rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prinşi după un furt la Constanţa, după ce dăduseră alte zeci în ţară!

DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia au reușit destructurarea unei rețele infracționale, foarte bine pusă la punct, care era specializată în furturi din locuințe. Membrii acționau atât de impecabil, susțin anchetatorii, încât multe dintre victime nici nu-și dădeau seama imediat că au fost prădate. Se pare că indivizii au acționat în toată țara.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, un număr de 21 persoane au fost reținute, 4 persoane sunt arestate în alte cauze, iar 5 persoane se sustrag urmăririi penale. S-a formulat propunere de arestare preventivă față de 30 persoane, iar față de 1 persoană s-a dispus măsura controlului judiciar. Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri. Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, urmând a se lua măsuri procedurale corespunzătoare. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În prezent a fost formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanța.

Iată despre cine este vorba:

Este vorba despre Lucaci Teodor-Alin- zis Căposu, din Mureș, recidivist (care se sustrage urmăririi penale), Albu Valentin-Vasile, din Mureș, Vasiu Martin-Harry, din Mureș, recidivist, Iambor Benjamin – zis Beni, din Mureș, cu antecedente penale, Ganea Alexandru-Gabriel- zis Bătrânu, Gospodaru, din Mureș, recidivist, Bîrcea Alin-Călin, din Sibiu, domiciliat în Mureș, Groza Traian-Giorgian- zis Giogio, domiciliat în Mireș, recidivist, arestat în altă cauză, Albu Adrian-Gheorghe, tot din Mureș, recidivist, Hancu Loredan-Emil, din Mureș, Vasiu Dacian-Felician – zis Cochi, din Mureș, recidivist, arestat în altă cauză, Cioc Vladimir-Florin, din Mureș, cu antecedente penale, Vitan Valentin Aurel, din Mureș, recidivist, Otvos Ferenc, din Mureș, cu antecedente penale, Bejan Liviu, din Mureș, care se sustrage urmăririi penale, recidivist, Murariu Graziani-Dani, din Timiș, Lazăr Daniel-Vasile, din Mureș, Lăcătar Dumitru-Gabriel, din Mureș, cu antecedent penale, Cozac Cristian – zis Țiți, Grasu, din Mureș, Rostaș Cosmin-Florin, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Vasiu Angelo - Cătălin, din Mureș, cu antecedente penale, Kesmarki Francisc – zis Feri, Kennedy, din Mureș, recidivist, Matei Nicolae-Adrian – zis Lupu, Mocan Vasile-Gabriel, din Cluj-Napoca, recidivist, Bucin Radu-Nicolae, din Mureș, recidivist, Boti Marius-Nicolae, din Alba, recidivist, Ciufudean Emil-Darius, din Alba, Moldovan Cristian Angel – zis Calu, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, recidivist, Rus Dorel din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Rupa Flavius-Ludovic, din Mureș, cu antecedente penale și Gîrlonța Emanuel –zis Manu, din Mureș. Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Totul a pornit de la o locuință spartă pe bulevardul 1 Mai: prejudiciu de 148.200 lei

Ancheta a debutat ca urmare a sesizării formulate la finele anului 2018, de către o femeie, care a reclamat faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuința sa, situată pe bulevardul 1Mai, iar din interior i-au sustras sumele de 120.000 lei și 6.000 euro, prejudiciul reclamat fiind în cuantum de 148.200 lei. În urma investigațiilor, au fost obținute date referitoare la existența unui grup infracțional format din mai multe persoane domiciliate pe raza județului Mureș, în special în municipiul Târnăveni, cunoscute cu preocupări infracționale pe linia furturilor din locuințe, persoane care acționau pe raza întregii țări. Și așa a început o laborioasă anchetă.

Principalul mod de operare: „chei potrivite”.

Se pare că nucleul grupării infracționale era format din suspecți domiciliați pe raza municipiului Târnăveni și comunei Adămuș, din județul Mureș. În ceea ce privește genul faptelor cercetate în cauză, marea majoritate reprezintă furturi din locuințe, însă au fost constatate și infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis connducere, acestea din urmă comise în timpul deplasărilor făcute de către suspecți în țară, în scopul săvârșirii de furturi din locuințe. Principalul mod de operare utilizat de către membrii grupării este cel denumit generic „chei potrivite”. Valoarea totală a prejudiciilor create persoanelor vătămate este de peste 630.000 de lei, până la acest moment. Cele mai multe dintre locuințele vizate erau apartamente de bloc, în principiu la etajele superioare. Apartamentele erau alese fie la întâmplare, prin metoda verificării, fie la „pont”. Au existat, însă, potrivit anchetatorilor, situații când membrii grupării au comis furturi și din case la sol, dar, cel mai probabil, aceste fapte au fost comise doar în urma ponturilor primite.

