REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dezvăluiri bombă de pe moșia lui Cristian Radu: Mi-au cerut 25.000 de euro șpagă, să fim lăsați în pace! Video

Dezvăluiri bombă de pe moșia lui Cristian Radu: Mi-au cerut 25.000 de euro șpagă, să fim lăsați în pace! Video

Replica API 13 septembrie 2022 | 00:00 16369

Cristian Radu, primarul din Mangalia, ”tartor” în primărie ca la el în sufragerie ?! Micii operatori economici din Mangalia sau stațiunile arondate s-au plâns, în special în acest sezon, că primăria lui Radu le pune bețe în roate și că nu sunt lăsați să-și desfășoare activitatea. De altfel, un afacerist a fost la un pas de a-și da foc, înainte de începerea sezonului estival, după ce Radu a vrut să tragă obloanele micilor magazine, în detrimentul hotelierilor. Alții, deși aveau hotărâri definitive, prin care primăria e obligată să elibereze autorizația de funcționare, se trezeau cu garduri în fața magazinelor, păzite de Poliția Locală. Iată că un alt afacerist din Mangalia face dezvăluiri incredibile, dezvăluiri care care i-ar putea aduce, lejer, un dosar penal lui Radu, dacă acestea ajung la urechile procurorilor. Și sigur vor ajunge, pentru că afaceristul a demarat procedurile în acest sens.

Nu de puține ori, afaceriștii din Mangalia au acuzat că primăria lui Cristian Radu că le pune bețe în roate în momentul în care vor să fie corecți și să facă investiții de calitate, care să fie în beneficiul turistului, orașului și al autorităților locale. Înainte de debutul sezonului estival, mici afaceriști au ieșit în stradă, pentru că primarul le-a interzis să-și desfășoare activitatea, un altul a vrut să-și dea foc în propriul magazin, disperat că ar putea să-și închidă afacerea iar lista poate continua. Un mangaliot, care deține un local în oraș, a ajuns la capătul puterilor și spune că Radu și acțiunile lui l-au îmbolnăvit, la propriu. Cosmin Trușcă spune că i s-au cerut 25 de euro ca să fie lăsat în pace și, pentru că nu a dat banii, este ”tocat” în permanență și împușcă zilnic amenzi de la Poliția Locală, dirijată de omul lui Radu, Laurențiu Zamfir, fost comisar la Garda Financiară, condamnat pentru luare de mită.

Cosmin Trușcă a venit în studioul Replica, unde a făcut dezvăluiri incredibile despre cum i se pun piedici în desfășurarea activității, pentru că nu a fost de acord, în campania din 2020, să pună afișe electorale cu fața lui Cristian Radu pe localul său. El acuză primăria din Mangalia că i-a cerut bani pentru a fi lăsat în pace și, pentru că nu a ”executat”, este tocat în permanență.

Probleme au început în 2020, când nu a vrut să-i facă reclamă lui Radu

Cum a început coșmarul lui Cosmin Trușcă, patronul de la Trușcă Grill din Mangalia. ”În 2020, după campania electorală, am deschis restaurantul. Dânsul (n. red. Cristian Radu) a fost la noi în campania electorală, ne-a felicitat, a zis că este foarte frumos, ”Foarte bine, bravo, sunteți tineri”. Ulterior, mi s-a propus să punem afișe electorale pe ferestrele localului cu domnul Radu Cristian. Am refuzat să punem afișe, pentru că nu vrem să ne asociem cu nici un partid. Am luat autorizație de funcționare. Am obținut autorizația, după un an de zile, au început controalele”, a relatat Cosmin Trușcă.

Odată cu controalele, au început și abuzurile, a mai spus afaceristul. ”Au început și abuzurile.. că de ce am mese pe trotuar, pe domeniu public, deși am plătit, am dovada că am plătit. A venit și al doilea proces verbal, fără să fie întocmit la fața locului, cu măsura complementară de închidere a unității, pe care l-am contestat. La câteva zile, a venit decizia primarului, dispoziți că anulează autorizația de funcționare. Am contestat și acea dispoziție, nu am vrut să închidem. Au început să apară amenzile”, a continuat Trușcă.

