rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prinşi după un furt la Constanţa, după ce dăduseră alte zeci în ţară!

DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia au reușit destructurarea unei rețele infracționale, foarte bine pusă la punct, care era specializată în furturi din locuințe. Membrii acționau atât de impecabil, susțin anchetatorii, încât multe dintre victime nici nu-și dădeau seama imediat că au fost prădate. Se pare că indivizii au acționat în toată țara.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, un număr de 21 persoane au fost reținute, 4 persoane sunt arestate în alte cauze, iar 5 persoane se sustrag urmăririi penale. S-a formulat propunere de arestare preventivă față de 30 persoane, iar față de 1 persoană s-a dispus măsura controlului judiciar. Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri. Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, urmând a se lua măsuri procedurale corespunzătoare. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În prezent a fost formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanța.

Iată despre cine este vorba:

Este vorba despre Lucaci Teodor-Alin- zis Căposu, din Mureș, recidivist (care se sustrage urmăririi penale), Albu Valentin-Vasile, din Mureș, Vasiu Martin-Harry, din Mureș, recidivist, Iambor Benjamin – zis Beni, din Mureș, cu antecedente penale, Ganea Alexandru-Gabriel- zis Bătrânu, Gospodaru, din Mureș, recidivist, Bîrcea Alin-Călin, din Sibiu, domiciliat în Mureș, Groza Traian-Giorgian- zis Giogio, domiciliat în Mireș, recidivist, arestat în altă cauză, Albu Adrian-Gheorghe, tot din Mureș, recidivist, Hancu Loredan-Emil, din Mureș, Vasiu Dacian-Felician – zis Cochi, din Mureș, recidivist, arestat în altă cauză, Cioc Vladimir-Florin, din Mureș, cu antecedente penale, Vitan Valentin Aurel, din Mureș, recidivist, Otvos Ferenc, din Mureș, cu antecedente penale, Bejan Liviu, din Mureș, care se sustrage urmăririi penale, recidivist, Murariu Graziani-Dani, din Timiș, Lazăr Daniel-Vasile, din Mureș, Lăcătar Dumitru-Gabriel, din Mureș, cu antecedent penale, Cozac Cristian – zis Țiți, Grasu, din Mureș, Rostaș Cosmin-Florin, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Vasiu Angelo - Cătălin, din Mureș, cu antecedente penale, Kesmarki Francisc – zis Feri, Kennedy, din Mureș, recidivist, Matei Nicolae-Adrian – zis Lupu, Mocan Vasile-Gabriel, din Cluj-Napoca, recidivist, Bucin Radu-Nicolae, din Mureș, recidivist, Boti Marius-Nicolae, din Alba, recidivist, Ciufudean Emil-Darius, din Alba, Moldovan Cristian Angel – zis Calu, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, recidivist, Rus Dorel din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Rupa Flavius-Ludovic, din Mureș, cu antecedente penale și Gîrlonța Emanuel –zis Manu, din Mureș. Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Totul a pornit de la o locuință spartă pe bulevardul 1 Mai: prejudiciu de 148.200 lei

Ancheta a debutat ca urmare a sesizării formulate la finele anului 2018, de către o femeie, care a reclamat faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuința sa, situată pe bulevardul 1Mai, iar din interior i-au sustras sumele de 120.000 lei și 6.000 euro, prejudiciul reclamat fiind în cuantum de 148.200 lei. În urma investigațiilor, au fost obținute date referitoare la existența unui grup infracțional format din mai multe persoane domiciliate pe raza județului Mureș, în special în municipiul Târnăveni, cunoscute cu preocupări infracționale pe linia furturilor din locuințe, persoane care acționau pe raza întregii țări. Și așa a început o laborioasă anchetă.

Principalul mod de operare: „chei potrivite”.

Se pare că nucleul grupării infracționale era format din suspecți domiciliați pe raza municipiului Târnăveni și comunei Adămuș, din județul Mureș. În ceea ce privește genul faptelor cercetate în cauză, marea majoritate reprezintă furturi din locuințe, însă au fost constatate și infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis connducere, acestea din urmă comise în timpul deplasărilor făcute de către suspecți în țară, în scopul săvârșirii de furturi din locuințe. Principalul mod de operare utilizat de către membrii grupării este cel denumit generic „chei potrivite”. Valoarea totală a prejudiciilor create persoanelor vătămate este de peste 630.000 de lei, până la acest moment. Cele mai multe dintre locuințele vizate erau apartamente de bloc, în principiu la etajele superioare. Apartamentele erau alese fie la întâmplare, prin metoda verificării, fie la „pont”. Au existat, însă, potrivit anchetatorilor, situații când membrii grupării au comis furturi și din case la sol, dar, cel mai probabil, aceste fapte au fost comise doar în urma ponturilor primite.

