REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Dezastru! Vor să fie profesori cu note de 1 și 2 la Titularizare

Dezastru! Vor să fie profesori cu note de 1 și 2 la Titularizare

Ana Maria LIPAN, Victor ROTARU 18 iulie 2023 | 11:29 3364

Note de toată jena la Titularizarea din 2023. Mulți profesori au mers nepregătiți și nu au reușit să promoveze, luând note de 2 și 3 la discipline precum matematică, geografie și limba și literatura română. Cel mai șocant a fost cazul unui cadru didactic care a luat 1,80 la disciplina limba și literatura engleză. Aceștia aspiră să fie cei care îndrumă noile generații! 

Dezastru! Vor sa fie profesori cu note de 1 si 2 la Titularizare

La Constanța, rezultate de la Titularizare 2023 au fost îngrijorătoare! Mulți dintre cei care doresc să devină călăuze pentru noile generații nu au reușit să promoveze examenul, lăudându-se în schimb cu note de 2 și 3, sau chiar 1,80! 

Dezastru! Vor sa fie profesori cu note de 1 si 2 la Titularizare

Pe lângă "performanța" de la limba și literatura engleză, s-au obținut note mici și la materii precum geografie, matematică și limba și literatura română. 

Dezastru! Vor sa fie profesori cu note de 1 si 2 la Titularizare

Există și cazuri ce fac cinste județului nostru, unii dintre cei examinați reușind să obțină și nota maximă, precum e cazul unui profesor ce a susținut proba la limba germană modernă. 

Dezastru! Vor sa fie profesori cu note de 1 si 2 la Titularizare

La nivel național, datele transmise de Ministerul Educației arată că 48% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) și superior cu peste 4% față de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%). Rata notelor între 5 și 7 este în creștere comparativ cu anul trecut: 33,45% față de 32,91%.

Din promoția curentă, 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) și superior celui din anul 2021 (40,63%). 127 de candidați au obținut nota 10 (146 în anul 2022 și 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 - 2024.

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17% (din promoția de absolvenți ai acestui an s-au prezentat 81,70% dintre candidați). Alți 2.623 de candidați (9,87%) s-au retras (2.541 de candidați din motive personale și 82 de candidați din motive medicale).