Inculpații acționau în echipe de mimim 2 și maxim 4. Puneau bani să cumpere mașini și foloseau stații de emisie-recepție

Inculpații acționau în „echipe” formate din minim 2 și maxim 4 membri, după un program similar cu al persoanelor angajate cu forme legale. Mai exact, ca regulă generală, „programul” de lucru al inculpaților era în zilele lucrătoare, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-15:00. Însă, atunci când acționau la pont, nu țineau cont de orar. Totodată ei contrbuiau cu bani, în mod egal, pentru a achiziționa mașini care să-I ajute la transport atunci când mergeau la furat, pentru că acționau în toată țara. În sensul că, uneori, plecau de luni și reveneau la domiciliu la sfârșitul săptămânii. O măsură de precauție era nefolosirea telefoanelor mobile personale în timpul deplasărilor în țară, făcute cu scopul de a comite furturi. Mai precis, majoritatea membrilor grupării dețineau telefoane mobile și cartele telefonice cu numere de apel publice, cunoscute persoanelor din anturajul lor și chiar organelor de poliție, însă aceste telefoane fie erau închise pe perioada deplasărilor în țară, fie erau lăsate acasă. Unii dintre inculpați foloseau stații de emisie-recepție pentru a comunica între ei în timpul faptelor.

Liliana CHIRU

marţi, 2 iulie 20199883
Comentarii

00Mircea(28 iul 14:46)
daca pedeapsa e de 5 ani , de ce nu sta aia 5 ani , cum pt buna purtare ii dau reducere ? dar ce in pedeapsa de 5 ani nu e normal sa ai o buna purtare ? de faci alte prostii ii mai adaugi cite un spor. Pt fiecare fapta sa fie adunate pedepsele . nu comasate
01Ksx(26 iul 14:41)
Si cu ce sa plateasca cotizatia la PSD daca ei nu munteste bere?? Cine ii scoate mo de la mititica daca nu PSDul cu parghiile lor de putere??
01Angela(12 iul 11:52)
Astia sunt hoti din tata in fiu.Este vorba de Albu Adrian Gheorghe,care si tata.l lui a fost tot la fel.Si acum are pensie de la nevazatori si el nu are nimic.Smecher....chipurile ca are nevoie de insotitor si el vede si 10 bani care.i scapa pe jos.De mama lui la fel.Numai lucruri urate.
04Gigi(3 iul 13:51)
Usile metalice ati vazut cum le deschid:pun un tirant orizontal si le cracaneaza.Asta deoarece la montaj,bouarii aia de meseriasii melcilor,in loc sa puna caramizi intre toc si perete,pun spuma.Daca ar fi caramizi pe orizontala,usa nu s-ar mai cracana. Iar casierele de la banci ptr 10 lei suna bosrfasii cine a scos banii,cu adresa cu tot.Ele trebuie primele cercetate!
02Puscas gabriela cristina(2 iul 14:57)
As vrea sa stiu ce sa intamplat cu iambor benjamin
05George Despina(2 iul 14:32)
Avand calitate de tainuitor,eu i-am tziflat pe astia ca sa m-a judec pe afara!
16Chei potrivite(2 iul 13:04)
Deci ne incuiem casele crezand ca suntem protejati. Suntem de mici borfasi dar hotii specislizatiintra cand vor. A scris cineva mai jos de casierele bancilor, potfi sialte persoane din banci care le dau pontul cine a scos bani din banca la care lucreaza. Nu vin ri aiurea, vin la pont. La usa intrare trebuie sa aveti incuietoarea scurtsta nu in afara. Am.aflat si eu dupa ce mi s aspartcasa. Au un instrument gura de lup cu care taie incuietoarea, locul in care se introduce cheia. Degeaba ai usa metalica daca ai incuietoarea in afara.
04Nicu(2 iul 10:52)
Daca avem lipsa de meseriasi si specialisti in alte domenii,macar cu hotii nu ne plangem.
11new generation(2 iul 10:13)
arhaici baietii, puteau sa se angajeze in banci sau la casele de brokeraj
08Bravo lor(2 iul 08:32)
Soimii PSD-ului,copii lui Toderica.
517constanteanu(2 iul 07:45)
Ardelenii sunt hoti? Vai de mine! Va rugam frumos nu mai denigrati rasa ardeleana!Ei sunt cei mai muncitori,cinstiti din Romania. Au inceput cu Caritasul si acum.continua cu talhariile!
319Gigi(2 iul 06:47)
Ponturile sint date infractorilor si de casierele din banci.Cine ridica cash o suma mare de bani,peste 10000 euro,are mari sansa sa se trezeasca cu borfasii pe cap.Peste 40-50000,intra direct peste tine.Casierele din banci le dau adresele!!!!
110Roni(2 iul 01:00)
semi-profesionisti, dar vor avea timp destul pentru perfectionare
mai mult...Anchete
5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori

Un teren din Piața Ovidiu face obiectul unei dispute între familia fostului vicepreședinte al Consiliului Județean...4265

27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!6800
30 iul 01:31AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!10266
10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!

