REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DEZBATERI pe tema REDESCHIDERII ȘCOLILOR, la Constanța! Video

DEZBATERI pe tema REDESCHIDERII ȘCOLILOR, la Constanța! Video

Replica API 5 februarie 2021 | 23:14 1707

Propunerile agreate de Ministerul Educației și Cercetării pentru reluarea cursurilor, în context pandemic, prin prezența fizică a elevilor în școli, în semestrul al II-lea, sunt următoarele: suspendarea cursurilor în momentul în care în clasă este un caz confirmat, la învățământul primar și preșcolar, și suspendarea cursurilor la două cazuri, la învățământul gimnazial și liceal.

La Inspectoratul Școlar Județean s-a desfășurat joi, 4 februarie 2021, începând cu ora 11.00, o videoconferință cu Ministerului Educației și Cercetării. Tema principală a discuției a fost pregătirea unităților de învățământ pentru începerea cursurilor celui de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021. Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, după reluarea cursurilor prin prezența fizică a elevilor în școli, în semestrul al II-lea, dacă se vor înregistra două cazuri de infectări într-o clasă, aceasta se închide, acest fapt fiind valabil pentru învățământul gimnazial și liceal. În ceea ce privește învățământul primar sau preșcolar, este suficient un singur caz de Covid într-o clasă, pentru ca toți elevii treacă în mediul online. Potrivit oficialului, încă nu s-a stabilit în draftul de ordin la câte clase închise se închide toată școala.

„Suntem încă în discuție cu Ministerul Sănătății să vedem cum vom acționa exact, când va fi emis Ordinul de Ministru. Legat de cerința dumneavoastră privind elevii din licee, este imposibil ca rata de incidență să fie luată pe fiecare localitate. Rata de infectare se va lua doar pe unitatea de învățământ. (…) În momentul de față, propunerile agreate sunt: suspendarea cursurilor când în clasă este un caz, la învățământul primar și preșcolar, suspendarea cursurilor de la două cazuri, la învățământul gimnazial și liceal. Suntem încă în discuții în ceea ce privesc nivelurile de la care se suspendă activitatea dintr-o școală”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu.

IȘJ Constanța: „Ar trebui să avem informații pe fiecare localitate”

Sorin Mihai, inspectorul școlar general a propus mai multe puncte de vedere cu privire la draftul de ordinului de ministru. „Așa cum știți, Ministerul Educației ne-a solicitat în cadrul conferinței de astăzi să transmitem puncte de vedere cu privire la draftul de ordin care va fi semnat de ministrul Educației și ministrul Sănătății și în acest sens, Inspectoratul Școlar a înaintat mai multe propuneri. Printre acestea se numără, cu precădere, cele pe care le-am identificat eu în perioada septembrie – noiembrie 2020, atunci când funcționa un alt ordin comun. Am pus în vedere faptul că armonizarea ordinului cu ceea ce ni se transmite de către DSP Constanța și anume, faptul că incidența este pe UAT-uri ar trebui să avem informații pe fiecare localitate. În același timp, am sugerat o modificare legată de faptul că nu ar fi necesară o hotărâre a Consiliului de Administrație în ceea ce privește propunerea care se va propune spre avizare spre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și DSP Constanța deoarece adoptarea unui scenariu este obligatoriu să fie raportat la incidență, dacă avem mai puțin sau egal cu 1, adoptăm scenariul verde”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Autorizații la incendiu pentru unitățile de învățământ

Totodată, ministrul a făcut o mențiune referitoare la autorizațiile la incendiu. „Dacă am încheiat aceste lucruri, vreau să vă atrag atenția să vă axați și pe primirea autorizațiilor la incendii pentru unitățile de învățământ", a mai declarat ministrul.

Mai multe detalii în video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu intelegeam de ce ma porneste rasul cand il vedeam pe acest individ. Acum stiu .Seamana cu Mr Bean!
1
0
Ce inseamna doua cazuri? azi e confirmat un copil. Peste 4 zile inca unul. Sunt cele doua cazuri separate? au legatura intre ele?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212