REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DEZVĂLUIRILE judecătorului EXCLUS din magistratură: ‘M-au nenorocit!’

DEZVĂLUIRILE judecătorului EXCLUS din magistratură: ‘M-au nenorocit!’

Replica API 11 septembrie 2018 | 12:39 2705

După 8 ani!

După 8 ani!

Viața după magistratură! Mircea Dumitru Dinică, judecătorul constănțean exclus din magistratură, în 2011, nu-și mai revine din scandalul în care a fost implicat, atunci când a fost acuzat de mai multe grefiere ale Judecătoriei, instanță la care activa, în acea perioadă, că le-a abuzat sexual. La 8 ani de la excluderea sa din magistratură, fostul judecător a ajuns la capătul puterilor. Nu numai că și-a pierdut locul de muncă, dar nici nu mai are voie niciodată să activeze în domeniul juridic. Mai mult, și-a pierdut casa, mașina, soția, copiii, iar rudele i-au întors spatele. „Mi-au distrus viața, m-au nenorocit!“, spune fostul magistrat.

La 8 ani de când a fost exclus din magistratură, fostul judecător își strigă durerea: nu-și găsește loc de muncă, n-are casă, n-are masă, nu mai are nimic! Când a început totul? Secția pentru Judecatori în materie disciplinara a CSM a hotărat, în 2011, admiterea acțiunii disciplinare formulate de Comisia de disciplină pentru judecători, impotriva judecătorului Dumitru Mircea Dinică din cadrul Judecătoriei Constanța.

Acuzat că a hărțuit sexual mai multe colege, CSM i-a aplicat judecătorului Dinică sanctiunea cea mai aspră, și anume „excludere din magistratură”. Pe lângă acuzația de hărțuire, fostul magistrat a mai fost acuzat de săvârșirea altor abateri disciplinare, cum ar fi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile și atitudinea nedemnă in timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, avocați, experți, martori sau justiţiabili.

Cum s-au întâmplat, mai exact, lucrurile care au condus la acuzația de hărțuire sexuală?

Potrivit sesizării depuse la CSM, în data de 22 iunie 2010 de către A. A, grefier la Judecatoria Constanța, se solicita sancționarea judecătorului Dumitru Mircea Dinica, motivat de faptul că, în timpul programului de lucru, a manifestat un comportament necorespunzator față de aceasta. Astfel, potrivit documentelor depuse la CSM, judecătorul a invitat-o insistent în biroul său, sub pretextul de a-i preda dosarele aflate la primul termen de judecată, iar în timp ce grefiera se îndrepta spre ieșirea din birou, magistratul a cuprins-o cu mâinile de şolduri, spunându-i: „Ce mă ispitești!”.

Dumitru Mircea Dinică a fost acuzat că a manifestat o astfel de atitudine și față de alte două grefiere, pe una atingând-o într-un mod necuviincios în spate, iar pe cealaltă prinzând-o de mână, fără voia acesteia, într-un mod perceput de grefier ca denotând un interes de o cu totul altă natură decât profesională.

Se pare că pasiunea judecătorului pentru grefiere era atât de notorie, încât nici una dintre ele nu mai avea curaj să intre singură în biroului acestuia. Soluţia era simplă: fie intrau însoţite în biroul judecătorului, fie comunicau cu acesta prin intermediar, respectiv prin grefierul-şef, ori le punea scaiunul la ușă, în afara biroului. Fostul judecător recunoaște că nu a avut o atitudine prietenoasă faţă de grefiere, că exista o anumită stare de conflict cu grefierii, dar asta pentru că ele nu-şi exercitau atribuţiile corespunzător, recunoaște că le critica pentru neefectuarea vreunei proceduri.

Mai mult, spune el, grefierele obișnuiau să stea cam des la cafele. „În biroul meu nu se putea intra decât printr-un alt birou unde erau două colege de-ale mele. Dacă aș fi pus mâna pe ele în birou, ar fi strigat. Le chemam și nu le găseam, că erau la cafea. Le cunoșteam pas cu pas. Era una dintre aceste grefiere care m-au acuzat, greșea mereu. O sunam tot timpul, s-o corectez, n-o puteam găsi că era tot timpul la cafea cu vicepreședinta.

