rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

După 8 ani!

DEZVĂLUIRILE judecătorului EXCLUS din magistratură: ‘M-au nenorocit!’

Viața după magistratură! Mircea Dumitru Dinică, judecătorul constănțean exclus din magistratură, în 2011, nu-și mai revine din scandalul în care a fost implicat, atunci când a fost acuzat de mai multe grefiere ale Judecătoriei, instanță la care activa, în acea perioadă, că le-a abuzat sexual. La 8 ani de la excluderea sa din magistratură, fostul judecător a ajuns la capătul puterilor. Nu numai că și-a pierdut locul de muncă, dar nici nu mai are voie niciodată să activeze în domeniul juridic. Mai mult, și-a pierdut casa, mașina, soția, copiii, iar rudele i-au întors spatele. „Mi-au distrus viața, m-au nenorocit!“, spune fostul magistrat.

La 8 ani de când a fost exclus din magistratură, fostul judecător își strigă durerea: nu-și găsește loc de muncă, n-are casă, n-are masă, nu mai are nimic! Când a început totul? Secția pentru Judecatori în materie disciplinara a CSM a hotărat, în 2011, admiterea acțiunii disciplinare formulate de Comisia de disciplină pentru judecători, impotriva judecătorului Dumitru Mircea Dinică din cadrul Judecătoriei Constanța.

Acuzat că a hărțuit sexual mai multe colege, CSM i-a aplicat judecătorului Dinică sanctiunea cea mai aspră, și anume „excludere din magistratură”. Pe lângă acuzația de hărțuire, fostul magistrat a mai fost acuzat de săvârșirea altor abateri disciplinare, cum ar fi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile și atitudinea nedemnă in timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, avocați, experți, martori sau justiţiabili.

Cum s-au întâmplat, mai exact, lucrurile care au condus la acuzația de hărțuire sexuală?

Potrivit sesizării depuse la CSM, în data de 22 iunie 2010 de către A. A, grefier la Judecatoria Constanța, se solicita sancționarea judecătorului Dumitru Mircea Dinica, motivat de faptul că, în timpul programului de lucru, a manifestat un comportament necorespunzator față de aceasta. Astfel, potrivit documentelor depuse la CSM, judecătorul a invitat-o insistent în biroul său, sub pretextul de a-i preda dosarele aflate la primul termen de judecată, iar în timp ce grefiera se îndrepta spre ieșirea din birou, magistratul a cuprins-o cu mâinile de şolduri, spunându-i: „Ce mă ispitești!”.

Dumitru Mircea Dinică a fost acuzat că a manifestat o astfel de atitudine și față de alte două grefiere, pe una atingând-o într-un mod necuviincios în spate, iar pe cealaltă prinzând-o de mână, fără voia acesteia, într-un mod perceput de grefier ca denotând un interes de o cu totul altă natură decât profesională.

Se pare că pasiunea judecătorului pentru grefiere era atât de notorie, încât nici una dintre ele nu mai avea curaj să intre singură în biroului acestuia. Soluţia era simplă: fie intrau însoţite în biroul judecătorului, fie comunicau cu acesta prin intermediar, respectiv prin grefierul-şef, ori le punea scaiunul la ușă, în afara biroului. Fostul judecător recunoaște că nu a avut o atitudine prietenoasă faţă de grefiere, că exista o anumită stare de conflict cu grefierii, dar asta pentru că ele nu-şi exercitau atribuţiile corespunzător, recunoaște că le critica pentru neefectuarea vreunei proceduri.

Mai mult, spune el, grefierele obișnuiau să stea cam des la cafele. „În biroul meu nu se putea intra decât printr-un alt birou unde erau două colege de-ale mele. Dacă aș fi pus mâna pe ele în birou, ar fi strigat. Le chemam și nu le găseam, că erau la cafea. Le cunoșteam pas cu pas. Era una dintre aceste grefiere care m-au acuzat, greșea mereu. O sunam tot timpul, s-o corectez, n-o puteam găsi că era tot timpul la cafea cu vicepreședinta.