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acesta este nivelul invatamantului romanesc , sa nu uitam ca acesti profesori au fost elevii aceluiasi sistem bolnav, majoritatea aspirantilor la catedra si-au facut studiile dupa anii '90....deci ,la ce va asteptati !?
1
0
Sunt aia din cauza carora elevii au pierdut mult din materia scolara, ca deh ei faceau greva, fluierau pana lesinau! Nesimtitii! Pune-ti mana pe carte mai intai!
0
2
ASA CUM IN SISTEMUL SANITAR MARIREA SALARIILOR LA NIVEL EUROPEAN A DUS LA O CALITATE DEOSEBITA A ACTULUI MEDICAL SI REFUZUL TUTUROR DE A LUA ATENTII CA SPAGA NU SE MAI IA,ASA SI IN INVATAMANT DUPA CE VOR AJUNGE LA SALARII SIMILARE OCCIDENTALILOR DECADENTI VOM AVEA DE LA ACESTI PROFI DE 1 SI 2 INVATAMANT DE CALITATE SI FARA MEDITATII PARTICULARE ,AM SPUS SALARII, CA LA ALEA SE CALCULEAZA SPORURILE , NU LA VENITURI,SUNTEM BUGETARI SAU NU MAI SUNTEM
0
0
Rusine , cat de p****i puteti fii… Simai aveti tueu sa mergeti la catedra
1
1
Dacă salariile sunt mici, și pretendenții vor fi slabi. E un cerc vicios dar ca să ieșim din el cor trebui crescute salariile și apoi, treptat treptat va crește și calitatea profesorilor. Învățământul s-a distrus treptat, in timp, și refacerea lui se poate face tot treptat, în timp
4
3
nu le mai luați apararea,nu merita. Mai bine ati comenta despre dezastrul de la Bac ,capacitate etc.asa că ce poti sa vezi la elevii nostri? Fițe,manele,injuraturi de ar face un adult invidios, comportament necivilizat, la așa profesori așa elevi!
4
2
Pentru autorul articolului și comentatori. Cei ce au dat examen nu sunt profesori. Sunt absolvenți de facultate și vor sa devina profesori!
5
5
Lasa ca dau meditatii ca oricum nu-i impoziteaza statul. Muncrsc 4 ore pe zi dar vor salarii babane. La sapat santuri stimati profesori.
5
3
Te oftici bulangiule...daca erai deștept nu terminai la privați...acum ia o in gura și mesteca frumos
1
3
Si acum o luna vroiau 1000% marire de salariu ca ei sunt Dumnezeu pe pamant.Iata cum arata 52% dintre grevisti.Profesori de nota 1 si 2.Rusine,cersetorilor!
7
3
singura solutie e plecatul din tara, aici nu mai e nimic de facut
5
0
Doamne ce va mirati atata. Astia sunt cei care vor trebui sa -i invete carte pe cei ce vor urma . Dar de cei care ne conduc nu va mirati ? Toti sunt la fel . Toti au mastere , doctorate si multe alte studii facute in strainatate si sunt vai de ei. De cand au terminat studiile nu au muncit o zi . Toti sunt bagati in politica. Si uite ca au trecut 30 si de ani . Si ei tot acolo stau. TREBUIE O MARE SCHIMBARE IN ROMANIA !!!!!! Depinde de noi ce vom vota .
7
0
Mai bine protestau sa le mareasca creerul nu salarile,ca daca le mareste salariul nu-i ajuta cu nimic pe elevi
10
0
Astazi poate zambim , maine o sa plangem cu durere . Toti acesti copiii care ajung pe mana acestor profesori , a celor cu note de promovabilitate la limita . Vom avea generatii cu mari probleme . Este dureros
10
0
Toti repetentii astia sunt absolventi de la Ovidius cu nota 10. Astia sunt de la Ovidius care au trecut toate examele cu spaga.
17
1
vor si salarii imense pentru 3 ore pe saptamina lucrate.
15
3
sunt tare curios cum vor fi acoperite catedrele.cei care iau sub 5 nu pot fi angajati conform legii
11
2
Acum chiar e ciudat sa ne miram. Cand in loc de oameni cu adevarat competenti,la conducerea institutiilor sunt psi niste neica nimeni din motive politice,cand oamenii cu certa valoare sunt marginalizati,umiliti,cand elevi si apoi studenti buni pe bune nu au unde sa lucreze pe salarii macar decente,cand scara valorilor e praf in absolut toate domaniile de activitate,la ce sa te astepti? Vrem ca unii sa hamaleasca pe salarii de tot cacatul,condusi fiind de oameni la lefl,de tot cacatul. Adica unul care munceste de rupe,sa fie in stare sa si faca asa incat sa fie miltumit un sef de c***t,care da dispozitii de c***t. Mai avem pana la capitalism,suntem in rahatism monopolist si cartel.
17
0
Vrei sa predai matematica si iei 2,70??? Incredibil ce tupeu!
19
1
astia sunt aia ce vor salarii mari!
18
5
platforma,la ora aceasta, nu afiseaza rezultatele de la constanta. toate judetele au vizualizat rezutatele. la noi ,nu. ...pe ce va bazati articolul,oare..
7
5
Cred că mai mult SPIRU HARET ADICA TEPARET...BANCOMAT DE EMIS DIPLOME.
6
3
Cei care au protestat au fost testati si au promovat? Asa inteleg din ce comenteaza cel de mai jos. Sunt si profesori care merita intradevar dar si multe ciurucuri.
10
0
Cei care au protestat au promovat acest examen. Esti p***t informat sau doar prostovan
6
8
Made Ovidius
9
1
laketii care protestau pentru salarii mai mari
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468