rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prinşi după un furt la Constanţa, după ce dăduseră alte zeci în ţară!

DETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia au reușit destructurarea unei rețele infracționale, foarte bine pusă la punct, care era specializată în furturi din locuințe. Membrii acționau atât de impecabil, susțin anchetatorii, încât multe dintre victime nici nu-și dădeau seama imediat că au fost prădate. Se pare că indivizii au acționat în toată țara.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, un număr de 21 persoane au fost reținute, 4 persoane sunt arestate în alte cauze, iar 5 persoane se sustrag urmăririi penale. S-a formulat propunere de arestare preventivă față de 30 persoane, iar față de 1 persoană s-a dispus măsura controlului judiciar. Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri. Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, urmând a se lua măsuri procedurale corespunzătoare. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În prezent a fost formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanța.

Iată despre cine este vorba:

Este vorba despre Lucaci Teodor-Alin- zis Căposu, din Mureș, recidivist (care se sustrage urmăririi penale), Albu Valentin-Vasile, din Mureș, Vasiu Martin-Harry, din Mureș, recidivist, Iambor Benjamin – zis Beni, din Mureș, cu antecedente penale, Ganea Alexandru-Gabriel- zis Bătrânu, Gospodaru, din Mureș, recidivist, Bîrcea Alin-Călin, din Sibiu, domiciliat în Mureș, Groza Traian-Giorgian- zis Giogio, domiciliat în Mireș, recidivist, arestat în altă cauză, Albu Adrian-Gheorghe, tot din Mureș, recidivist, Hancu Loredan-Emil, din Mureș, Vasiu Dacian-Felician – zis Cochi, din Mureș, recidivist, arestat în altă cauză, Cioc Vladimir-Florin, din Mureș, cu antecedente penale, Vitan Valentin Aurel, din Mureș, recidivist, Otvos Ferenc, din Mureș, cu antecedente penale, Bejan Liviu, din Mureș, care se sustrage urmăririi penale, recidivist, Murariu Graziani-Dani, din Timiș, Lazăr Daniel-Vasile, din Mureș, Lăcătar Dumitru-Gabriel, din Mureș, cu antecedent penale, Cozac Cristian – zis Țiți, Grasu, din Mureș, Rostaș Cosmin-Florin, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Vasiu Angelo - Cătălin, din Mureș, cu antecedente penale, Kesmarki Francisc – zis Feri, Kennedy, din Mureș, recidivist, Matei Nicolae-Adrian – zis Lupu, Mocan Vasile-Gabriel, din Cluj-Napoca, recidivist, Bucin Radu-Nicolae, din Mureș, recidivist, Boti Marius-Nicolae, din Alba, recidivist, Ciufudean Emil-Darius, din Alba, Moldovan Cristian Angel – zis Calu, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, recidivist, Rus Dorel din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Rupa Flavius-Ludovic, din Mureș, cu antecedente penale și Gîrlonța Emanuel –zis Manu, din Mureș. Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Totul a pornit de la o locuință spartă pe bulevardul 1 Mai: prejudiciu de 148.200 lei

Ancheta a debutat ca urmare a sesizării formulate la finele anului 2018, de către o femeie, care a reclamat faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuința sa, situată pe bulevardul 1Mai, iar din interior i-au sustras sumele de 120.000 lei și 6.000 euro, prejudiciul reclamat fiind în cuantum de 148.200 lei. În urma investigațiilor, au fost obținute date referitoare la existența unui grup infracțional format din mai multe persoane domiciliate pe raza județului Mureș, în special în municipiul Târnăveni, cunoscute cu preocupări infracționale pe linia furturilor din locuințe, persoane care acționau pe raza întregii țări. Și așa a început o laborioasă anchetă.

Principalul mod de operare: „chei potrivite”.