Dacă la început a crezut că este o glumă, ulterior și-a dat seama că se îngroașă gluma. Într-o singură zi i-au venit patru procese verbale prin poștă. ”Am crezut că glumesc. Sunt în continuare abuzat, zilnic vin cei de la Poliția Locală să fotografieze restaurantul. Am încercat să iau legătura cu dânșii: unde e problema, e o confuzie, nu e confuzie?! Și am primit același răspuns: să intru în legalitate… îmi găsesc tot felul de nereguli. Și în momentul actual am depus pentru autorizația de funcționare, toate hârtiile. Am depus și la minister documentația, am autorizație de funcționare provizorie, semnată de ministrul Dezvoltării. Cei de la primărie în continuare refuză să-mi eliberze autorizația. Vin la mine țintit”.

Au cerut 25 000 de euro șpagă pentru a fi lăsați în pace

Acest conflict m-a afectat financiar, nu am putut să mă dezvolt, să-mi cumpăr utilaje. Am zis că nu știu c s va întâmpla, până und le este puterea, dar mi-era frică de celelalte controale: OPC, DSV. Dar au venit, au constatat, au zis că sunt în regulă, și uitați-vă că nu funcționez. M-au afectat fizic, psihic. E o teroare, zilnic, să știi că vine Poliția Locală. Știm că este un abuz, toți știu că este un abuz, dar în instanță o să dureză, până se demonstrăm că este un abuz. Următoarele demersuri sunt să facem plângere penală împotriva primarului, viceprimarului, Poliției Locale, la DNA, dacă identificăm și alte cazuri penale, agenților constatatori, și tuturor angajaților din primăriei. Eu am zis că niciodată nu o să vorbesc despre relația agenților economici care cotizează la ei, nu mi-e frică să o spun. Mi s-au cerut și mie sume, indirect prin altcineva, pentru că ei lucrează într-un sistem dezvoltat, au facultate în așa ceva. Îmi asum ce spun. Personalul din primărie a venit și a cerut sume de bani, șpagă... care face obiectul DNA-ului. Mi-au cerut șpagă, indirect, 25 000 de euro să fim lăsați în pace, să rămână lucrurile așa”, a acuzat Trușcă.

Nu mă interesează ce blocuri își construiesc, ce cluburi și-a făcut prin Olimp Cristian Radu prin interpuși...

Întrebat cine a cerut banii, care este circuitul, acesta a declarat: ”E un sistem, un cerc unde lucrurile trebuie să rămână așa... cât timp e primarul, au venit cu facultatea făcută în primărie. Nu au cum să mă îngroape pe mine și eu să tac din gură. Nu vreau nici să mă răzbun. Trăiesc cu stresul ăsta zilnic. Nu mai pot face angajări la capacitate maximă. Ținta mea era să primesc semnătură legală și să primesc autorizație. Eu nu vreau absolut nimic, nu mă interesează ce blocuri își construiesc, ce cluburi și-a făcut prin Olimp Cristian Radu prin interpuși. Vreau să fiu lăsat în pace”, a mai dezvăluit Cosmin Trușcă.

Dragoș Angelescu, viceprimarul

Un local nu este închis de un primar când vrea el

Trușcă Grill este un local cunoscut în Mangalia și prin prisma actelor de caritate pe care le face. „ Lumea ne place, suntem bine cotați în Mangalia, avem cele mai bune recenzii în ceea ce facem. Dacă era după ei, trebuia să plec din Mangalia. Sunt un om care încă stă în chirie, de foarte mult timp stau în chirie. Am o firmă de construcții și aș fi putut să merg într-o zonă unde ei nu au nici o putere. Dar am rămas în zona aceasta pentru că așa mi s-a cerut. Sunt popular și poate voi deveni mai popular prin acțiunile pe care le-am făcut. Dar nu este ținta mea nici primăria, nici Poliția Locală. Este un orgoliu al lor. Ei când au zis să închid, nu am închis. În zonă există o concurență. Au contracte cu primăria și ținta e ca eu să nu funcționez. Un local nu este închis de un primar când vrea el. Îl închide un OPC, clienții deschid un local, clienții închid un local”,a conchis Trușcă.