Inculpații acționau în echipe de mimim 2 și maxim 4. Puneau bani să cumpere mașini și foloseau stații de emisie-recepție

Inculpații acționau în „echipe” formate din minim 2 și maxim 4 membri, după un program similar cu al persoanelor angajate cu forme legale. Mai exact, ca regulă generală, „programul” de lucru al inculpaților era în zilele lucrătoare, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-15:00. Însă, atunci când acționau la pont, nu țineau cont de orar. Totodată ei contrbuiau cu bani, în mod egal, pentru a achiziționa mașini care să-I ajute la transport atunci când mergeau la furat, pentru că acționau în toată țara. În sensul că, uneori, plecau de luni și reveneau la domiciliu la sfârșitul săptămânii. O măsură de precauție era nefolosirea telefoanelor mobile personale în timpul deplasărilor în țară, făcute cu scopul de a comite furturi. Mai precis, majoritatea membrilor grupării dețineau telefoane mobile și cartele telefonice cu numere de apel publice, cunoscute persoanelor din anturajul lor și chiar organelor de poliție, însă aceste telefoane fie erau închise pe perioada deplasărilor în țară, fie erau lăsate acasă. Unii dintre inculpați foloseau stații de emisie-recepție pentru a comunica între ei în timpul faptelor.

Liliana CHIRU

marţi, 2 iulie 201911758
Comentarii

00Mircea(28 iul 14:46)
daca pedeapsa e de 5 ani , de ce nu sta aia 5 ani , cum pt buna purtare ii dau reducere ? dar ce in pedeapsa de 5 ani nu e normal sa ai o buna purtare ? de faci alte prostii ii mai adaugi cite un spor. Pt fiecare fapta sa fie adunate pedepsele . nu comasate
01Ksx(26 iul 14:41)
Si cu ce sa plateasca cotizatia la PSD daca ei nu munteste bere?? Cine ii scoate mo de la mititica daca nu PSDul cu parghiile lor de putere??
02Angela(12 iul 11:52)
Astia sunt hoti din tata in fiu.Este vorba de Albu Adrian Gheorghe,care si tata.l lui a fost tot la fel.Si acum are pensie de la nevazatori si el nu are nimic.Smecher....chipurile ca are nevoie de insotitor si el vede si 10 bani care.i scapa pe jos.De mama lui la fel.Numai lucruri urate.
05Gigi(3 iul 13:51)
Usile metalice ati vazut cum le deschid:pun un tirant orizontal si le cracaneaza.Asta deoarece la montaj,bouarii aia de meseriasii melcilor,in loc sa puna caramizi intre toc si perete,pun spuma.Daca ar fi caramizi pe orizontala,usa nu s-ar mai cracana. Iar casierele de la banci ptr 10 lei suna bosrfasii cine a scos banii,cu adresa cu tot.Ele trebuie primele cercetate!
02Puscas gabriela cristina(2 iul 14:57)
As vrea sa stiu ce sa intamplat cu iambor benjamin
05George Despina(2 iul 14:32)
Avand calitate de tainuitor,eu i-am tziflat pe astia ca sa m-a judec pe afara!
17Chei potrivite(2 iul 13:04)
Deci ne incuiem casele crezand ca suntem protejati. Suntem de mici borfasi dar hotii specislizatiintra cand vor. A scris cineva mai jos de casierele bancilor, potfi sialte persoane din banci care le dau pontul cine a scos bani din banca la care lucreaza. Nu vin ri aiurea, vin la pont. La usa intrare trebuie sa aveti incuietoarea scurtsta nu in afara. Am.aflat si eu dupa ce mi s aspartcasa. Au un instrument gura de lup cu care taie incuietoarea, locul in care se introduce cheia. Degeaba ai usa metalica daca ai incuietoarea in afara.
04Nicu(2 iul 10:52)
Daca avem lipsa de meseriasi si specialisti in alte domenii,macar cu hotii nu ne plangem.
12new generation(2 iul 10:13)
arhaici baietii, puteau sa se angajeze in banci sau la casele de brokeraj
08Bravo lor(2 iul 08:32)
Soimii PSD-ului,copii lui Toderica.
518constanteanu(2 iul 07:45)
Ardelenii sunt hoti? Vai de mine! Va rugam frumos nu mai denigrati rasa ardeleana!Ei sunt cei mai muncitori,cinstiti din Romania. Au inceput cu Caritasul si acum.continua cu talhariile!
320Gigi(2 iul 06:47)
Ponturile sint date infractorilor si de casierele din banci.Cine ridica cash o suma mare de bani,peste 10000 euro,are mari sansa sa se trezeasca cu borfasii pe cap.Peste 40-50000,intra direct peste tine.Casierele din banci le dau adresele!!!!
110Roni(2 iul 01:00)
semi-profesionisti, dar vor avea timp destul pentru perfectionare
mai mult...Anchete
23 feb 00:05AncheteBOMBA TOXICĂ TICĂIE la Constanța! URMĂRILE pot fi DEZASTRUOASE!