Nu suportam când greșeau în sălile de ședințe, țipam la ele și le dădeam afară, că nu mă înțelegeam cu ele, mi i-am pus în cap și m-au nenorocit. Spuneau că nu mai au curajul să intre la mine în birou că pun mâna pe ele. Ajunsesem să le pun scaunul la ușă. Apoi au început fel și fel de tertipuri. Venise una de la secția penală, avea o plângere s-o redactez, și-i foșneau banii în buzunar. Am dat-o afară, i-am spus președintelui de tentativă de mită, mi-a cerut probe.

Au văzut că nu pun botul la mită, au început cu dosarele, îmi dădeau 4.000 de dosare. Cam așa funcționează“, a dezvăluit fostul judecătorul. Acesta spune că nu mai rezistă acestei presiuni, că încearcă din răsputeri să rămână pe linia de plutire, dar este greua tunci când i se îănchis toate ușile în nas. „Am ajuns 0 barat. Încerc să-mi revin, să stau pe linia de plutire, să-mi regăsesc familia. De 8 ani de zile trăiesc un calvar“, a conchis fostul magistrat.

„M-a nenorocit ieșirea din Magistratură. Trăiesc un calvar!“

Deși Dinică a declarat că nu a existat nici un incident între el şi grefiere de natura celor expuse de acestea, el a fost exclus din magistratură. Fostul judecător a declarat, pentru Replica de Constanța, că a pierdut absolut totul: casă, mașină, soție, copii, rude. Cu toții i-au întors spatele. Mai mult, de 8 ani de zile nu reușește să se angajeze, căci sancțiunea de „excludere din magistratură“, nu se radiează.

„M-a nenorocit, m-a terminat ieșirea din magistratură. Mi-au luat locuința de serviciu, mașina, pe care o luasem în leasing. Soția m-a părăsit. S-a măritat cu un spaniol, mi-a luat copiii și nu i-am mai văzut de 8 ani de zile. Familia, rudele, prietenii mi-au întors spatele“, a spus fostul magistrat, pentru Replica.

