luni și reveneau la domiciliu la sfârșitul săptămânii. O măsură de precauție era nefolosirea telefoanelor mobile personale în timpul deplasărilor în țară, făcute cu scopul de a comite furturi. Mai precis, majoritatea membrilor grupării dețineau telefoane mobile și cartele telefonice cu numere de apel publice, cunoscute persoanelor din anturajul lor și chiar organelor de poliție, însă aceste telefoane fie erau închise pe perioada deplasărilor în țară, fie erau lăsate acasă. Unii dintre inculpați foloseau stații de emisie-recepție pentru a comunica între ei în timpul faptelor.

Liliana CHIRU

marţi, 2 iulie 201910820
Comentarii

00Mircea(28 iul 14:46)
daca pedeapsa e de 5 ani , de ce nu sta aia 5 ani , cum pt buna purtare ii dau reducere ? dar ce in pedeapsa de 5 ani nu e normal sa ai o buna purtare ? de faci alte prostii ii mai adaugi cite un spor. Pt fiecare fapta sa fie adunate pedepsele . nu comasate
01Ksx(26 iul 14:41)
Si cu ce sa plateasca cotizatia la PSD daca ei nu munteste bere?? Cine ii scoate mo de la mititica daca nu PSDul cu parghiile lor de putere??
02Angela(12 iul 11:52)
Astia sunt hoti din tata in fiu.Este vorba de Albu Adrian Gheorghe,care si tata.l lui a fost tot la fel.Si acum are pensie de la nevazatori si el nu are nimic.Smecher....chipurile ca are nevoie de insotitor si el vede si 10 bani care.i scapa pe jos.De mama lui la fel.Numai lucruri urate.
05Gigi(3 iul 13:51)
Usile metalice ati vazut cum le deschid:pun un tirant orizontal si le cracaneaza.Asta deoarece la montaj,bouarii aia de meseriasii melcilor,in loc sa puna caramizi intre toc si perete,pun spuma.Daca ar fi caramizi pe orizontala,usa nu s-ar mai cracana. Iar casierele de la banci ptr 10 lei suna bosrfasii cine a scos banii,cu adresa cu tot.Ele trebuie primele cercetate!
02Puscas gabriela cristina(2 iul 14:57)
As vrea sa stiu ce sa intamplat cu iambor benjamin
05George Despina(2 iul 14:32)
Avand calitate de tainuitor,eu i-am tziflat pe astia ca sa m-a judec pe afara!
17Chei potrivite(2 iul 13:04)
Deci ne incuiem casele crezand ca suntem protejati. Suntem de mici borfasi dar hotii specislizatiintra cand vor. A scris cineva mai jos de casierele bancilor, potfi sialte persoane din banci care le dau pontul cine a scos bani din banca la care lucreaza. Nu vin ri aiurea, vin la pont. La usa intrare trebuie sa aveti incuietoarea scurtsta nu in afara. Am.aflat si eu dupa ce mi s aspartcasa. Au un instrument gura de lup cu care taie incuietoarea, locul in care se introduce cheia. Degeaba ai usa metalica daca ai incuietoarea in afara.
04Nicu(2 iul 10:52)
Daca avem lipsa de meseriasi si specialisti in alte domenii,macar cu hotii nu ne plangem.
11new generation(2 iul 10:13)
arhaici baietii, puteau sa se angajeze in banci sau la casele de brokeraj
08Bravo lor(2 iul 08:32)
Soimii PSD-ului,copii lui Toderica.
518constanteanu(2 iul 07:45)
Ardelenii sunt hoti? Vai de mine! Va rugam frumos nu mai denigrati rasa ardeleana!Ei sunt cei mai muncitori,cinstiti din Romania. Au inceput cu Caritasul si acum.continua cu talhariile!
320Gigi(2 iul 06:47)
Ponturile sint date infractorilor si de casierele din banci.Cine ridica cash o suma mare de bani,peste 10000 euro,are mari sansa sa se trezeasca cu borfasii pe cap.Peste 40-50000,intra direct peste tine.Casierele din banci le dau adresele!!!!
110Roni(2 iul 01:00)
semi-profesionisti, dar vor avea timp destul pentru perfectionare
mai mult...Anchete
14 dec 00:51AncheteCAZ din județul Constanța, un fel de CARACAL 2: FEMEI SECHESTRATE în CURTE și BĂTUTE CRUNT!