Nu suportam când greșeau în sălile de ședințe, țipam la ele și le dădeam afară, că nu mă înțelegeam cu ele, mi i-am pus în cap și m-au nenorocit. Spuneau că nu mai au curajul să intre la mine în birou că pun mâna pe ele. Ajunsesem să le pun scaunul la ușă. Apoi au început fel și fel de tertipuri. Venise una de la secția penală, avea o plângere s-o redactez, și-i foșneau banii în buzunar. Am dat-o afară, i-am spus președintelui de tentativă de mită, mi-a cerut probe.

Au văzut că nu pun botul la mită, au început cu dosarele, îmi dădeau 4.000 de dosare. Cam așa funcționează“, a dezvăluit fostul judecătorul. Acesta spune că nu mai rezistă acestei presiuni, că încearcă din răsputeri să rămână pe linia de plutire, dar este greua tunci când i se îănchis toate ușile în nas. „Am ajuns 0 barat. Încerc să-mi revin, să stau pe linia de plutire, să-mi regăsesc familia. De 8 ani de zile trăiesc un calvar“, a conchis fostul magistrat.

„M-a nenorocit ieșirea din Magistratură. Trăiesc un calvar!“

Deși Dinică a declarat că nu a existat nici un incident între el şi grefiere de natura celor expuse de acestea, el a fost exclus din magistratură. Fostul judecător a declarat, pentru Replica de Constanța, că a pierdut absolut totul: casă, mașină, soție, copii, rude. Cu toții i-au întors spatele. Mai mult, de 8 ani de zile nu reușește să se angajeze, căci sancțiunea de „excludere din magistratură“, nu se radiează.

„M-a nenorocit, m-a terminat ieșirea din magistratură. Mi-au luat locuința de serviciu, mașina, pe care o luasem în leasing. Soția m-a părăsit. S-a măritat cu un spaniol, mi-a luat copiii și nu i-am mai văzut de 8 ani de zile. Familia, rudele, prietenii mi-au întors spatele“, a spus fostul magistrat, pentru Replica.

„Nu mai am voie să profesez în domeniul juridic. Am bătut la toate ușile Am decizie de avocat, nu pot profesa, că nu se radiază sacțiunea. M-am dus să mă fac arbitru de litigii comerciale, m-au dat afară. Mi-au spus să ies afară, că sunt exclus din magistratură. Am plecat în Franța, la Institutul fracez de exploatare marină, am stat trei luni acolo, erau să mor prin parcuri, că nu mă băga nimeni în țară. Nici aici nu am putut să lucrez. Abia m-am întors în țară, cu ajutorul poliției franceze. Eu trăiesc un calvar în viața mea“, a declarat, cu ochii în lacrimi, Dincă.