„Nu mai am voie să profesez în domeniul juridic. Am bătut la toate ușile Am decizie de avocat, nu pot profesa, că nu se radiază sacțiunea. M-am dus să mă fac arbitru de litigii comerciale, m-au dat afară. Mi-au spus să ies afară, că sunt exclus din magistratură. Am plecat în Franța, la Institutul fracez de exploatare marină, am stat trei luni acolo, erau să mor prin parcuri, că nu mă băga nimeni în țară. Nici aici nu am putut să lucrez. Abia m-am întors în țară, cu ajutorul poliției franceze. Eu trăiesc un calvar în viața mea“, a declarat, cu ochii în lacrimi, Dincă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fostul jude Mircea Dinica a primit o lovitura prea dura dupa exludere, pierzandu-si familia, dar a fost exmatriculat de la studii de doctorat in drept international public-dreptul marii, unde avea un partenerat cu Academia Romana, fiind exculs pe nedrept din magistratura...
4
0
Dupa excludere din magistraura a plecat in Franta cu autostopul pana la Brest, la IFREMER, calatorind pe magine auto -route-ului spre Paris, Caen, Rouen, Le Mans, dormind si intr-un semn de circulatie plin jumate cu nisip, intorcandu-se prin politia franceza de frontiera la Otopeni, apoi in necunoscut pentru ca ai lui nu l-au mai cunoscut...
2
1
O caricatura de judecator care oricum a beneficiat de sistem si a mancat banii contribuabililor. Bine ca l-au mazilit era de toata jena.
1
5
Identifica I P ul asta din fata . Te n gura de securist turnator atarnator .
6
2
cine sunt inclultii? ia citeste si tu ce ai scris si vorbim dupa aia, si a nu avea habar ca poti fi indetificat dupa IP dupa ce ai facut un comment aici chiar nu are legatura cu incultura.Si retine ca CONSTITUTIA ROMANIEI ne garanteaza dreptul la libera opinie, putem spune ce vrem, ce gandim, asta are legatura cu dreptul la a opina si cu libertatea presei, cine esti tu sa ne privezi de acest drept prin prisma securismelor tale? IP-ul tau nu poate fi reperat? si nu poti fi acuzat de santaj?
6
2
Aliosha,de mic, hartuieste sexual la tzatza ma-sii dar primeste numai ip-ul de la tzatza lu'ta-su.
6
2
tu esti securistul de serviciu? si esti pus cu intentie pentru a speria lumea? IP-ul poate fi identificat, si se poate vedea cui apartine acel IP numai dupa ce providerul de internet furnizeaza acel nume, iar identitatea unui IP se poate furniza numai in urma unei hotarari judecatoresti, furnizorii de internet au incheiat contracte clare de confidentialitate intre ei si clienti, iar identiatea clientilor nu este dezvaluita la intamplare, iar o hotarare judecatoreasca pt dezvaluirea unui IP se da numai in cazuri extreme, si in nici intr-un caz pt ca a comentat in nu stiu ce cotidian.
6
1
Eu cred ca grefierele i-au dat lu' nenea judecatoru' mandrete de sculament.Asa ca sa-i ocupe timpul.Are judecatoru' dreptul sa faca recurs? Are! La sculament,nu!
4
2
Ba incultilor sunteti foarte usor de indentificat dupa ip asa ca nu mai calomniati procurori ca nu e inteligent bine mie mi se rupe pula faceti ce vreti da ru nu as vbi urat de procurori ca tin la linistea mea
2
7
Baaaaai,asta a dezvirginat grefiere!!!!! Baaaaai,asta si-a bagat pwla in familia traditionala!!!!! Precis l-au facut grefierele de la brau in jos.
5
3
la parnaie nu ajungeai sa fii abuzat
3
5
in primul rand nu a fost anchetat pentru hartuire sexuala, doar pentru atitudine nedemna; apoi sunt aici o multime de jigodii care jignesc airea si ar merita sa li se dea suturi, apoi lumea e la fel de mizerabila care cei care au distrus pe nedrept cariera unui om.
6
7
Te-ai nenorocit singur, bre, . Dar unde sunt dezvaluirile?
8
1
Un porc ordinar! A lasat gravida o fata de 16 ani si a fost fortat sa i ia de navasta! Asta in timp ce era insurat si avea copii cu alta femeie! Ce tare, cica grefierele greseau si el le certa! Zi adevarul, rahatule, le puneai sa motiveze hotararile tale de cacat si ele refuzau!!! Te-ai nenorocit singur! Din magistratura nu esti exclus degeaba!
11
4
Cine are dreptate? Asta sau grefierele? Poate nu a vrut judecatorul sa calareasca si grefierele asteptau si ele o mana bagata mai apasat.Sau poate judecatorul a vrut dar grefierele erau deja folosite de catre alt judecator.Si uite asa masculul alfa dintre judecatori si-a eliminat rivalul.Oricum toate curvele dau la drept si implicit justitia devine o curvasarie colegiala unde si cei mai fideli barbati se pierd intre cracii unor colege bunaciuni ieftine care au interes sa fie promovate dupa un set la pat.
11
8