Problema deșeurilor tratate chimic cu substanțe periculoase este una foarte mare, mai ales în contextul în care nave...3687

22 feb 00:13AncheteINTERLOPUL PISTOLAR din Crazy, PROXENET din GAȘCA lui Nițoi! Video20607
20 feb 00:06AncheteALERTĂ NAȚIONALĂ! BOMBĂ TOXICĂ cu DEDICAȚIE pentru ROMÂNIA, în Portul Constanța!6085
20 feb 00:07AncheteGruparea VAMEȘILOR revine în forță! Contract de 2 milioane de euro de la Primăria Constanța, în asociere cu Mobitom!

Mobitom SA, una din cele mai cunoscute firme din Constanța, datorită relațiile apropiate pe care le are cu...4601

18 feb 00:10Anchete„ISTORIA PENALĂ“ a unui CONSTĂNȚEAN în ANGLIA: JAF, AGRESIUNE SEXUALĂ și PIETON MORT!1626
18 feb 00:11AncheteCEA MAI GREA IARNĂ înregistrată la Constanța: coduri roșii de vreme rea!50694
15 feb 00:13AncheteANCHETĂ de AMPLOARE la MANGALIA! Contrabandistul Iaia, CLIENTUL fidel al MASCAȚILOR!

Unul dintre indivizii prinși în flagrant la Mangalia este cunoscutul contrabandist Iaia Orhan, care a și fost acum...6543

12 feb 00:20AncheteBOSS și FIȚE pe Facebook, un PROXENET din Constanța era CONDAMNAT la 7 ani: Nu știam..8333
12 feb 00:20AncheteFILMĂRI și ANCHETĂ DNA Constanța! ȘPĂGI de MII de EURO învârtite în portul Midia: Martori AMENINȚAȚI!5031
12 feb 00:20AncheteScandal într-un club din Constanța. Agresorul și-a lăsat victima să moară într-o baltă de sânge

O noapte într-un club s-a transformat tragic pentru un bărbat, tatăl unui copil minor, și soția acestuia. Femeia a...8738

21 ian 23:53AncheteDetalii ȘOCANTE în cazul fetiței împărțită între rude, după ce tatăl s-a SPÂNZURAT! Mama a plecat cu.. NAŞUL?!5549
20 ian 23:55AncheteCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!8040
Vremea
-0.4°-0.4° - 3.9° marţi, 25 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 64%
Vânt: 3.32 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 feb 00:00SportÎntâlnire a ministrului Tineretului şi Sportului cu federaţiile olimpice în perspectiva JO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii a 23 de federaţii care au...159

25 feb 00:00SportEden Hazard ar putea fi operat şi riscă să rateze EURO 2020

Eden Hazard, fotbalistul belgian al lui Real Madrid, care s-a accidentat din nou la piciorul drept în meciul de...156

25 feb 00:00SportChelsea Londra a oficializat trasferul marocanului Hakim Ziyech (Ajax) pentru 40 milioane euro

Chelsea Londra a oficializat luni transferul mijlocaşului Hakim Ziyech (Ajax Amsterdam), după ce a îndeplinit...153

25 feb 00:00SportO nouă înfrângere la baschet - Israel-România, 87-63

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, în deplasare, de reprezentativa Israelului, scor...157

Local
25 feb 00:00LocalFemeie accidentată pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 51 de ani, luni, 24 februarie, în jurul orei 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul I. C. Brătianu,...277

25 feb 00:00LocalMai multe localități din Constanța, în atenția OCPI

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va scoate la licitație, în 2020, lucrări de...396

25 feb 00:00LocalConcert Extraordinar de Mărțișor la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită să trăiți bucuria venirii primăverii. Doamnele și domnișoarele sunt...223