Se pare că nucleul grupării infracționale era format din suspecți domiciliați pe raza municipiului Târnăveni și comunei Adămuș, din județul Mureș. În ceea ce privește genul faptelor cercetate în cauză, marea majoritate reprezintă furturi din locuințe, însă au fost constatate și infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis connducere, acestea din urmă comise în timpul deplasărilor făcute de către suspecți în țară, în scopul săvârșirii de furturi din locuințe. Principalul mod de operare utilizat de către membrii grupării este cel denumit generic „chei potrivite”. Valoarea totală a prejudiciilor create persoanelor vătămate este de peste 630.000 de lei, până la acest moment. Cele mai multe dintre locuințele vizate erau apartamente de bloc, în principiu la etajele superioare. Apartamentele erau alese fie la întâmplare, prin metoda verificării, fie la „pont”. Au existat, însă, potrivit anchetatorilor, situații când membrii grupării au comis furturi și din case la sol, dar, cel mai probabil, aceste fapte au fost comise doar în urma ponturilor primite.

Inculpații acționau în echipe de mimim 2 și maxim 4. Puneau bani să cumpere mașini și foloseau stații de emisie-recepție

Inculpații acționau în „echipe” formate din minim 2 și maxim 4 membri, după un program similar cu al persoanelor angajate cu forme legale. Mai exact, ca regulă generală, „programul” de lucru al inculpaților era în zilele lucrătoare, respectiv de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-15:00. Însă, atunci când acționau la pont, nu țineau cont de orar. Totodată ei contrbuiau cu bani, în mod egal, pentru a achiziționa mașini care să-I ajute la transport atunci când mergeau la furat, pentru că acționau în toată țara. În sensul că, uneori, plecau de luni și reveneau la domiciliu la sfârșitul săptămânii. O măsură de precauție era nefolosirea telefoanelor mobile personale în timpul deplasărilor în țară, făcute cu scopul de a comite furturi. Mai precis, majoritatea membrilor grupării dețineau telefoane mobile și cartele telefonice cu numere de apel publice, cunoscute persoanelor din anturajul lor și chiar organelor de poliție, însă aceste telefoane fie erau închise pe perioada deplasărilor în țară, fie erau lăsate acasă. Unii dintre inculpați foloseau stații de emisie-recepție pentru a comunica între ei în timpul faptelor.

Liliana CHIRU

marţi, 2 iulie 20197592
Comentarii

00Angela(12 iul 11:52)
Astia sunt hoti din tata in fiu.Este vorba de Albu Adrian Gheorghe,care si tata.l lui a fost tot la fel.Si acum are pensie de la nevazatori si el nu are nimic.Smecher....chipurile ca are nevoie de insotitor si el vede si 10 bani care.i scapa pe jos.De mama lui la fel.Numai lucruri urate.
03Gigi(3 iul 13:51)
Usile metalice ati vazut cum le deschid:pun un tirant orizontal si le cracaneaza.Asta deoarece la montaj,bouarii aia de meseriasii melcilor,in loc sa puna caramizi intre toc si perete,pun spuma.Daca ar fi caramizi pe orizontala,usa nu s-ar mai cracana. Iar casierele de la banci ptr 10 lei suna bosrfasii cine a scos banii,cu adresa cu tot.Ele trebuie primele cercetate!
00Puscas gabriela cristina(2 iul 14:57)
As vrea sa stiu ce sa intamplat cu iambor benjamin
05George Despina(2 iul 14:32)
Avand calitate de tainuitor,eu i-am tziflat pe astia ca sa m-a judec pe afara!
16Chei potrivite(2 iul 13:04)
Deci ne incuiem casele crezand ca suntem protejati. Suntem de mici borfasi dar hotii specislizatiintra cand vor. A scris cineva mai jos de casierele bancilor, potfi sialte persoane din banci care le dau pontul cine a scos bani din banca la care lucreaza. Nu vin ri aiurea, vin la pont. La usa intrare trebuie sa aveti incuietoarea scurtsta nu in afara. Am.aflat si eu dupa ce mi s aspartcasa. Au un instrument gura de lup cu care taie incuietoarea, locul in care se introduce cheia. Degeaba ai usa metalica daca ai incuietoarea in afara.
04Nicu(2 iul 10:52)
Daca avem lipsa de meseriasi si specialisti in alte domenii,macar cu hotii nu ne plangem.
11new generation(2 iul 10:13)
arhaici baietii, puteau sa se angajeze in banci sau la casele de brokeraj
08Bravo lor(2 iul 08:32)
Soimii PSD-ului,copii lui Toderica.
517constanteanu(2 iul 07:45)
Ardelenii sunt hoti? Vai de mine! Va rugam frumos nu mai denigrati rasa ardeleana!Ei sunt cei mai muncitori,cinstiti din Romania. Au inceput cu Caritasul si acum.continua cu talhariile!
318Gigi(2 iul 06:47)
Ponturile sint date infractorilor si de casierele din banci.Cine ridica cash o suma mare de bani,peste 10000 euro,are mari sansa sa se trezeasca cu borfasii pe cap.Peste 40-50000,intra direct peste tine.Casierele din banci le dau adresele!!!!
110Roni(2 iul 01:00)
semi-profesionisti, dar vor avea timp destul pentru perfectionare
mai mult...Anchete
10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!