Haosul din staţiunea Mamaia nu se opreşte, ba chiar tinde să ia amploare. Construcţiile care zgârie retina şi au...10195

5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ4092
21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO4957
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!

Un caz demn de film se derulează, în această perioadă, pe rolul instanţelor de judecată din Constanţa. O femeie...8768

1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!7242
11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu10018
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă

Transparența este un cuvânt în continuare ignorat de multe instituții ale statului. Administraţia Naţională...13084

1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia13517
25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!7376
Vremea
20.8°20° - 20.8° miercuri, 16 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 55%
Vânt: 3.105 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportRomânia frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră...414

16 oct 00:00SportCosmin Contra, reacție grosolană în fața a 30.000 de copii: „F*** morții mă-tii, Pușcaș!”

România și Norvegia au terminat 1-1 meciul de pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020. Cosmin Contra a avut...648

16 oct 00:00SportSimona Halep va juca, probabil, cu Irina Begu la dublu feminin la JO 2020

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, marţi, la Cluj, că în proba de dublu feminin de la Jocurile...217

16 oct 00:00SportSpania, a şasea echipă calificată la EURO 2020. Rezultate complete

Spania a devenit, marţi seara, a şasea echipă calificată la EURO 2020 la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu...293

Local
16 oct 09:38LocalCătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost...245

16 oct 03:02LocalPolițiștii de la Transporturi din Constanța și angajații CFR, lăudați pe Facebook: 'Merită respectul nostru'

O femeie a ținut să-și arate recunoștința față de angajații CFR și față de polițiștii de la Transporturi,...725

16 oct 02:59LocalDiplomă de apreciere pentru o văduvă de război din Constanța: i-a murit soțul la 11 luni de la căsătorie, iar fiica ei a murit de cancer

O viață de poveste! Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost...540

16 oct 02:59LocalDin traficul rutier din Constanța: numere EXPIRATE, fără PERMIS și.. mașină burdușită cu pește!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, au depistat un...1265

16 oct 03:00LocalTânăr condamnat pentru furt, la Constanța

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un...447

16 oct 03:10LocalPersoană căzută în canal la Chirnogeni

Militarii constănțeni au fost solicitați marți,15 octombrie, să intervină la Chirgogeni, pe strada Bisericii,...323

16 oct 02:52LocalAtenție, șoferi! Se amenajează un sens giratoriu între Constanța și Valu lui Traian

Atenție, șoferi! D.R.D.P. Constanța a anunțat că, luni, 14 octombrie, au fost demarate lucrările de montare...2817

16 oct 03:10LocalUn MINOR din Constanța, aflat sub influența alcoolului, a FURAT o mașină și a făcut ACCIDENT!

Un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Saraiu, județul Constanța, la data de 14 octombrie a.c., în timp ce...807

16 oct 02:52LocalAccident rutier MORTAL în județul Constanța: pieton ÎNTINS pe axul drumului!

Un bărbat de 20 de ani, marți, 15 octombrie, în jurul orei 06.05, a condus un autoturism pe DN 2A, în localitatea...5320

15 oct 02:09LocalBiciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință,...1140

Politică
16 oct 03:12PoliticăVictor Ponta: De principiu, parlamentarii Pro România nu au cum să susțină guvernul Orban

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca „de principiu” parlamentarii formatiunii nu au cum sa...505

16 oct 03:02PoliticăOrban: În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice,...443

16 oct 03:01PoliticăKlaus Iohannis i-a trasat lui Ludovic Orban primele ordine: „Asta ne dorim cu toții“

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să preia Guvernul, după demiterea echipei conduse de Viorica Dăncilă....583

16 oct 02:54PoliticăLudovic Orban, desemnat premier

S-au încheiat consultările de la Cotroceni, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL,...727

16 oct 03:03PoliticăUDMR nu exclude să pice primul guvern propus: „Depinde foarte mult ce își propune PNL“

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a făcut marți, după ultimele negocieri de la Palatul Cotroceni, o...299

16 oct 03:03PoliticăSecretarul general al PNL anunţă „o victorie pentru copiii României“: Alocaţia va creşte în fiecare an

