REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Detalii INTERESANTE de la achiziţia de maşini făcută de Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa

Detalii INTERESANTE de la achiziţia de maşini făcută de Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa

Replica API 6 decembrie 2017 | 00:00 1275

Costuri mai mari decât cele estimate

Costuri mai mari decât cele estimate

Mircea Andreev (sursa foto obiectivbv.ro)

Serviciul Public de Asistenţă Socială, instituţie din cadrul Primăriei Constanţa, a cumpărat două maşini 4x4 şi o autoutilitară de la firma unui afacerist cunoscut. Achiziţia în sine ridică oarece semne de întrebări, pe lângă faptul că a fost realizată fără licitaţie. Astfel, preţul total final este mai mare decât cel maxim estimat, iar în documentaţia de atribuire apare o singură ofertă depusă de o firmă, în timp ce numele câştigătoarei este cu totul altul.

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a atribuit pe 23.11.2017 un contract privind „achiziţia a două autoturisme şi o autoutilitară cu 5 locuri”. Valoarea maximă estimată iniţial a achiziţiei era de 121.147 lei, pentru ca, în final, costul să se ridice la 122.024,9 lei, fără TVA. Câştigătoare a fost desemnată Apan SRL din Brăila, parte a grupului de firme Apan, deţinut de controversatul om de afaceri Mircea Andreev.

Informaţii ciudate

Potrivit caietului de sarcini, cele două autoturisme trebuie să fie 4x4, diesel, cu minim 100 de cai putere, ABS, AFU, ASR, ESP, computer de bord, sistem Crusie control etc. La rândul său, autoutilitara trebuie să aibă minim 90 de cai putere şi o sarcină utilă de minim 740 kilograme. Interesant este că, potrivit documentaţiei de atribuire, la cererea de oferte iniţiată de Serviciul Public de Asistenţă Socială a fost depusă o singură ofertă, şi aceea doar pentru maşinile 4x4, de la Renault Commercial Roumanie SRL. Cu toate acestea, contractul a fost atribuit firmei Apan SRL din Brăila, la un preţ care, în mod normal, nu ar acoperi contravaloare a două maşini 4x4 şi a unei autoutilitare, de unde putem deduce că sunt şi alte erori în documentaţia trimisă către SEAP.

Show de excepţie făcut de Mazăre pentru Andreev

Revenind la Apan SRL şi patronul acesteia, despre Mircea Andreev s-a spus că este un vechi prieten al fostului primar tomitan Radu Mazăre. În 2011, Mazăre a fost invitatul de onoare al lansării ultimului show room al lui Andreev din Brăila, eveniment la care primarul pe atunci al Constanţei a trecut cu un BMW prin vitrina reprezentanţei, în spectacolul de deschidere. Apan SRL a raportat pentru anul trecut afaceri de 33,4 milioane de lei şi un profit net de 1,3 milioane lei, cu 176 de angajaţi, dar şi datorii de 24,5 milioane lei. Firma care este, deopotrivă, dealer Renault şi BMW, a primit în ultimii ani contracte de la stat de aproape 4,7 milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasol!!...dc ii trebuie lu Mereuta jeepuri???...urca cumva prin munti?...sau pentru vagabontele din subordine pe care le angajeaza dupa bunul plac prin concursuri de angajare trucate???...l-a intrebat cineva la ce ii trb jeep-uri la spas??...are Primaria multi bani probabil...
0
0
Futu va muma n cur de hoti!
5
1
Foame mare , abuz , coruptie , interese personale ...coapta de corupta este Primaria Cta
8
2
deci se putea face achizitie directa ca era sub prag, articol scris de oameni paraleli
7
5
Da! Sa citeasca si gramatica limbii romane! Firma care este......
5
0
Care a scris mai jos; 132.500 lei fara tva este pragul sub care poti achizitioma prin achizitie directa. Deci, cineva vorbeste aiurea!
3
8
Pt autorul aticolului care a uitat sa se semneze.. cititi legea achizitiilor publice vedeti care sunt pragurile pentru a face o achizitie cu atribuire directa si dupa apucati-va de scris
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614