Haosul din staţiunea Mamaia nu se opreşte, ba chiar tinde să ia amploare. Construcţiile care zgârie retina şi au...6431

5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ2659
21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO3791
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!

Un caz demn de film se derulează, în această perioadă, pe rolul instanţelor de judecată din Constanţa. O femeie...7784

1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!6222
11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu8879
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă

Transparența este un cuvânt în continuare ignorat de multe instituții ale statului. Administraţia Naţională...11763

1 apr 23:20AncheteSexy-consilieră de la Sănătate, numită administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia12236
25 mar 23:35AncheteTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!6220
21 mar 00:18AnchetePREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer

Situație revoltatoare în cazul unui bărbat din Constanța, bolnav de cancer în ultimul stadiu. Pentru a trăi, are...3618

16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!10135
8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!8586
Vremea
16.5°16.5° - 16.5° marţi, 16 iulie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 69%
Vânt: 0.93 m/s din VSV
Presiune: 1010.58 milibari

Loto
6/49131521262838
5/40192730313435
joker101631354518
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 iul 00:00SportCornel Dinu, reacție ironică după scandalul dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa: „Doar ea o mai poate bate pe Halep. E promiscuitatea fotbalului”

Cornel Dinu (70 de ani) e ultimul personaj din fotbalul românesc care și-a exprimat opinia cu privire la scandalul...112

17 iul 00:00SportEnric Gallego, șoferul de tir catalan care a ajuns să valoreze 6 milioane de euro

Atacantul Enric Gallego, 32 de ani, a devenit profesionist în ianuarie 2018 și tocmai a fost transferat la Getafe,...98

17 iul 00:00SportIanis Hagi a ratat un transfer la Marseille! De ce a picat afacerea

Ianis Hagi, 20 de de ani, a fost aproape de un transfer la Olympique Marseille înainte să semneze cu Genk. Directorul...111

17 iul 00:00SportJaqueline Cristian, după succesul cu Sorana Cîrstea: E cea mai mare victorie a carierei mele

Jucătoarea Jaqueline Cristian, numărul 210 WTA, a declarat, marţi, după succesul înregistrat în primul tur al BRD...93

Local
17 iul 00:00LocalDoi tineri din Caracal au venit la furat, pe litoral

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, la data de 15 iulie a.c., în jurul orei 18.00, au...134

17 iul 00:22LocalBărbat din municipiu, dat dispărut. L-ați văzut?

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Vasile Bacu, în vârstă de 71 de ani, din municipiul...366

17 iul 00:21LocalCea mai jucată comedie a Teatrului Elisabeta, “Boeing Boeing”, 'aterizează' la Teatrul de Vară din Jupiter!

Petreceți timpul liber într-o atmosferă distractivă! Vara aceasta, Teatrul Elisabeta din București vine pe litoral...168

17 iul 00:18LocalApel pentru locuitorii din Valu lui Traian: Canalizări pline cu pampersi și cadavre de animale!

Reprezentanții Primăriei din Valu lui Traian atrag atenția locuitorilir să nu mai arunce tot felul de resturi în...726

17 iul 00:08LocalPORNOGRAFIE INFANTILĂ, la Constanța! Percheziții și la o biserică, preot SUSPENDAT!

