REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII din dosarul șefului de tren care a cerut ȘPAGĂ! A fost ÎNREGISTRAT de un STUDENT!

DETALII din dosarul șefului de tren care a cerut ȘPAGĂ! A fost ÎNREGISTRAT de un STUDENT!

Replica API 24 octombrie 2019 | 08:04 365

Condamnat definitiv

Condamnat definitiv

Un bărbat din Ploiești a fost condamnat la 1 an și 4 luni cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, de către Tribunalul Constanța, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța. Acesta a fost judecat pentru faptul că a cerut anumite sume de bani călătorilor care nu aveau bilet de călătorie, fiind înregistrat de către unul dintre aceștia.

Instanța a avut în vedere că, în ziua de 19.06.2018, la Direcția Generală Anticorupție a fost înregistrat un apel, din discuția purtată cu operatorul de serviciu rezultând că la momentul respectiv se afla într-un tren care circula pe ruta București – Constanța, iar la solicitarea șefului de tren, îi remisese cu titlu de mită suma de 40 de lei. În urma audierii ulterioare în calitate de martor a respectivei persoane a rezultat că în ziua menționată, împreună cu un prieten de-al său s-au urcat în trenul IR nr. 1581 cu plecare din Gara de Nord la ora 07.30, direcția Constanța. În acest scop, în ziua precedentă, cei doi tineri își achiziționaseră bilete de călătorie la preț redus, corespunzător statului de student. La un moment dat, șeful de tren le-a solicitat biletele la control, iar cu această ocazie a constatat că își uitase acasă legitimația care atesta calitatea sa de student. Pentru că nu a putut face dovada gratuității acordate, la solicitarea funcționarului, i-a înmânat biletul pe care îl avea și cartea de identitate, iar bărbatul i-a transmis "să mai caute și să-i arate legitimația de student și să vină între vagoane să vadă cum rezolvă". Astfel, potrivit rolii.ro, s-a deplasat prin tren după funcționar, iar la un moment dat, când a ajuns într-un spațiu dintre vagoane, bărbatul i-a solicitat suma de 40 de lei. Denunțătorul s-a conformat și i-a remis suma menționată, după care acesta i-a restituit biletul și actul de identitate, fără a-i elibera vreo dovadă cu privire la suma de bani. Ulterior, fiind revoltat de comportamentul șefului de tren, a apelat serviciul Telverde al Direcției Generale Anticorupție și a relatat cele întâmplate. După ce s-a sfătuit și cu prietenul său, a luat decizia de a se deplasa din nou la șeful de tren, respectiv de a înregistra cu telefonul mobil discuția purtată cu acesta, de natură a atesta primirea fără temei a sumei de bani. Astfel, din înregistrarea depusă la dosar de denunțător (conținutul acesteia a fost materializat într-un proces-verbal întocmit în acest sens), deși nu reiese în mod direct că inculpatul a primit suma de bani menționată, se subînțelege că între cei doi a intervenit o înțelegere frauduloasă:

Student: Pot să-ți dau acum și pentru diseară (denunțătorul se referă la faptul că în aceeași zi urma să se întoarcă la București)

Inculpat – Lasă, tu vino diseară și stăm de vorbă. La 19,30…și vă uitați după mine.

Șeful de tren a recunoscut fapta, iar judecata a avut loc după procedura simplificată.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de ce dai vina numai pe acel copil? acel sef de tren daca era corect, ii lua buletinul si-i trimitea amenda acasa fara sa-l dea jos din tren, pe motiv ca n-a avut legitimatia de student la el, dar "nasu" tot nas ramane, a vrut sa-i pice ceva.Si atunci cine-i de vina?era trenul lu' ma-sa sa incaseze el acei bani? a gresit plateste, si faptul asta sa constituie pilda si pt alti nasi care-si burdusesc buzunarele cu bani necuveniti.
2
3
Asta este independenta justitiei. Aplicarea in mod preferential a pedepselor. Si ala s-a manjit cu 40 de lei ... si copilul ala l-a lasat fara loc de munca. Trebuia dat jos si aia era. Mi se pare stupid ca un student, care se presupune a fi din generatia care va schimba Romania, sa nu aibe responsabilitatea de a se controla de acte inainte de a pleca la drum.
5
3
I-a dat un an si patru luni puscarie cat ar fi luat un pesedist care fura 100 milioane euro.Aveti grija sa recuperati si cei 40 lei de la inculpat ca asa e corect.Mi-a venit inima la loc.
10
3
Foarte urat din partea lui.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218