Mirela Sorina PASCAL

marţi, 11 septembrie 20185081
Comentarii

00lovitura prea dura(24 sep 14:49)
Fostul jude Mircea Dinica a primit o lovitura prea dura dupa exludere, pierzandu-si familia, dar a fost exmatriculat de la studii de doctorat in drept international public-dreptul marii, unde avea un partenerat cu Academia Romana, fiind exculs pe nedrept din magistratura...
01backbiting(12 sep 14:32)
Dupa excludere din magistraura a plecat in Franta cu autostopul pana la Brest, la IFREMER, calatorind pe magine auto -route-ului spre Paris, Caen, Rouen, Le Mans, dormind si intr-un semn de circulatie plin jumate cu nisip, intorcandu-se prin politia franceza de frontiera la Otopeni, apoi in necunoscut pentru ca ai lui nu l-au mai cunoscut...
21Coclitu'(11 sep 22:21)
O caricatura de judecator care oricum a beneficiat de sistem si a mancat banii contribuabililor. Bine ca l-au mazilit era de toata jena.
14Pentru Aliosha 16.17(11 sep 18:50)
Identifica I P ul asta din fata . Te n gura de securist turnator atarnator .
15pentru 16.17(11 sep 17:22)
cine sunt inclultii? ia citeste si tu ce ai scris si vorbim dupa aia, si a nu avea habar ca poti fi indetificat dupa IP dupa ce ai facut un comment aici chiar nu are legatura cu incultura.Si retine ca CONSTITUTIA ROMANIEI ne garanteaza dreptul la libera opinie, putem spune ce vrem, ce gandim, asta are legatura cu dreptul la a opina si cu libertatea presei, cine esti tu sa ne privezi de acest drept prin prisma securismelor tale? IP-ul tau nu poate fi reperat? si nu poti fi acuzat de santaj?
26E identificat dupa zeama(11 sep 17:17)
Aliosha,de mic, hartuieste sexual la tzatza ma-sii dar primeste numai ip-ul de la tzatza lu'ta-su.
15pentru 16.17(11 sep 17:11)
tu esti securistul de serviciu? si esti pus cu intentie pentru a speria lumea? IP-ul poate fi identificat, si se poate vedea cui apartine acel IP numai dupa ce providerul de internet furnizeaza acel nume, iar identitatea unui IP se poate furniza numai in urma unei hotarari judecatoresti, furnizorii de internet au incheiat contracte clare de confidentialitate intre ei si clienti, iar identiatea clientilor nu este dezvaluita la intamplare, iar o hotarare judecatoreasca pt dezvaluirea unui IP se da numai in cazuri extreme, si in nici intr-un caz pt ca a comentat in nu stiu ce cotidian.
22Se fini cum se pizdi(11 sep 16:55)
Eu cred ca grefierele i-au dat lu' nenea judecatoru' mandrete de sculament.Asa ca sa-i ocupe timpul.Are judecatoru' dreptul sa faca recurs? Are! La sculament,nu!
52Aliosha(11 sep 16:17)
Ba incultilor sunteti foarte usor de indentificat dupa ip asa ca nu mai calomniati procurori ca nu e inteligent bine mie mi se rupe pula faceti ce vreti da ru nu as vbi urat de procurori ca tin la linistea mea
15Ohoho(11 sep 15:12)
Baaaaai,asta a dezvirginat grefiere!!!!! Baaaaai,asta si-a bagat pwla in familia traditionala!!!!! Precis l-au facut grefierele de la brau in jos.
23hhahaa(11 sep 15:05)
la parnaie nu ajungeai sa fii abuzat
73backbiting(11 sep 14:18)
in primul rand nu a fost anchetat pentru hartuire sexuala, doar pentru atitudine nedemna; apoi sunt aici o multime de jigodii care jignesc airea si ar merita sa li se dea suturi, apoi lumea e la fel de mizerabila care cei care au distrus pe nedrept cariera unui om.
17Jean(11 sep 13:56)
Te-ai nenorocit singur, bre, . Dar unde sunt dezvaluirile?
28EUSEBIU(11 sep 13:46)
Un porc ordinar! A lasat gravida o fata de 16 ani si a fost fortat sa i ia de navasta! Asta in timp ce era insurat si avea copii cu alta femeie! Ce tare, cica grefierele greseau si el le certa! Zi adevarul, rahatule, le puneai sa motiveze hotararile tale de cacat si ele refuzau!!! Te-ai nenorocit singur! Din magistratura nu esti exclus degeaba!
610Judecatorule,cu finalizare,bre(11 sep 12:58)
Cine are dreptate? Asta sau grefierele? Poate nu a vrut judecatorul sa calareasca si grefierele asteptau si ele o mana bagata mai apasat.Sau poate judecatorul a vrut dar grefierele erau deja folosite de catre alt judecator.Si uite asa masculul alfa dintre judecatori si-a eliminat rivalul.Oricum toate curvele dau la drept si implicit justitia devine o curvasarie colegiala unde si cei mai fideli barbati se pierd intre cracii unor colege bunaciuni ieftine care au interes sa fie promovate dupa un set la pat.
25din Mosneni(11 sep 12:40)
vorbim de sifonari?tatal lui Sadac Zafer era sifonarul de serviciu de la CAP-ul din satul Mosneni, cotabelul CAP-ului care contabiliza tweet-urile, mai are cineva vreun dubiu ca Sadac Zafer a ajuns procuror prin "concurs"?
113Sifonarul de serviciu(11 sep 11:05)
