REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deținut de la Poarta Albă, prins cu etnobotanice

Deținut de la Poarta Albă, prins cu etnobotanice

Replica API 5 aprilie 2022 | 16:01 1336

O persoană aflată în Penitenciarul Poarta Albă a fost depistată având asupra sa un pliculeț cu substanțe vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive. Pe fir a intrat DIICOT, însă cauza a fost clasată întrucât nu este prevăzute de lege. Mai exact, s-a stabilit că nu conține substanțe stupefiante sau psihotrope supuse controlului conform Legii nr.143/2000. Cel mai probabil, ar fi vorba de etnobotanice. Însă pliculețul a fost confiscat.

Este vorba despre Mustafa Salim, parte din dosarul traficului de minori de la malul mării.

La finele anului 2021, acesta a fost depistat de lucrătorii Penitenciarului Poarta Albă în timp ce avea asupra lui un pliculeț (27 grame) cu substanțe vegetale. DIICOT a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Însă, specialiștii laboratorului de analiză și profil al drogurilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au constatat că proba nu conține substanțe stupefiante sau psihotrope supuse controlului conform Legii nr.143/2000, lipsind astfel un element constitutiv al infracțiunii cercetate și anume calitatea substanței în cauză de a se încadra în substanțele considerate droguri potrivit legii menționate. Astfel, s-a dispus clasarea cauzei. Proba a fost confiscată.

Precizăm că Mustafa Salim, zis Unchiu’, a fost cercetat într-un dosar de proxenetism. Amintim că, în urma cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiunile de trafic de minori și proxenetism, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în executare, la data de 30 iunie 2020, 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni.

În urma probatoriului administrat în cauză, a reieșit faptul că persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi recrutat mai multe tinere, printre care și minore, și le-ar fi adăpostit în locuințele lor, în scopul obținerii de foloase patrimoniale ca urmare a exploatării sexuale. Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de opt bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, iar în cursul zilei de miercuri, 1 iulie, au fost prezentați instanței de judecată cu propunere arestare preventivă.

Citește detalii aici: ARESTĂRI în MASĂ în DOSARUL de TRAFIC de MINORI

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sigur nu fuma cu paznicii de le puscarie?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108