REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dezbaterea publică pe tema bugetului: ce au cerut cetăţenii! Nu vă aşteptaţi la ceva spectaculos!

Dezbaterea publică pe tema bugetului: ce au cerut cetăţenii! Nu vă aşteptaţi la ceva spectaculos!

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 204

Sedinţa publică pentru dezbaterea bugetului local pentru anul 2018 a avut loc marţi, 13 februarie, începând cu ora 16. Întâlnirea este prezidată de primarul Decebal Făgădău, avându-i alături pe viceprimarii Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu. În sală sunt aproximativ 30 de persoane, majoritatea fiind tineri, reprezentanţi ai asociaţiei elevilor, ai federaţiei tinerilor, consilieri locali, dar şi cetăţeni de rând. La început, edilul a prezentat o situaţie comparativă a bugetului propus cu bugetul de anul trecut. De menţionat este faptul că bugetul este diminuat cu aproximativ 150.000 lei faţă de anul trecut întrucât o parte din cheltuielile pentru profesori au fost mutate către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

La rândul său, președintele Federatiei Tinetilor din Constanţa, Faraoanu Cristian George, a solicitat edilului înființarea la nivelul administrației locale a Centrului Comunitar pentru tineret și alocarea de fonduri din bugetul local pentru desfășurare unor activități pentru tineri. El a precizat ca un astfel de centru funcționează la nivelul Primăriei Generală a Capitalei.

Un alt aspect important la care cetățenii și-au dat cu părerea este legat de situația ceasurilor din oraș. Primarul a punctat clar că bani sunt cheltuiți indiferent de ce decizie se va lua să se facă cu ele: fie că sunt date jos și dezafectate, fie că sunt înlocuite sau reparate, tot necesită bani din bugetul local.

De asemenea, un alt cetățean a punctat că este „inadmisibil ca banii de pe asistență socială să fie cheltuiți pe leneși”, edilul Constanței contracarând afirmația cu faptul că nicio secundă nu s-a pus problema cheltuirii banilor pe leneși, ci a punctat că în fiecare săptămână asistații sociali prestează muncă în folosul comunității.

Ramona Leonida, din partea ONG-urilor, a punctat că nu înțelege de ce sunt alocați bani din buget pentru construirea a 10 noi blocuri în cartierul Henri Coandă, lucru pe care primarul a trebuit să îl clarifice. „Nu este vorba de blocuri noi, ci cele care sunt deja construite, proiectul fiind la finalizare și pentru care municipalitatea trebuie să plătească”. Din câte se pare, a fost o neînțelegere a Ramonei Leonida când a citit proiectul de buget.

De precizat că la dezbatere şi-a făcut apariţia şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ONORATA PRESA LOCALA REPLICA DE CONSTANTANTA CHIAR MA INJOSITI PE FATA SI EU AM FOST LA ACEASTA DEZBATERE SI AM LUAT CUVINTUL DE CE NU AM FOST POMENIT CU CEIA CE AM ARGUMENTAT IN CADRUL SEDINTEI DE DEZBATERE SUNTETI NEDREPTI SI NECORECTI FACETIMA SA INTELEG SUNTETI PRESA SAU SOCIETATE DE CREERE A IMAGINII MINUNATILOR DEMNITARI AM PUNCTAT URMATOARELE SI LE VOI REPETA PINA CIND VOR FI EFECTUATE 1 CENTRE COMUNITARE INTEGRATE PENTRU TOATE CATEGORIILE DE PERSOANE DEFAVORIZATE UNITE CU CELE VULNERABILE SI CU CELE DE INCLUZIUNE SOCIALA AM REPETAT SI O SA MAI REPET PINA CIND ......ETC
1
0
MUTATI TIGANII DIN HENRI COANDA...AU BAGAT GROAZA IN TOT CARTIERUL!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102