REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DEZASTRU ECOLOGIC pe LITORAL, după PRIMUL WEEKEND NEBUN! Video

DEZASTRU ECOLOGIC pe LITORAL, după PRIMUL WEEKEND NEBUN! Video

Replica API 13 iulie 2021 | 10:02 2954

Cei peste 100.000 de turişti care au fost aşteptaţi la malul mării în acest weekend au lăsat dezastru în urma lor. Staţiunea Mamaia a fost cea mai aglomerată, iar operatorii economici au fost extrem de încântaţi, doar că oamenii încă nu au învăţat să trăiască civilizat şi au umplut plaja de gunoaie. Dovadă stau imaginile surprinse de cei care au ajuns luni, 12 iulie, pe plajă, după primul weekend nebun pe litoral.

Şi-a uitat chiloţii pe mal

Luna iulie a adus cu întârziere vacanța elevilor. După terminarea examenelor de bacalaureat şi a evaluării naţionale, familiile cu copii, adolescenţii dornici de distracţie au luat drumul către litoral şi s-au oprit în staţiunea Mamaia, acolo unde au făcut dezastru. Dovadă stau imaginile surprinse luni, imediat după terminarea primului weekend nebun de pe litoralul românesc. Pe lângă veşnicele gunoaie pe care românii le-au lăsat pe plajă, unii dintre aceştia şi-au “uitat” şi lenjeria intimă pe nisip.

Grav este că cele mai multe dintre resturile din plastic sau metal ajung în apa mării: sticle de bere, pahare, doze de suc sau te miri ce a mai consumat românul, relaxându-se la soare. Imaginile au fost surprinse în staţiunea Mamaia, în zona Pescărie.

Peste 100.000 de turişti au fost aşteptaţi pe litoral

Deoarece tarifele nu au fost majorate față de anul trecut, iar meteorologii nu ne mai amenință cu furtuni, în acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști. Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

Dezastru pe plajele de la Vadu şi Corbu

În ultimele două zile de weekend, aproximativ 8300 de turiști și 1220 de autovehicule au ajuns pe plajele sălbatice de pe litoral, plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi). Acțiunile de monitorizare și control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acționat cu echipaje mixte formate din reprezentanți ai Poliției zonale Corbu și ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.

"Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării trebuie să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor.

Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul). Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente", a explicat Bogdan Bola, deputat şi fost director al ABADL.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ferea au aterizat maimutele bengaleze pe lotoral si in urma lor ,fara o urma de civilizatie au lasat dezastru ecologic.
4
0
Adminstratia plajilor, si edili locali praf din orice punct de vedere. Praf, praf.....praf. Nu exista nimik:toalete,doar avem marea langa noi,cosiuri de gunoi,ce sa cumperi,costa bani.Ei doar inchiriaza si facilitati puttta. Buzunaru lor primeaza intotdeauna.
5
1
parca nu era bine la mare ca va inteapa scoicile si te pi si pe tine pina ajungi in apa sa iti faci treaba ca e departe.
5
1
In zona Pescarie, dupa cum se stie, inca de pe vremea lui Ceausescu, vin toti tzaranii coclitzi. Asa ca, nu trebuie sa ne mire ca au lasat gunoaie in urma lor, ci daca, nu ar fi lasat.
10
0
Deci pt toti inaptii care sustin ca nu au pubele pe plaja. baaa va este greu sa puneti in geanta sticla de plastic sau amblajul de corn si sa il aruncati cand vedeti primul cos de gunoi. Voi sunteti tot aia care daca nu vedeti toalete pe plaja va duceti in mare. mi-e sila de voi
18
4
Un ziar de cacat
7
1
este normal asa pentru ca nu au pubele pe plaja
2
13
au venit gunoaiele din tara,de la tara!
19
1
Gunoaie aruncate de mizerii
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468