Cristian Radu

”Nu mă voi opri aici, o să se zguduie primăria”

Postează într-un Don Juan, care calcă peste orice. Trebuie să arăt să s-a ajuns mult prea departe. Nu mă voi opri aici, voi face multe declarații, despre toți care visează la imobiliare, blocuri, exact cum face domn primar acum. Voi primi o groază de amenințări. Eu nu am fost într-o vacanță de doi ani de zile. Ei visează numai la Rio, treaba lor. Suntem câțiva, 4-5, pe care nu îi poate manipula cum vrea. Îmi pare rău pentru unii, dar o să înceapă să se zguduie Primăria.”.

Din pricina problemelor cu primăria, i-a fost afectată și sănătatea, a mai spus Cosmin Trușcă, care a fost nevoit să ajungă la medic întrucât, din pricina stresului, partea dreapta a feței îi amorțește, problema accentuându-se în ultima perioadă.

Cosmin Trușcă, pe patul de spital

În prezent, Trușcă Grill are 15 procese cu primăria pe rolul instanțelor de judecată, numărul acestora fiind în creștere. Două dintre ele le-a câștigat, pe fond.

Mai multe dezvăluiri, aflați în materialul Video de mai jos.

Precizăm că am încercat să obținem un punct de vedere de la Cristian Radu sau de la vicele său, Dragoș Angelescu. În ciuda insistențelor noastre, a apelurilor telefonice și a mesajelor transmise, niciunul dintre cei doi aleși…puși pe funcție să servească statul, în cazul în care au uitat, nu au binevoit să ne facă declarații.

O vor face, cel mai probabil, în fața procurorilor, întrucât Cosmin Trușcă este în discuții cu avocații, care pregătesc plângerile penale pentru abuz în serviciu pentru Radu și acoliții lui, respectiv viceprimarul Dragoș Angelescu, șeful Poliției Locale, Laurențiu Zamfir, condamnat în trecut pentru luare de mită.

Laurențiu Zamfir, șeful Poliției Locale Mangalia

Totodată, plângeri penale vor fi formulate și pe numele angajaților din primăriei, semnatarii autorizațiilor de funcționare. N-ar fi primul dosar pentru Radu, DNA Constanța având sub cheie alte dosare penale pe numele primarului Radu Cristian.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gogu( sbenghea ) ....prins de taicasu cand il bulea unchiul lui, apoi la prins cu cainele, nu scapa de puscarie :)))
2
1
Trusca Cosmin un betiv si un drogat face acte de caritate sa isi acopere trecutul j***s,si-a batut nevasta,a lovit un om cu sticla in cap...o sa arda in iad
0
3
De ce stergeti comenturile in care se vede si cealalta latura a lui Trusca?ca si-a batut nevasta de a cocosato,asta nu trebuue sa stie lumea?
1
3
Aia nu papa tot din farfurie, linge tot ceaunul
0
0
Il insela cu un farmacist.merita batuta.cine stie cati au mai fost,interlopi,politisti.dar vorba aia: ce nu stii nu te doare
0
0
Trusca asta cuminte si cu suflet mare,cand ti-ai batut nevasta ultima data?
1
0
Unflata aea care face poze,ese la pensie la 40 de ani cu o pensie nesimtita,cum arata ca o batoza.
3
0
In toate primariile se practica schema asta
2
0
Domnul avocat Liferie Marian, sa nu mai defecati la mine in casuta!
2
0
Vreau sa i-o sug lui Angel! Aici in Delta Dunarii
0
0
M**e lu Blondu ala din primarie!
1
1
Trusca nebunul care isi batea nevasta de a fugit femeia din oras.
1
2
Are dreptate
0
1
S**i p**a Blondu!
1
1
Primaria este plina de analfabeti functionali, incepand de la mine Anuta lui Doru, pana la caprita lui Zamfir. Toti sunt de teapa marelui Radu sa va fereasca Dumnezeu sa-i auziti pe directorasii pusi de el cum vorbesc, ce vacante isi fac, ce haine isi cumpara, cum umbla cu masinile de serviciu pe benzina primariei, cum pacalesc oamenii cu acele torturi inghetate si dezghetate, cum angajatii sunt nevoiti sa bata la usa oamenilor si in timpul lor liber. DACA SE STIE CATI OAMENI SUNT PUSI IN POZITIA DE A TACE SI A SE LASA UMILITI DE ACESTI ANALFABETI!
3
0
Era pe spaga si cand era la garda financiara.si vroia numai protocoale pe la toate restaurantele milogul
3
0
Cand era la Garda Financiara la fel facea
3
0
Sunt smecher, mi am angajat oamenii mei in functii cheie, mi am pus Curvele personale Ana Maria Gheorghe la turism, Alina Dan la Spital urmeaza sa i dau o functie buna si Dianei Tihenea de la social ca i buna tare. Va pup !
6
2
Laurentiu Zamfir de la locala este inaintasu primarului, cer niste spagi de se lasa oamaneii de munca de exemplu pentru un mic magazin de suveniruri 2000 Euro pt o terasa 10000 Euro pentru o tarabuta 1000 Euro. SPER SA AJUNGETI LA PUSCARIE IN FRUNTE CU RADU, GUNOAIELOR NOTORII, CANCERU SA I MANANCE
4
0
Se activeaza postacii lui primaru' la fiecare articol. O sa scrie Ciuraru peste 40 de comentarii ticaloase, sub diverse nume si nimic despre subiect, ci doar denigrari despre cel care si-a permis sa spuna adevarul.
2
0
Domnul Trusca este un om cum trebuie cu un caracter frumos...Singura problema este ca isi bate nevasta in cap de fata cu copilul lor bolnav pana schelalaie aia ca lupul la luna...dar el e o victima...poate o sa ajunga primar intr-o zi si o sa lucreze in primarie doar barbati ca la femei vad ca are alergie
1
5
Unde sa ajuns . Vai de curul nostru .
1
0
Trusca e nebunul ala care isi batea nevasta de a fugit din Mangalia.Femeia bunaciune tare lucra la salon unde sa intalnea si cu.
1
2
Radu asta, e un dictator feroce, face ca pe timpul cand era la Garda Financiara! Intrebarea e, cum de-l voteaza in serie mangaliotii.
1
1
politista locala care face poze se vede ca o duce bine la poltie ...CAPUL GOL MINTE ODIHNITA
2
0