Procurorii DIICOT Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO au efectuat 2 percheziții...3010

17 iul 00:17LocalMăsura arestului la domiciliu, încălcată de un bărbat din Techirghiol

Poliţiştii din cadrul Poliției orașului Techirghiol, la data de 15 iulie a.c., în jurul orei 12.20, au efectuat un...431

17 iul 00:07LocalȘeful Poliției Române va sesiza Parchetul cu privire la dosarul 'Cocaina din mare': polițiștii au pierdut circa 30 de saci..

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a anunțat, conform mediafax.ro, că va sesiza Parchetul în dosarul "Cocaina din...2756

17 iul 00:06LocalBărbat găsit MORT la Medgidia, pe malul canalului

Cadrele medicale au fost solicitate, în dimineața de marți, 16 iulie, să intervină la Medgidia, pe malul canalului,...4053

16 iul 02:16LocalBărbat din Năvodari, DISPĂRUT fără URMĂ! Sunați la Poliție dacă îl vedeți

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Bujor, în vârstă de 77 de ani, din municipiul...696

16 iul 02:14LocalFurt de material lemnos dintr-o livadă, în Constanța

Polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.10, au depistat un...479

Politică
17 iul 00:32PoliticăFost preşedinte PNL, semnal de ALARMĂ pentru Tăriceanu: PSD va scoate ALDE de la guvernare în toamnă

PSD ar urma să "împingă" ALDE în afara Guvernului, în toamna acestui an, dacă Tăriceanu va candida la...195

17 iul 00:30PoliticăSorin Grindeanu a angajat două consiliere cu experință zero: fosta miss Buzău și fiica lui Paul Stănescu. Cum răspunde fostul premier

Dezvăluiri explozive care zguduie ANCOM! Sorin Grindeanu revine în atenția publică din cauza unor angajări...329

17 iul 00:29PoliticăViorica Dăncilă, intervenție de urgenţă: a dat directivă să se aloce bani pentru mănăstirea care a ars

Guvernul României va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat...169

17 iul 00:29PoliticăNoi locuri de parcare pe strada Pandurului. Se vor reabilita și intrările în bloc

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare...370

17 iul 00:26PoliticăREGULAMENTUL de ridicare şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar, ÎN DEZBATERE pe site-ul primăriei!

Primăria Municipiului Constanța informează că Hotărârea consiliului local nr. 232 pentru modificarea HCL nr....1093

17 iul 00:25PoliticăPMP propune înființarea unui nou traseu pe ruta Lumina-Năvodari-Mamaia-Constanța

Începând de joi, 4 iulie, au demarat controale în trafic pe ruta Năvodari-Constanța privind transportul public de...920

17 iul 00:20PoliticăAtenție, șoferi! Se închide o intersecție importantă din municipiul Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, acționează pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între...3642

17 iul 00:25PoliticăMAI pune în dezbatere publică un proiect de lege privind folosirea brăţărilor electronice

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege care se referă la folosirea brăţărilor...239

17 iul 00:23PoliticăPintea, despre „pacientul acoperit“: Este parte a strategiei anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o aplice

Ideea trimiterii unui ''pacient acoperit'' în spitale este de fapt o parte a strategiei anticorupţie pe care...213

17 iul 00:23PoliticăSindicatul drumarilor din CNAIR: Am ajuns să întreţinem 50 de kilometri de şosea cu trei muncitori

Câteva sute de reprezentanţi ai sindicatului drumarilor "Elie Radu", care reuneşte angajaţi din Compania Naţională...200

Monden
17 iul 00:00MondenNu numai Anamaria Prodan „și-a ieșit din pepeni“. Și ele și-au lovit partenerii

Scena demnă de Local Kombat care i-a avut ca protagoniști pe Anamaria Prodan și Dan Alexa nu este singura. De-a...86

17 iul 00:00MondenCum arată iubitul Danielei Crudu. Bărbatul poartă un ceas luxos de peste 100.000 de euro

Dacă vă întrebaţi ce mai face Daniela Crudu de când nu mai este asistenta lui Dan Capatos, răspunsul l-am găsit...85

17 iul 00:00MondenDieta drastică i-a slăbit inima Corneliei Catanga? Ce zic nutriționiștii

Oboseală, supărare sau dietă drastică? Ce a dus-o pe Cornelia Catanga la infarct? Medicii atrag atenția însă că...78