Și-a omorât concubina în bătaie și s-a culcat! A doua zi și-a dat seama că nu respiră, iar când a fost sunat de...6542

12 dec 01:41AncheteUn operator din Constanța a câștigat contractul de DISTRUGERE a DROGURILOR din țară! Cea mai mare cantitate: peste 5 tone2257
28 noi 03:12AncheteReprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!14218
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...8076

31 oct 00:38AncheteFirma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat12157
5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori6832
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și...8292

30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!11301
10 iul 10:09AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!10950
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat...4681

21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO5662
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!9468
Vremea
13.3°13.3° - 13.6° luni, 16 decembrie 2019
ConstantaUmiditate: 46%
Vânt: 2.48 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/492312163441
5/4051012263427
joker4111827455
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 dec 00:00SportRoma - SPAL: 3-1

Roma a avut emoții pe Olimpico împotriva lui SPAL. Oaspeții au deschis scorul cu două minute înainte de pauză....167

15 dec 01:22SportFCSB a învins Viitorul în deplasare, scor 2-0

FCSB a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, Viitorul, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii 1....326

16 dec 00:00Sport„Răzvan Marin nu e de Ajax”. Cruda realitate: nu a mai fost titular din septembrie, are doar 35 de minute în ultimele 9 meciuri!

Răzvan Marin, 23 de ani, are mari dificultăți la Ajax. Fostul internațional olandez Wim Kieft crede că...316

16 dec 00:00SportExplicații în premieră, după 20 de ani! Cum a fost „zburat” Gică Hagi de la națională: „A țipat, a făcut urât la Mircea Sandu, iar el «l-a curățat»! Nu a contat rezultatul cu Slovenia”

Dumitru Dragomir, 73 de ani, fost președinte al LPF și fost vicepreședinte al FRF, a dat detalii în premieră despre...454

Local
16 dec 09:43LocalVREMEA în Constanța se încălzește simțitor

Vremea este însorită și călduroasă, zilele acestea la malul mării. Conform meteorologilor, temperaturile în...308

16 dec 00:00LocalSfaturi pentru şoferi, pe timp de iarnă

Pentru că a venit iarna, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită la volan și să fie pregătiți tot timpul...252

16 dec 01:31LocalInvestiție nouă în Constanța: bloc de patru etaje pe strada Steagului

Proprietarii terenului respectiv, Enache Dincă și Enache Vangheliță au depus la Agenția pentru Protecția Mediului...531

16 dec 02:21LocalAcțiune a polițiștilor constănțeni pentru prevenirea furturilor de animale

În noaptea de 13/14 decembrie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică...432

16 dec 02:21LocalPanică în Eforie Nord! S-a simțit un miros puternic de gaze!

Militarii din carul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 15 decembrie a.c. pentru a aplica...338

16 dec 02:22LocalTâlhar de meserie din Cumpăna, condamnat. Își teroriza victimele!

Vineri, 13 decembrie, un individ din Cumpăna, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat de polițiștii din...452

16 dec 01:36LocalHoț de cablu de telefonie mobilă, ÎNCARCERAT în Penitenciarul Poarta Albă

După 6 ani de la comiterea faptei, și-a aflat sentința! La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul...378

16 dec 00:14LocalPercheziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol!

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au efectuat, sub coordonarea...2360

16 dec 02:28LocalPeste 22.000 de jucării contrafăcute, indisponibilizate de poliţişti în urma unei acţiuni la nivel naţional

Peste 22.000 de jucării şi produse pentru copii contrafăcute au fost indisponibilizate de poliţişti, în urma unei...430

16 dec 02:25LocalAccident rutier la Mircea Vodă

Un acident rutier a avut loc sâmbătă, 14 decembrie, între localitățile Mircea Vodă și Satu Nou, pe DN 22C. Două...575

Politică
16 dec 02:20PoliticăLiderul tătarilor de pretutindeni, printre oaspeţii de seamă prezenţi la Constanţa, cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare

Mustafa Abdulcemil Kırımoglu, liderul tătarilor de pretutindeni și deputat în Rada Supremă de la Kiev, și Refat...772

16 dec 02:20PoliticăMai mulți lideri din USR cer Congres în februarie: „Drumul ales al ciomăgelii interne e unul deviant“

Mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor,...313

16 dec 01:36PoliticăMinistrul Mediului acuză că e hărțuit de organizații cu interese în exploatarea lemnului

