REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Dezbatere organizată de PRO România: Un pact național pe infrastructură – URGENȚĂ NAȚIONALĂ!

Dezbatere organizată de PRO România: Un pact național pe infrastructură – URGENȚĂ NAȚIONALĂ!

Replica API 4 aprilie 2019 | 10:51 570

Eveniment sub coordonarea deputatului Mircea Banias

Cel mai dezbătut subiect economic al României ultimilor ani este, fără îndoială, starea din ce în ce mai precară a infrastructurii naționale de transport. În pofida alocărilor de fonduri tot mai consistente, ritmul de implementare a proiectelor este mult sub așteptări.

Departamentul de Transporturi și Infrastructură al PRO România, coordonat de deputatul Mircea Banias, vicepreședinte al partidului, împreună cu Editura Club România, prin Marius Stoian, au organizat marți, 2 aprilie a.c., la Grand Hotel Continental, București, dezbaterea cu titlul „Un pact național pe infrastructură - o urgență națională”. La întâlnire a participat și Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România, coordonator al Consiliului de strategii guvernamentale, care a și deschis sesiunea.

Beneficiind de o prezență de excepție, asigurată de către unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, dezbaterea a plecat de la premiza că infrastructura de transport reprezintă o componentă critică a dezvoltării economice și că obiectivele prevăzute în Master Planul General de transport nu vor putea fi îndeplinite în absența susținerii tuturor actorilor implicați, politic sau economic. Investițiile majore în infrastructură se derulează în intervale mari de timp, de 6 - 10 ani, în consecință este esențial un angajament politic și instituțional pe termen lung.

În acest sens, PRO România propune celorlalte forțe politice din România, precum și partenerilor din domeniul economic, asumarea unui pact care să prevadă, indiferent de componența viitoarelor majorități parlamentare, realizarea obiectivelor societății românești de a avea un transport de calitate, cu infrastructură și servicii corespunzătoare.

La final, deputatul Daniel Constantin, prim-vicepreședinte PRO România, a apreciat calitatea discuțiilor din cadrul dezbaterii și și-a exprimat speranța că demersul inițiat va fi transpus în practică.

La dezbaterea cu titlul “Un pact național pe infrastructura - o urgentă naționala”, organizată de departamentul de transporturi și Infrastructură a PRO România, împreună cu editura Club România, au participat mai multe personalități ale mediului de afaceri, printre care: Mihai Rohan, președintele patronatului din industria cimentului, șef al task-force-ului infrastructura și mediu al Romanian Business Leaders, Ion Lixandru, vicepreședintele Uniunii Naționale a Transportatorilor din România, Ruxandra Chiriță, director Proiecte de Infrastructura si Utilități la PwC Romania, reprezentând Coalția pentru Dezvoltarea Romaniei.

Coaliția a lansat spre dezbatere Pactul Național privind Dezvoltarea Infrastructurii de Transport in România in urma cu cateva luni, iar PRO Romania a decis sa semneze, sa susțină si sa promoveze acest proiect.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragnea si Tariceanu sunt disperati. Numirea Laurei Codruta Kovesi ar arata putinilor care mai cred in Dragnea ca ceea ce fac in ultimii ani e un abuz. Sectia speciala e o militie construita de tudorel toader la ordinul lui Dragnea, a carei prima victima este dna Kovesi.
3
1
Cea din poza e domnisoara Usturoi? Vai de capul nostru cine vrea sa ne conduca ...
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212