17 iul 00:00MondenCristi Minculescu și Nelu Dumitrescu s-au bătut pe numele Iris și au rămas fără concerte

Odinioară, trupa Iris era una dintre cele mai iubite şi cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de...79

17 iul 00:00MondenTrupele André, L.A., Body & Soul și Sweet Kiss se refac „La Bairam“

Trupe românești celebre precum André, L.A., Sweet Kiss, Body & Soul, Akcent, N&D, AXXA și 3Rei Sud Est se reunesc pe...82

17 iul 00:00MondenMichael Douglas, de nerecunoscut la 74 de ani

Michael Douglas lasă în urmă magia şi aduce nostalgia! La 74 de ani, faimosul actor pare mai îmbătrânit ca...84

17 iul 00:00MondenCum poate fi cucerită Irina Shayk după despărțirea de Bradley Cooper. Ce trebuie să facă viitorul iubit

Irina Shayk a vorbit despre despărțirea de Bradley Cooper, dar și cum ar putea fi cucerită de un pretendent. Modelul...77

17 iul 19:18MondenBrad Pitt e în al nouălea cer. Angelina Jolie îi lasă cei șase copii toată vara

E în al nouălea cer de fericire! Brad Pitt a fost rugat de Angelina Jolie să stea cu cei şase copii ai lor pe...74

17 iul 00:00MondenMeghan a aplaudat-o pe Halep, dar presa o pune la zid. Ducesa a primit o nouă poreclă după apariţiile de la Wimbledon

Ducesa de Sussex face ce face şi reuşeşte, aproape zilnic, să îşi facă noi duşmani. După apariţiile ei de la...84

17 iul 00:00MondenNetflix elimină scena sinuciderii din popularul său serial cu adolescenţi „13 Reasons Why“

Netflix a decis să elimine o controversată scenă din popularul său serial cu adolescenţi ''13 Reasons Why'', care...72

Mapamond
17 iul 00:00MapamondGermania: Angela Merkel a stat jos la intonarea imnurilor naţionale, la primirea Maiei Sandu

Cancelarul german Angela Merkel a preferat să se aşeze la intonarea imnurilor naţionale în timpul unei vizite...77

17 iul 00:00MapamondPreşedintele Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat pentru joi Consiliul Suprem de Securitate, cerând conducerii...76

17 iul 00:00MapamondApropiatul lui Juncker, Martin Selmayr, demisionează din postul de secretar general al Comisiei Europene

Secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, a cărui promovare în acest post de către Jean-Claude Juncker...74

17 iul 00:00MapamondRepublica Moldova: Maia Sandu, despre o posibilă vizită la Moscova, în timp ce preşedintele Dodon pleacă miercuri în Rusia

Premierul moldovean Maia Sandu a declarat marţi, într-un interviu pentru Europa Liberă, că - deocamdată - nu are...86

17 iul 00:00MapamondRusia: 27 de candidaţi au fost excluşi din cursa pentru Parlamentul Moscovei

Autorităţile ruse au anunţat marţi că au invalidat înregistrarea a 27 de candidaţi la alegerile pentru...76

17 iul 00:00MapamondItalia: Salvini cere un raport în vederea evacuării taberelor de romi

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), le-a comandat marţi prefecţilor din...77

17 iul 00:00MapamondGermania: Record demografic în 2018, alimentat de migraţia din Europa de Est, inclusiv din România

Populaţia Germaniei a ajuns anul trecut la un nivel record de peste 83 milioane de locuitori, creştere datorată în...77

17 iul 00:00MapamondÎn Ucraina a intrat în vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene

Legea cu privire la asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat a intrat în vigoare marţi în...75

17 iul 00:00MapamondPE: Von der Leyen promite acţiune climatică, egalitate de gen, taxarea giganţilor IT şi un nou pact pe migraţie

Ursula von der Leyen a promis marţi, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambiţioase în privinţa...74

17 iul 00:00MapamondSUA şi Rusia se reunesc pentru a discuta despre un nou acord privind forţele nucleare

Reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii şi Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a...82

Sănătate
17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...635

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1293

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...741

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...350

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...339

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2414

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...455

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1282

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...945

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru...801