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe susţine că este atacat zilnic de tot felul de entităţi...309

16 dec 02:19PoliticăPredoiu anunţă că MJ va promova desfiinţarea SIIJ: Am notat opţiunea deschisă, categorică, a procurorilor DIICOT în acest sens

Ministerul Justiţiei va promova desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ),...309

16 dec 02:22PoliticăMinistrul Transporturilor, către şefii de instituţii care 'nu sunt confortabili' cu politicile guvernului: 'Să facă un pas în lateral'

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, le-a transmis, sâmbătă, şefilor de...515

16 dec 01:37PoliticăCîțu, dezvăluiri despre liderul PSD: 'Ciolacu a votat legea plafoanelor bugetare cu datoria publică de 40% din PIB'

Florin Cîțu a declarat că Marcel Ciolacu „vede dar nu înțelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare...480

16 dec 00:14PoliticăDNA Constanța a primit aprobarea de a începe URMĂRIREA PENALĂ și în Madagascar într-un dosar ce-l vizează pe Mazăre!

DNA Constanța a ajuns până în Madagascar pentru a efectua cercetări într-un dosar penal ce-l vizează pe fostul...3437

16 dec 01:38PoliticăMihai Tudose, cu un picior înapoi în PSD: Invitaţie oficială din partea filialei locale

Organizaţia judeţeană PSD Brăila a decis în şedinţa de sâmbătă, 14 decembrie, să adreseze o invitaţie...551

16 dec 02:26PoliticăGuvernul anunţă îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern a propus, printre altele,...912

16 dec 02:26PoliticăA fost convocată şedința de Consiliu Local Municipal: iată ordinea de zi

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău convoacă Consiliul Local Municipal în ultima ședință pe acest...1265

Monden
16 dec 00:00MondenRod Stewart a devenit cel mai vârstnic cântăreţ clasat în fruntea topului albumelor

Rod Stewart a devenit cel mai vârstnic cântăreţ solo care a reuşit să ajungă cu un material discografic pe prima...182

16 dec 00:00MondenCine este marele câștigător al finalei iUmor? A plecat acasă cu 20.000 de euro!

iUmor a adus din nou pe micile ecrane multă bună dispoziție în rândul telespectatorilor, care au așteptat până...288

16 dec 00:00MondenBella Santiago este câștigătoarea sezonului 14 al „Te cunosc de undeva“. Transformarea care i-a adus premiul

Show-ul „Te cunosc de undeva“ și-a desemnat sâmbătă seară, 14 decembrie, câștigătorul celui de-al 14-lea...192

16 dec 00:00MondenOana Roman, ședință foto sexy, după despărțirea de soț. A pozat în lenjerie intimă

Oana Roman și-a luat prin surprindere urmăritorii virtuali, după ce la doar o zi după ce a anunțat că ea și...386

16 dec 00:00MondenIrina Rimes, invitata lui Brenciu la concertul lui de la Sala Palatului

Din rivali la Vocea României, Horia Brenciu și Irina Rimes devin parteneri de scenă joi, 19 decem-brie, la Sala...184

16 dec 00:00MondenLucruri inedite despre cei 4 finalişti de la Vocea României

Au fost 61 de concurenţi în echipele celor 4 antrenori de la Vocea României (PRO TV), acum au mai rămas 4. Dragoş...263

16 dec 00:00Monden50 Cent o acuză pe Oprah Winfrey că ''îi atacă pe bărbaţii de culoare'' vizaţi de #MeToo

Rapperul 50 Cent a acuzat-o pe Oprah Winfrey într-un mesaj publicat pe Instagram în care a afirmat că renumita...168

16 dec 00:00MondenActorul Colin Firth s-a despărţit de soţia lui, Livia Giuggioli, după o căsnicie de 22 de ani

Actorul britanic Colin Firth a anunţat că s-a despărţit de soţia lui, producătoare italiană de film Livia...218

16 dec 00:00MondenActriţa Catherine Deneuve, care a suferit un accident vascular cerebral pe 5 noiembrie, a fost externată

Actriţa franceză Catherine Deneuve, spitalizată pe 5 noiembrie în urma unui accident vascular cerebral, considerat...187

16 dec 00:00MondenDanny Aiello, nominalizat la Oscar pentru rolul din ''Do The Right Thing'', a murit la 86 de ani

Actorul american Danny Aiello, care a interpretat numeroase roluri secundare în filme de succes din anii '80-'90,...179