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, iniţiatorul legii care a dus la dublarea alocaţiilor pentru...340

16 oct 02:57PoliticăRESTRICȚII DE TRAFIC LA CASA DE CULTURĂ! Vine Dăncilă la Constanţa

Începând de miercuri, 16 octombrie, ora 18:00 și până joi, 17 octombrie, ora 20:00, se vor institui restricții de...733

16 oct 02:58PoliticăFostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean: Iohannis poate propune şi de trei ori acelaşi premier

Premierul poate merge chiar și a treia oară în Parlament cu aceeași listă de miniștri pentru că nu există...366

16 oct 03:01PoliticăLia Savonea și Ana Birchall s-au certat din nou în plenul CSM

Ministrul în funcție al Justiției și președintele CSM au avut, marți, din nou, un schimb de replici privind...371

16 oct 03:11PoliticăRareş Bogdan tună și fulgeră și îi acuză pe cei din opoziție că ȘANTAJEAZĂ PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că liberalii vor sta de vorbă cu fiecare aliat care i-a ajutat să...918

Monden
16 oct 00:00MondenTamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara...254

16 oct 00:00MondenLoredana Groza și Horia Brenciu, mult prea intimi la repetiții. Poziție demnă de Kama Sutra

A fost călărit de colegul Tudor Chirilă, de la ”Vocea României”, dar iată că Horia Brenciu a fost și el prins...359

16 oct 20:01MondenAnca Serea, epuizată cu șase copii: „Caut o bonă, abia mă mai descurc“

Oare cum e viaţa când ai casa plină de copii? Sunt mămici care abia se descurcă având grijă de doi prichindei,...316

16 oct 00:00MondenIrina Rimes face furori şi în rândul copiilor. Și-a închiriat vocea în desenul „Aventurile Fraților Urși“

Irina Rimes (28 de ani), jurata concursului ”Vocea României”, (PRO TV), s-a distrat de minune în studiourile de...173

16 oct 00:00MondenKira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Actrița Kira Hagi, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, una...238

16 oct 00:00MondenEi se bat pe premiul de 30.000 de euro de la concursul „Asia Express 3“. Cu ce calităţi intră în joc

Filmările pentru „Asia Express 3”, cel mai dur reality-show din România, vor începe după 18 octombrie, când...203

16 oct 00:00MondenAdele câştigă 75.856 dolari pe zi

Cântăreaţa Adele (31 de ani) câştigă 75.856 de dolari (circa 327.714 de lei) pe zi din drepturi de autor. Asta...202

16 oct 00:00MondenEddie Van Halen suferă de cancer la gât

Rockerul veteran Eddie Van Halen (63 de ani), membru fondator al cunoscutei trupe de muzică rock Van Halen, a...173

16 oct 00:00MondenElton John îl descrie în memoriile sale pe Michael Jackson ca pe „un bolnav mintal şi o persoană tulburată“

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat...213

16 oct 00:00MondenLars Ulrich, bateristul Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield

Lars Ulrich, bateristul trupei rock Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield,...186

Mapamond
16 oct 00:00MapamondMichel Barnier: Cele mai recente propuneri ale Londrei privind Brexitul nu sunt suficient de bune

Cele mai recente propuneri prezentate de Londra cu privire la Brexit nu sunt suficient de bune, a declarat marţi...174

16 oct 00:00MapamondMerkel: După Brexit, Londra va fi „un nou concurent“ la porţile UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile...187

16 oct 00:00MapamondSUA - afacerea ucraineană: Fiul lui Biden recunoaşte o „eroare“ politică

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina a pus într-o lumină proastă campania electorală a...176

16 oct 00:00MapamondBulgaria cere Turciei să oprească operaţiunea militară din Siria

Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că...208

16 oct 00:00MapamondMişcarea opozantului rus Navalnîi, vizată de percheziţii în mai multe oraşe pe întreg teritoriul Rusiei

Organizaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost vizată marţi de...157

16 oct 00:00MapamondSpania: Noi mobilizări ale separatiştilor în Catalonia

Separatiştii catalani şi-au continuat marţi acţiunile pentru denunţarea condamnării liderilor lor la pedepse grele...171

16 oct 00:00MapamondÎn UE sosesc mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale...167

16 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea...164

16 oct 00:00MapamondPoliţia italiană a confiscat zeci de mii de pastile yaba, „drogul nebuniei“

Peste 31.000 de pastile de yaba, cunoscute ca 'drogul nebuniei', au fost confiscate într-o amplă operaţiune în...184

16 oct 00:00MapamondMexic: 14 poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat...185

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2709

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3485

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...556

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...755

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1572

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4954

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...970

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2163

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2687

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1068