rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre modul în care gestionează fondurile publice ale municipiului pe care-l conduce... spun unii. Mangalia este ”îngropată” în datorii, ajungând, de-a lungul timpului, să fie executată silit pentru plata debitelor, pierzând, astfel, mai multe terenuri. Însă, puțini au curajul să vorbească despre cum este cheltuit banul public la Mangalia, cum ar fi consilierul local PER, Ozghiun Menabit. Acesta a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre ”mecanismul jafului organizat din Mangalia” și a făcut dezvăluiri despre cum se cheltuiesc banii.

Înainte de toate, consilierul Ozghiun Menabit a vorbit despre cum a ajuns să candideze din Partea PER, la Consiliul Local, pentru cel de-al doilea mandat. ” În primul mandat am fost consilier din partea PSD, dar doar 3 ani, pentru că PSD s-a gândit să-mi retragă sprijinul politic deoarece era mult pre vocal și ei erau în înțelegere cu primarul Radu Cristian. Am venit și am candidat din partea Partidului Ecologist în 2020 și partidul a obținut 3 locuri de consilieri locali. Am ajuns la concluzia că voturile anti-Radu se vor împărți în 2, astfel am gândit că este o șansă importantă de a se schimba actuala administrație care a ținut orașul pe loc timp de 10 ani”, a spus consilierul.

Întrebat cum decurg ședințele de Consiliul Local, acesta a declarat: ” Ședințele sunt online, lucru pe care nu-l înțeleg. Legea spune că ședințele se pot organiza online doar în situații speciale, precum starea de alertă sau starea de urgență. Justificarea este că încă mai avem cazuri de Covid, dar această justificare nu mai funcționează când sunt organizate evenimente publice. Din 2016, vă asigur că primarul Radu Cristian nu a fost prezent la nici măcar o ședință de Consiliu Local, el le convoacă, dar niciodată nu participă. Legea spune că trebuie să fie prezent, dar nu există nici măcar o sancțiune pentru neparticipare. În mod normal, inițiatorul trebuie să explice ce este în acele proiecte, niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. În Consiliul Local majoritatea o deține Partidul Național Liberal, au 10 consilieri și astfel că tot ce-și dorește primarul i se aprobă de consilieri”.

Menabit vorbește despre ”mecanismul jafului public”

În continuare, consilierul Ozzy Menabit a vorbit despre așa zisul mecanism al jafului public și spune că se plătec bani grei pe lucruri mărunte... de multe ori, inexistente. ”Eu nu cred că este ceva rău dacă lucrurile pe care le dorește sunt și bune pentru oraș, dar, în general, acestea sunt ori abuzuri ori împotriva intereselor acestui oraș. Eu îl numesc mecanismul jafului organizat din Mangalia. Pot să pun la dispoziție documente despre cum funcționează acest mecanism, este foarte greu și complicat, eu sunt foarte curios cine a reușit să-l organizeze. De exemplu, Primăria Mangalia s-a gândit să aplice o taxă pentru turiști pentru stațiunile Mangaliei de 5 lei, pe zi, pe turist, asta înseamnă încasări de 10 milioane de lei. La o adresă pe care am făcut-o către Primărie ni s-a transmis că gradul de încasare este de 89%. Practic, anul trecut s-au încasat aproximativ 1 milion și ceva de euro. Prin HCL în care s-a instituit această taxă de stațiune este stipulat că banii aceștia sunt pentru o asociație înființată în colaborare cu agenții economici din turism, în care Primăria să fie 50%, iar agenții 50%, condusă Stan Linica„, a spus Menabit.

Consilierul a continuat să facă dezvăluiri în această direcție. ” În momentul în care s-a făcut această lege, dânsa (n. red Linica Stan) a pus bazele Organizației Patronale și a făcut cerere către Primăria Mangalia să se asocieze. Există foarte multe asociații care funcționează de peste 20 de ani, dar Primăria a decis să se asocieze cu o organizație creată de puțin timp, condusă de un consilier local. În această nouă asociație au fost aleși în conducere consilierul local Stan Dumitru, acesta fiind președintele, Angelescu Dragoș, viceprimarul orașului, iar alți 2 membri sunt numiți de asociația unui alt consilier local, Stan Lilica. Este o incompatibilitate de funcții. Asociația funcționează în Clubul Nautic din Mangalia, ei au cerut spațiul, ei au votat în ședință. Asociația nu a avut angajați până anul trecut, nu știu câți are în prezent, am făcut o adresă către asociație, dar nu răspuns nici până în ziua de astăzi, am făcut o adresă și către Primăria Mangalia și nu mi-au răspuns”,a spus consilierul PER.