Continuare.. contra 30 RONi per turnatorie. Nimeni NU mai munceste..doar bungheste, fileaza si toarna..ca banul iese asa mult mai usor..Asta-i Romania in care traim tot mai putini, mai batrani si mai amarati..Capitalism de tinichea! Ca sa nu spunem.. de cakat..Ca acest judecator care a fost terminat de SRI pentru ca 'nu a mai colaborat' sunt multi altii din tara asta..Asta-i 'sistemul de lucru' al 'baietilor veseli', urmasii bravilor securisti, ori copii lor..
612Muie Justitiei(11 sep 11:03)
Toata lumea cu experienta stie ca grefierele sunt curve.
418Sifonarul de Serviciu(11 sep 11:01)
Acest individ NU a fost distrus de sistemul juridic, de controale si anchete ale CSM, ori ale inspectiei judiciare, ci de SRI, care colcaie si capuseaza TOATA Justitia si toate domeniile din tara asta bananiera. Javrele si lichelele Noii Securitati-numita si SRI 'fac Legea' absolut peste tot in Romania. Numarul de turnatori,colaboratori si informatori ai SRI, adica 'sifonari', s-a triplat fata de efectivele fostei Securitati comuniste.In toate institutiiule publice si in multe din cele private, pana si femeile de serviciu, ori bosorogii din vecinatatea sediilor sunt 'sifonari devotati', contra
89Hasotti(11 sep 10:45)
Mircea , da' sa devii gigolo , ai incercat...?!? Asta daca te ajuta si cocoselul... In rest , trebuie sa intelegi ca exista o compensatie in viata pentru cate solutii aiurea ai dat in dosare pe care doar le frunzareai, distrugand vieti ale unor oameni.
69cand esti slugoi la BAAL(11 sep 10:43)
Asta patesti cand te crezi Dumnezeu in corabie si aici ma refer la corabia aia unde daca ai trecut de poarta te scufunzi in marea legiilor comerical maritime!Hai ca totusi exista un Dumnezeu.Hai ca acum nu mai esti nici corabie,nici mare preot Baal,deci poti parasi sala si de 3 ori ca degeaba,te poti intoarce in sala de 15 ori si sa anunti prin sclavele tale grefiere asta ca tot degeaba.NUNC PRO TUNC 4 life.Hai ca intelegi tu magi-strat,magia voastra mergea pe vechi
823REPIE(11 sep 09:56)
mai stiu eu pe cineva,pe Sadac Zafer,un om de o trufie si mandrie rara,caruia ii transmit sa mai lase din nasul ridicat prea sus,mai nene acum ai o fetita cu acea rromanca,dar mai ai si un baietel ilegitim care nu l-ai recunoscut,este si el copilul tau facut cu acea tanti dentista,iar acel baietel nu are nici o vina ca in rubrica tatalui este GOL.Dumnezeu nu da cu paru', vedea-te-as precum acest judecator,si atunci sa nu te intrebi unde si cand ai gresit,totul la vremea lor.Nmele tau de familie SADIC, vine de la SADISM?nume predestinat unui nene procuror criminalist SADIST
99hotelier(11 sep 09:40)
vezi ca are neoie Murad de sugator e pula pe la hotelurile lui, baga te in seama, au si acolo femei numai ca alea sunt ospatarite nu grefiere ha ha hah
713BUREBISTA(11 sep 08:35)
Eu il cred ! In mod sigur spune adevarul ! A fost executat pentru ca nu s-a integrat in structura specifica unei institutii romanesti !
1115Agent de paza(11 sep 08:21)
Firmele au nevoie de agenti de paza . Daca nu ii convine , salahor pe santierele patriei .
916Mandria(11 sep 07:10)
Te-ai crezut Dumnezeu, inamovibil uite unde te-a dus mandria
1124Diana(11 sep 06:54)
La Polaris se fac angajari.
825Vladimir(11 sep 06:52)
Bai sarmanul, avea si locuinta de servici gratuit. Futu-l-n gura , si de bine ce o ducea mai vroia si pasarica tanara. Acum se plange? Asa fac majoritatea, se cred miezul din pizda si fac pe zmeii. Cand soarta li se schimba radical, clacheaza. Daca erai capabil faceai ceva!
1014omu e dus cu pluta(11 sep 06:44)
internarea la Palazu l-ar mai linisti. in plus, este sezonul culesului porumbului, o activitate care l-ar deconecta de la problemele cu care se confrunta. auzi tu, abia a venit in tara, cu ajutorul politiei franceze...
917cineva(11 sep 06:37)
i s-a dat ocazia sa fie in locul celor care-i considerea inferiori,era usor sa inghesuie grefiere care-i erau inferioare si care de frica sa nu-si piarda locul de munca au mai tacut din gura.Acum acest nene i s-a dat ocazia sa vada cum este viata si de pe alta pozitie de unde nu mai poate sfida pe toata lumea.Viata nu mai este atat de frumoasa de pe pozitia asta,asa-i?nu o mai considera o nedreptate,acum ai sansa sa arati caPOTI si caTREBUIE DOAR SA-TI DORESTI ca sa obti ceva.Multe succese-ti doresc,ai sansa sa arati ca norocul chiar nu conteaza si ca totul se obtine prin multa munca si vointa
923,,,,,,,,,,,,(11 sep 02:49)
e puturos,,angajam Doker in port daca vrea sa munceasca,
2017Pacea(11 sep 00:53)
Pacat, sunt foarte multi oameni in situatia lui in aceasta lume nedreapta si o societate mizerabila
mai mult...Replica
25 sep 00:00ReplicaTEROAREA DE LA UN LICEU DIN CONSTANȚA: elevi ŞANTAJAŢI să plătească TAXĂ de... ȘMECHER!