vorbim de sifonari?tatal lui Sadac Zafer era sifonarul de serviciu de la CAP-ul din satul Mosneni, cotabelul CAP-ului care contabiliza tweet-urile, mai are cineva vreun dubiu ca Sadac Zafer a ajuns procuror prin "concurs"?
6
2
Continuare.. contra 30 RONi per turnatorie. Nimeni NU mai munceste..doar bungheste, fileaza si toarna..ca banul iese asa mult mai usor..Asta-i Romania in care traim tot mai putini, mai batrani si mai amarati..Capitalism de tinichea! Ca sa nu spunem.. de cakat..Ca acest judecator care a fost terminat de SRI pentru ca 'nu a mai colaborat' sunt multi altii din tara asta..Asta-i 'sistemul de lucru' al 'baietilor veseli', urmasii bravilor securisti, ori copii lor..
14
2
Toata lumea cu experienta stie ca grefierele sunt curve.
14
7
Acest individ NU a fost distrus de sistemul juridic, de controale si anchete ale CSM, ori ale inspectiei judiciare, ci de SRI, care colcaie si capuseaza TOATA Justitia si toate domeniile din tara asta bananiera. Javrele si lichelele Noii Securitati-numita si SRI 'fac Legea' absolut peste tot in Romania. Numarul de turnatori,colaboratori si informatori ai SRI, adica 'sifonari', s-a triplat fata de efectivele fostei Securitati comuniste.In toate institutiiule publice si in multe din cele private, pana si femeile de serviciu, ori bosorogii din vecinatatea sediilor sunt 'sifonari devotati', contra
20
5
Mircea , da' sa devii gigolo , ai incercat...?!? Asta daca te ajuta si cocoselul... In rest , trebuie sa intelegi ca exista o compensatie in viata pentru cate solutii aiurea ai dat in dosare pe care doar le frunzareai, distrugand vieti ale unor oameni.
9
11
Asta patesti cand te crezi Dumnezeu in corabie si aici ma refer la corabia aia unde daca ai trecut de poarta te scufunzi in marea legiilor comerical maritime!Hai ca totusi exista un Dumnezeu.Hai ca acum nu mai esti nici corabie,nici mare preot Baal,deci poti parasi sala si de 3 ori ca degeaba,te poti intoarce in sala de 15 ori si sa anunti prin sclavele tale grefiere asta ca tot degeaba.NUNC PRO TUNC 4 life.Hai ca intelegi tu magi-strat,magia voastra mergea pe vechi
9
8
mai stiu eu pe cineva,pe Sadac Zafer,un om de o trufie si mandrie rara,caruia ii transmit sa mai lase din nasul ridicat prea sus,mai nene acum ai o fetita cu acea rromanca,dar mai ai si un baietel ilegitim care nu l-ai recunoscut,este si el copilul tau facut cu acea tanti dentista,iar acel baietel nu are nici o vina ca in rubrica tatalui este GOL.Dumnezeu nu da cu paru', vedea-te-as precum acest judecator,si atunci sa nu te intrebi unde si cand ai gresit,totul la vremea lor.Nmele tau de familie SADIC, vine de la SADISM?nume predestinat unui nene procuror criminalist SADIST
23
9
vezi ca are neoie Murad de sugator e pula pe la hotelurile lui, baga te in seama, au si acolo femei numai ca alea sunt ospatarite nu grefiere ha ha hah
9
11
Eu il cred ! In mod sigur spune adevarul ! A fost executat pentru ca nu s-a integrat in structura specifica unei institutii romanesti !
15
7
Firmele au nevoie de agenti de paza . Daca nu ii convine , salahor pe santierele patriei .
15
13
Te-ai crezut Dumnezeu, inamovibil uite unde te-a dus mandria
16
11
La Polaris se fac angajari.
24
13
Bai sarmanul, avea si locuinta de servici gratuit. Futu-l-n gura , si de bine ce o ducea mai vroia si pasarica tanara. Acum se plange? Asa fac majoritatea, se cred miezul din pizda si fac pe zmeii. Cand soarta li se schimba radical, clacheaza. Daca erai capabil faceai ceva!
25
10
internarea la Palazu l-ar mai linisti. in plus, este sezonul culesului porumbului, o activitate care l-ar deconecta de la problemele cu care se confrunta. auzi tu, abia a venit in tara, cu ajutorul politiei franceze...
14
12
i s-a dat ocazia sa fie in locul celor care-i considerea inferiori,era usor sa inghesuie grefiere care-i erau inferioare si care de frica sa nu-si piarda locul de munca au mai tacut din gura.Acum acest nene i s-a dat ocazia sa vada cum este viata si de pe alta pozitie de unde nu mai poate sfida pe toata lumea.Viata nu mai este atat de frumoasa de pe pozitia asta,asa-i?nu o mai considera o nedreptate,acum ai sansa sa arati caPOTI si caTREBUIE DOAR SA-TI DORESTI ca sa obti ceva.Multe succese-ti doresc,ai sansa sa arati ca norocul chiar nu conteaza si ca totul se obtine prin multa munca si vointa
18
12
e puturos,,angajam Doker in port daca vrea sa munceasca,
23
10
Pacat, sunt foarte multi oameni in situatia lui in aceasta lume nedreapta si o societate mizerabila
19
20

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614