25 feb 00:00LocalȘoferi BEȚI și fără PERMIS, pe drumurile constănțene

Polițiștii rutieri s-au aflat și în acest weekend cu ochii pe șoferii care nu respectă legea. Astfel, au fost...243

25 feb 00:00LocalCurs de formare în Spania pentru cadrele didactice ale Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, Medgidia

În perioada 17-21 februarie 2020, Ilie Claudia şi Plugaru Rodica, cadre didactice la Liceul Teoretic “Nicolae...191

25 feb 00:00LocalPremii la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

În luna februarie în Constanța a avut loc OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR, care s-a desfășurat pe...184

25 feb 00:00LocalÎn spatele gratiilor, după ce a furat peste 7000 de lei

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Postului de...258

25 feb 00:00LocalAcțiune a polițiștilor din cadrul Secției 1 Rurală Constanța

În noaptea de 22-23 februarie a.c., în intervalul orar 22:00 - 02:00, polițiști ai Secției 1 Rurală Constanța au...148

25 feb 00:00LocalOrdine de protecție, pe bandă rulantă. Femei BĂTUTE de bărbații lor

Tot mai multe femei din Constanța sunt victimele propriilor bărbați! Polițiștii au intervenit zilele acestea, după...153

25 feb 00:00LocalFestivitate de premiere a seniorilor constănțeni

Primăria Municipiului Constanța continuă tradiția prin care acordă premii în bani persoanelor care împlinesc 80...234

Politică
25 feb 00:00PoliticăŞedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă, luni, de preşedintele Camerei...149

25 feb 00:00PoliticăIohannis: Miercuri, şedinţă CSAT pe tema coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) miercuri...148

25 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis: NU avem niciun caz de coronavirus în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun caz de coronavirus în România. Iohannis a convocat o...145

25 feb 00:00PoliticăOrban: Până la publicarea în Monitorul Oficial, decizia CCR nu produce efecte

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia CCR potrivit căreia există conflict juridic între...157

25 feb 00:00PoliticăCiolacu: Congresul PSD - pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate cu noul coronavirus

Congresul PSD va avea loc pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate de îmbolnăviri cu noul...165

25 feb 00:00PoliticăOrban: Dacă vom considera că avem un temei solid, vom sesiza CCR pe tema absenteismului de la vot

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că în cazul în care va exista un temei solid, liberalii vor sesiza...147

25 feb 00:00PoliticăCiolacu, despre decizia CCR în cazul Orban: Mă bucur că democraţia funcţionează încă în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a opinat luni că decizia Curţii Constituţionale cu privire la...135

25 feb 00:00PoliticăPonta: Preşedintele să facă urgent o propunere de premier care să se ocupe de situaţia din ţară

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat luni că este nevoie urgentă de un guvern care să se ocupe de...137

25 feb 00:00PoliticăOrban: Decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina Guvernului PSD

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina...156

25 feb 00:00PoliticăCoronavirus - Tomac: Îi îndemn pe români să îşi păstreze calmul; înţeleg că autorităţile au luat măsuri de control

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, face un apel la calm în ceea ce priveşte evoluţiile legate de...167

Monden
25 feb 00:00MondenCizmele Adelinei Pestrițu costă cât o mașină și cântăresc 7 kg. Vedeta, senzație la Milano în ținută de 13.000 de euro

Adelina Pestrițu continuă parcursul ascendent ca influencer și reușește să bifeze contracte dintre cele mai...254

25 feb 00:00MondenDaniela Crudu îşi ascunde cicatricile sub machiaj

Și-a început cariera ca asistentă tv la Antena 1 și a reușit să ajungă una dintre cele mai bine cotate femei din...152

25 feb 00:00MondenOana Pellea luptă pentru imaginea tatălui său. Actrița cere ca bustul ruginit al lui Amza să fie casat

Primăria Craiova a aşezat mai multe busturi ale unor personalităţi lângă o parcare din oraş. Printre ele se află...166

25 feb 20:06MondenKirk Douglas nu i-a lăsat nici măcar un singur dolar lui Michael! Cine a primit întreaga avere

Kirk Douglas, unul dintre cei mai longevivi actori de la Hollywood, s-a stins din viaţă pe 5 februarie la vârsta de...276

25 feb 00:00Monden„Changes”, al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200

„Changes” este al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200, iar...156

25 feb 00:00MondenHarvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea

...139

25 feb 00:00MondenO stradă din Londra a primit numele regretatului solist Queen, Freddie Mercury

O stradă din suburbia londoneză unde a trăit Freddie Mercury în perioada adolescenţei a fost redenumită ''Freddie...142

25 feb 00:00MondenQuentin Tarantino a devenit tată pentru prima dată, la vârsta de 56 de ani

Regizorul Quentin Tarantino a devenit pentru prima dată tată la vârsta de 56 de ani, după ce soţia sa,...160

25 feb 00:00MondenHarry şi soţia sa, Meghan, nu vor mai folosi denumirea de „Sussex Royal“

Ducii de Sussex, Harry şi Meghan, nu vor mai folosi denumirea de "Sussex Royal" din primăvara lui 2020, informează...154

25 feb 00:00Monden„Sonic the Hedgehog“ se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Filmul de aventuri "Sonic the Hedgehog" se menţine în fruntea box-office-ului nord-american în acest weekend, urmat...130

Mapamond
25 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate

Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate, dotându-le cu armament de ultimă generaţie, inclusiv sisteme...157

25 feb 00:00MapamondSUA şi India vor semna acorduri în sfera apărării în valoare de peste 3 miliarde de dolari, anunţă Trump

India şi SUA îşi vor extinde parteneriatul strategic prin cooperare în regiunea indo-pacifică şi acorduri în...140

25 feb 00:00MapamondUn cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia

Un cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia, a anunţat luni un oficial guvernamental de la...139

25 feb 00:00MapamondItalia anunţă al şaptelea deces în urma epidemiei de coronavirus din nordul ţării

O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă...145

25 feb 19:07MapamondGermania: Zeci de răniţi după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval

Numărul răniţilor după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen...151

25 feb 00:00MapamondCoronavirus - 2.592 de decese în China continentală, după anunţarea a 150 de decese suplimentare

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de...133

25 feb 00:00MapamondJustiţia britanică începe examinarea cererii de extrădare a lui Assange în SUA

Vizat de o cerere de extrădare din partea justiţiei americane pentru că a publicat în masă informaţii clasificate,...138

25 feb 00:00MapamondCoronavirus: ONU permite în mod excepţional Crucii Roşii să trimită ajutor în Coreea de Nord

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR) a transmis luni că a obţinut...143

25 feb 00:00MapamondViolenţe la New Delhi înainte de sosirea lui Donald Trump

Confruntări au avut loc luni la New Delhi între protestatari împotriva unei legi privind cetăţenia indiană şi...148

25 feb 00:00MapamondJulian Assange a pus în pericol surse care au ajutat Occidentul, afirmă un avocat al SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost inculpat în SUA nu pentru că a dezvăluit informaţii sensibile pentru...145

Sănătate
25 feb 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...140

25 feb 16:48SănătateUn ou, consumat pe zi, nu crește riscul de boli de inimă

Sunt bune ouăle sau nu pentru sănătatea noastră cardiovasculară? Răspunsul la această întrebare a fost mereu...162

25 feb 00:00SănătateDependența de sport crește riscul de alcoolism

Se spune că un viciu îl atrage pe următorul, iar, potrivit celor mai noi cercetări, acest lucru este valabil și în...160

25 feb 00:00SănătateCele mai eficiente metode contraceptive

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se referă la afecțiunile care se transmit de la o persoană la alta prin contact...148

25 feb 00:00SănătateCe impact are poluarea asupra organismului

Pe măsură ce încălzirea globală își face, din ce în ce mai pregnant, simțită prezența, aerul pe care îl...158

25 feb 16:37SănătateCoronavirus: Italia anunţă al cincilea deces în nordul ţării şi 219 cazuri confirmate; mijloace de transport blocate

O a cincea persoană a decedat în Lombardia, în nordul Italiei, după ce a fost infectată cu coronavirus, în timp ce...335

25 feb 16:37SănătateCOVID-19: UE lucrează pe toate fronturile - 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei

Comisia Europeană acționează fără încetare pentru a sprijini statele membre ale UE și a consolida eforturile...260

25 feb 16:37SănătateDecizie extremă de teama coronavirusului: O universitate din România suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Cursurile Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului...305

25 feb 16:37SănătateSFATURILE Ministerului Sănătății: Cum te aperi de Coronavirus, cum se transmite și care sunt simptomele

Au aterizat duminică în România primele avioane cu pasageri veniți din Italia, unde 11 orașe se află în...1156

25 feb 16:38SănătateVeste bombă a experților: Coronavirusul NU a apărut în piaţa de pește din Wuhan

Analiza genomică pe baza a 93 de mostre ale noii tulpini de coronavirus a arătat că virusul nu provine din piaţa de...2332