Un elev al licerului Dimitrie Leonida din municipiul Constanța a băgat spaima în colegi întrucât obișnuia să-i...613

25 sep 00:00ReplicaProcurorii nu se lasă! Vor ARESTAREA americanului acuzat că droga și viola tineri185
25 sep 00:00ReplicaEroii martiri din Primul şi al Doilea Război Mondial ar putea avea, la Constanţa, un cimitir doar al lor, după modelul Arlington, Washington DC233
25 sep 00:00ReplicaUn șeic arab anunță investiții uriașe în Portul Constanța

Un fost premier al Emiratelor Arabe Unite anunță investiții uriașe în România: 500 de milioane de dolari în...430

25 sep 21:00ReplicaÎn atenţia afaceriştilor care POLUEAZĂ mediul: NU VĂ MAI ZGÂRCIŢI PE SĂNĂTATEA NOASTRĂ! În judeţ există două gropi pentru moloz164
25 sep 00:00ReplicaBOACĂNĂ marca ORANGE. Un constănţean s-a trezit că are de plătit abonamentul la telefon, deşi NU are contract pemtru aşa ceva!722
25 sep 22:25ReplicaPalaz le bate obrazul transportatorilor de pe ruta Constanţa-Năvodari: ‘Preferă câştiguri cât mai mari, în locul bunul simţ faţă de călători’

Au fost la un pas să protesteze în faţa Consiliului Judeţean Constanţa! S-au repliat însă după câteva controale...1460