Vad in poza o firma neautorizata care ii poate cadea oricand unui om in cap, niste ghivece jardiniere amplasate ilegal pe domeniul public plus ca spatiul comercial s a extins ilegal pe domeniul public dar tot primarul l-a lasat sa faca receptia asa ca e invers treaba probabil nu a virat banii la publicitate la Replica la timp. Haioasa poza cu spitalul faceam si eu din astea cand nu ma lasa Tusac in pace acum 15 ani oricum omul isi desfasoara nestingherit activitatea il doare undeva de lege
2
2
sunt la fel de vinovati ca el.Complici.
1
0
La politia locala sunt angajati numai pilosii. Conditiile de participare sa nu stii gramatica limbii romane scris, peste 120 kg, sa faci ce iti spun sefii fara sa comentezi.
4
0
Laurentiu Zamfir , puscariabil cu metehne vechi capatate la garda financiara , unde te freca fara crema pana ti vindeai un rinichi .
1
1
Dupa atatea spagi, au invatat sa se protejeze. Nu cer spaga direct, trimit pe unul gen Tase de la PSD, desemnat de primar PNL sa colecteze 'taxa de smecher'.
1
0
mobile. Macar cu telefonul, inregistrati orice discutie cu oricine. Nu mai zic de inregistrarile convorbirilor telefonice. Daca apela la DNA, eu treaiesc in Cta de 55 ani dar nu cunosc adresa lor macar, ar fi prins un interpus, nu pe cel din fosta garda financiara, care stie de ani de zile cum sa se fereasca de DNA. Sunt greu de prins. E caracatita si se apara cu totii. Nu suporta sa fie reclamati.
0
0
Bahhh, la politia locala nu se dau probe sportive? Umflata aia cred ca ia spagile-n shaworma. Sanfir asta, o freaca pe vaduva lui grasul ala care a mierlit de covit, lucra tot la locala .
3
1
Dar am intrat in localul respectiv , am servit masa afara pe terasa , foarte bun...mia placut !
2
0
ba prostane Nu mai distruge olimpul cu blocuri,va fi oricum falimemtar si o sa ramina mizeriile.un pom creste in 25 de ani,bouare,si Ne da oxigen!!!
1
1
oricine desfasoara o afacere in Romania intelege cu adevarat prin ce trece acest om, daca nu le dai spaga nu esti lasat in pace, dar daca crezi ca iesind public prin ziare o sa-i invingi te inseli, in capitalism inving doar cei puternici, poti avea dovezi multe nu te vor ajuta cu nimic, a te lupta impotriva unor colosi este imposibil, nu-ti mai ramane decat sa pleci din Romania
2
0
Doi PAPAGALI conduc Mangalia,niste JEGURI ordinari.
3
1
Dpmnule Trusca?de ce nu ai mers sa faca dna ul flagrant?prin afirmatiile astea ti ai pus cenusa n cap.tu iti dai seama ca fara dovezi poti frumusel si lejer sa te alegi cu plangere penala? E cel ma bine cotat auzi la el.pe google are 45 de recenzii... pai alea 45 le faceai doar tu si angajatii.si apropoo Trusca,spune le angajatilor sa nu isi mai foloseasca adresa de mail cand lasa recenzii ca se vede cine a fost. Mireluta P****l nu se dezminte.alt articol din incubatorul Olimp.bleah
2
2
din care, cine mai e in putere, sa plece cat mai repede. E tara leprelor ajunse la putere. E tara distrusa de astfel de oameni.
3
0
Oficial cica nu avem mafie dar este mai rau ca Mafia Siciliana, dar macar acolo statul mai lupta impotriva ei, aici este una si aceiasi entitate!
4
0
Nu cred asa ceva adica un om venit de la garda financiara la primarie sa fie c****t sa ceara spaga. Nu cred eu ca ia omu spaga la ce proiecte de calitate Africa de w a terminat. Bine ca le da o floare fosilelor din oras si il voteaza toate babetele.
2
0
ar vrea sa se intoarca romanii plecati afara? Nebuni sa fie sa se intoarca intr-o tara fara justitie, unde procurorii tin dosarele chiar si ani in sertare pana se prescriu faptele, unde legile sunt facultative, unde abuzul si amenintarile sunt tratate ca nesemnificative, aici sa se intoarca ???????
2
0
De ce l-ati votat
3
0
Radu Cristian prieten foarte bun GIGI STEFAN - PROCUROR GENERAL
3
0
Primaria a ajuns Mafia, fara "taxa de shmeker" nu poate functiona nimeni. In trecut era 2.000 de euro, au ajuns sa ceara 30.000 de euro.
1
0
Bine bine, dar C.a.r.j.a.l.iu care face aranjamente si ia spagi de la apropiat nimic de el. Agigea nu e pe lista
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367