Acesta a precizat că,”anul trecut s-au cheltuit circa 400.000 de lei cu această asociație, dar ceea ce am văzut declarat a fost doar o încasare de 245.000 de lei de la Primăria Mangalia. Anul acesta au aprobat 550.000 de lei, la următoarea rectificare au mai aprobat 550.000 de lei, la momentul acesta au 1.100.000 de lei alocați către această asociație. Am făcut interpelări și am întrebat în baza cărei legi se acordă acești bani către asociație, nicăieri nu se specifică ce se întâmplă cu acești bani, nu știu cum fac ei aceste transferuri. ANI a fost sesizată în urmă cu un an și 3 luni, de atunci agenția încă evaluează și nu are un răspuns, iar din punctul meu de vedere, această tărăgănare este foarte gravă”.

S-au pierdut terenuri în instanță…

Ozzy Menabit a mai dezvăluit faptul că sunt sute de dosare, unde Consiliul Locl are calitatea de pârât, pe rolul instanțelor, dar nimeni nu a știut de ele, pentru că CL nu a fost anunțat. Primăria plătește avocați din bani publici pentru procese care se pierd, spune Ozzy Menabit ”Noi avem pe rolul instanțelor sute de dosare și procese în care CL este dat în judecată. Instanța ne transmite că suntem dați în judecată, avem o corespondență cu ei, dar Consiliul Local nu știe niciodată când este dat în judecată pentru că aceste hârtii nu ajung niciodată în ședințe. Toate hârtiile ajung la un avocat al primarului care chipurile ne apără pe noi și el pierde în favoarea cuiva care câștigă despăgubiri din bugetul local de mii și milioane de euro. Este vorba despre dosarul cu Calattis Therme. Primăria a trebuit să plătească aproximativ un milion de lei către societatea respectivă, pe milionul acela de lei au obținut despăgubiri de 8 milioane de lei, de la 1 milion de lei trebuia să primească 10 milioane de lei. În baza acelor sume a executat terenuri din Mangalia, ideea e că noi în Consiliul Local nu am știu nimic și nu ne-a spus nimeni nimic niciodată. Noi nu știm ce se pierde, doar din presă și de pe portalul instanțelor, pe noi nu ne anunță nimeni”, a mai acuzat Menabit.

În 10 ani, s-au risipit din bugetul local între 180 și 200 de milioane de euro

Am luat toate bugetele din ultimii 8 ani și am separat ce a fost în interesul orașului și ce se vede în oraș, începând de la salarii, și bani care s-au cheltuit pe lucruri pe care nu-i putem cuantifica. Cum au fost bordurile de 250 de euro bucata și vorbim de 16 km de trotuare, în total 16 mil de euro investiți în borduri. Borduri pe care nu le văd, lăsate de izbeliște de cei care le lucrau, banii s-au cheltuit. Făcând o situație eu consider că în 10 ani de zile au plecat din bugetul local între 180-200 de milioane de euro. Documente există, pentru că există pentru toate.... Vă dau un alt exemplu: s-a făcut o parcare în Mangalia, de fapt s-a turnat beton și s-au trasat linii. Această parcare a valorat cât o parcare supraetajată din Bistrița. S-au plătit 10 milioane de lei pentru amenajarea scărilor de bloc, dar nu s-a amenajat niciuna. Există o firmă care face cele mai multe studii de fezabilitate din Mangalia și a cărui administrator este chiar un angajat al Primăriei Mangalia, cel care a pornit lucrările și pe plaja din Corbu”, a spus alesul local.

Totodată, Menabit a mai spus că ”Dacă m-ar întreba un judecător, un procuror dacă este Radu Cristian corupt și ce cunosc eu...aș spune ce știu eu”.

...deturnări de fonduri, devalizare, cheltuieli inoportune a fondurilor

În încheiere, Ozzy Menabit a trage un semnal de alarmă către autorități și spune că ”unui procuror nu-i trebuie mai mult decât să urmărească ședințele de CL. Atunci are la dispoziție o deturnare de fonduri, o devalizare, o cheltuială inoportună de zeci de milioane de lei”.

Mai multe dezvăluiri, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

sâmbătă, 7 mai 20223715
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
mai mult...Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2696

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video1318
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1637
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3126
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4128
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video3500
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2361
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO11436
24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5084
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...89

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...78

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...79

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...86

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...476

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...345

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

484

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2869

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...483

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...326

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...282

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...334

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

380

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...86

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

86

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...303

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...283

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

445

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...96

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...84

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

87

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...91

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...89

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...90

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...90

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...84

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

86

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...97

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...82

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

90

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...319

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...87

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...83

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...91

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...632

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

445

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...91

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...85

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

91

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...95

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...89

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...82

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...401

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...452

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

571

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT