REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Dezbateri moţiune pe Agricultură - Oros către PSD: Aţi impus modelul statelor subdezvoltate

Dezbateri moţiune pe Agricultură - Oros către PSD: Aţi impus modelul statelor subdezvoltate

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 993

Ministrul Adrian Oros a criticat luni, în plenul Senatului, guvernările PSD din ultimii 22 de ani, despre care a susţinut că au "impus" Agriculturii româneşti modelul "statelor subdezvoltate", prin exporturi de materie primă şi importuri "masive" de produse procesate.

Adrian Oros

"Timp de 22 de ani, aţi impus Agriculturii româneşti modelul statelor subdezvoltate, aţi adus-o la performanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii, şi să importăm masiv produse procesate cu valoare adăugată mare. (...) Datorită modului bolnăvicios în care aţi păstorit voi agricultura românească, România pierde anual un miliard de euro. Au câştigat exportatorii de cereale şi animale vii, au câştigat importatorii de alimente procesate şi au pierdut românii. Asta este performanţa voastră guvernamentală în Agricultura românească", a susţinut Oros, la dezbaterile pe moţiunea simplă "Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros", iniţiată de 72 de parlamentari PSD, ALDE şi afiliaţi grupului social-democrat.

El a adăugat că afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei "este una total mincinoasă şi nu se bazează pe nimic", menţionând că "Guvernul renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune ca România să redevină hambarul Europei".

"Rezultatul politicilor pesediste în Agricultură este reprezentat de dinamica balanţei comerciale. În trei ani de zile, aţi adus România la un deficit comercial de 1,2 miliarde de euro referitor la produsele agro-alimentare. Într-o ţară care se mândreşte cu produsele record de grâu, produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi au ajuns, în ultimii ani, să ocupe locul doi în topul importurilor agro-alimentare - 340 de milioane de euro. După carnea de porc - 630 de milioane de euro, pe care o achiziţionăm masiv din Spania şi alte state membre, destinaţia de livrare a porumbului românesc", a precizat Oros, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ar trebui o resetare a societatii romanesti, vorbesc atat de producatori dar si de consumatorii romani . in sensul promovarii si protejarii produselor interne, cu conditia ca si acestea sa fie de calitate. Am vazut in strainatate produse care sub aceiasi marca erau superioare calitatativ fata de cele vandute in Ro, precum detergenti, pasta rosii, branzeturi ,iar lista poate continua. La fel , se intampla si la servicii, exemplu, avioanele puse pe rutele cu Ro sunt mai jerpelite.
1
0
un nepriceput si un puturos da bun de gura.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212