Mapamond
16 dec 00:00MapamondMichael Gove: Prioritatea guvernului britanic va fi scoaterea Regatului Unit din UE la 31 ianuarie şi încheiarea acordului comercial cu UE

Prioritatea guvernului condus de premierul Boris Johnson va fi de a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) la...166

16 dec 00:00MapamondEmisarul SUA pentru Coreea de Nord a sosit la Seul, în încercarea de a salva negocierile cu Phenianul

Emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a sosit duminică în Coreea de Sud, înainte de...150

16 dec 00:00MapamondPremierul Greciei: Germania şi alte ţări din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania şi alte ţări să preia dintre solicitanţii de azil...165

16 dec 00:00MapamondMarş de protest la Londra după victoria lui Boris Johnson: ''Nu e premierul meu''

Sute de protestatari zgomotoşi au mărşăluit vineri prin centrul Londrei pentru a protesta împotriva rezultatului...179

16 dec 00:00MapamondNATO: Şeful Pentagonului denunţă statele "parazite" din cadrul NATO

Şeful Pentagonului Mark Esper a luat vineri apărarea creşterii drastice a cheltuielilor militare solicitate...217

16 dec 00:00MapamondFranţa: Soţiile a doi presupuşi jihadişti, deportate în Franţa, au fost inculpate

Soţiile a doi presupuşi jihadişti, deportate luni în Franţa de către Turcia, unde au fost reţinute după ce au...180

16 dec 00:00MapamondCoreea de Nord anunţă că a efectuat un nou ''test reuşit de mare importanţă'' la baza de la Sohae

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că a efectuat în ziua precedentă un nou test la baza de lansare a sateliţilor...154

16 dec 00:00MapamondAlbania - seism: Nouă persoane arestate pentru responsabilitatea lor în prăbuşirea unor clădiri

Nouă persoane au fost arestate sâmbătă în Albania suspectate de "omor" şi "abuz de putere" după un cutremur care...182

16 dec 00:00MapamondMexic: Cel puţin 50 de cadavre descoperite într-o groapă comună

Cel puţin 50 de cadavre au fost exhumate dintr-o groapă comună descoperită în noiembrie în statul Jalisco, în...174

16 dec 00:00MapamondMetroul din Moscova va începe să pregătească şi femei pentru postul de conductor

Reţeaua de metrou din Moscova va începe anul viitor să pregătească şi femei pentru postul de conductor de metrou,...160

Sănătate
16 dec 00:00SănătateNucile: Iată ce beneficii au asupra corpului uman!

Pentru că sunt extrem de sățioase și sănătoase, nucile reprezintă cea mai bună gustare dintre mese, fără...284

15 dec 00:12SănătateUn nou spital în Constanța: unde va fi amplasat

S.C. Isis Medical Center S.R.L. intenționează să deschidă un centru medical în municipiul Constanța. În acest...1872

11 dec 03:55SănătateEliberarea de antibiotice fără reţetă să fie interzisă total! De ce vor societățile medicale această soluție extremă

Alarmate de amploarea medicaţiei după ureche de la care avem printre cele mai rezistente bacterii din Europa,...1044

9 dec 00:00SănătateGhimbirul: proprietăți, beneficii și recomandări pentru o viață sănătoasă

Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestat de studii...949

9 dec 01:18SănătateAcțiune de donare de sânge în Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează joi, 12 decembrie,...557

7 dec 00:00SănătateȚigări normale sau electroice? Iată care sunt riscurile la care vă expuneți!

Orice cantitate de fum este nocivă pentru sănătate, aceasta este premisa de la care se poate porni acest subiect...1145

4 dec 00:34SănătateDSP Constanța, informare cu privire la Hepatita A

Hepatită virală A este o boală infecțioasă, cu transmitere pe cale digestivă (fecal-orală), încadrată în...3113

4 dec 00:56SănătateA dat Ministerul Sănătății în judecată: este captiv în propria casă, din cauza unei boli cumplite

Un constănțean își cere dreptul la viață! Rozaceea a pus stăpânire pe viața lui și cere ajutor! Este o boală...1706

3 dec 02:06SănătateSe caută mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

În România, 2 copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi, potrivit statisticilor oficiale. Nu numai ei sunt...1147

2 dec 22:04SănătateAcțiune de donare de sânge în Negru Vodă!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orasului Negru Vodă organizează sâmbătă 07...639