25 sep 00:00ReplicaFENOMEN ÎNGRIJORĂTOR: MINORII PUN ÎN PERICOL TRAFICUL RUTIER din CONSTANŢA377
25 sep 00:00ReplicaTRAFIC RESTRICŢIONAT în Zona Peninsulară: regulamentul de acces intră la votul consilierilor167
25 sep 00:00ReplicaNicuşor Constantinescu, sancţionat disciplinar de comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă

Deținuții s-au plâns de nenumărate ori de condițiile din penitenciare, aceștia semnalând, cel mai des,...535

25 sep 00:00ReplicaConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă: mai multe planuri urbanistice zonale, pe ordinea de zi154
25 sep 00:14ReplicaINCENDIU DE PROPORŢII LA 23 AUGUST! VIDEO5618
Vremea
10°10° - 10° luni, 24 septembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 12.01 m/s din
Presiune: 1029.79 milibari

Loto
6/4941415233447
5/4061823384016
joker222427394017
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 00:00SportSimona Halep debutează la Wuhan, dar e cu gândul în altă parte: "Sunt nerăbdătoare! Abia aștept să înceapă"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) debutează azi la WTA Wuhan, împotriva slovacei Dominika Cibulkova (31 WTA). Liderul...62

25 sep 00:00SportMiracolul Denis Pașcovici: medicii nu-i dădeau nici o șansă, acum se pregătește să-și facă buletin

Operat de 17 ori pe creier, din care nu mai are decât 20 la sută, în urma unui cancer cranian, Denis, fiul fostului...75

25 sep 00:00SportReplica lui Becali, după ce Dică a spus că el e șeful în vestiar: "Așa i-am transmis"

Nicolae Dică, 38 de ani, a transmis un mesaj categoric, anunțând că în vesitarul echipei există un singur șef,...64

25 sep 00:00SportMonica Niculescu s-a calificat în optimile probei de dublu la Wuhan

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi americanca Vania King s-a calificat, luni, în...57

Local
25 sep 00:15LocalUn șofer BEAT a RUPT un INDICATOR AUTO și s-a RĂSTURNAT cu mașina, pe DN39

Două persoane au ajuns la spital după ce au fost implicare într-un accident rutier. Două autoturisme au fost...2832

25 sep 23:04LocalControale în târgul duminical din Constanța!

Jandarmii au surprins în Constanţa, patru persoane care doreau să vândă fără a îndeplini condiţiile prevăzute...819

25 sep 23:03LocalPatru tineri cu droguri asupra lor, prinși pe strada Poporului

Jandarmii au surprins patru persoane care aveau în autoturism și buzunare, șase aparate de mărunțit tip grinder,...1014

25 sep 23:02LocalContinuă testele aplicației RO-ALERT în Constanţa!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa va transmite un mesaj de avertizare valabil pentru toate...1081

25 sep 22:59LocalUn șofer beat a provocat un accident rutier la Constanța

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat, la data de 24 septembrie a.c., un bărbat, în vârstă...393

25 sep 22:58LocalMinor din Cernavodă, PRINS la VOLAN

Tot mai multe accidente rutiere au fost înregistrate, în ultima perioadă, fiind vorba despre minori care se urcă la...711

25 sep 22:57LocalPericole pe șoselele din Constanța! Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 23 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...235

25 sep 22:57LocalCOD ROŞU de AMENZI pe litoral! Constănţenii, "arşi" de poliţiştii locali!

În perioada 17 - 23 septembrie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au...1195

25 sep 22:54LocalDoi constănțeni, BURDUȘIȚI cu BIJUTERII NEDECLARATE! Bunurile au ajuns la Trezorerie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă , împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de...978

25 sep 22:55LocalAtenție, șoferi! Porțiuni din A2, închise până în noiembrie

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, până în data de 4 noiembrie 2018,...1056

Politică
25 sep 00:27PoliticăO propunere legislativa IMPORTANTĂ a fost adoptată de Senat: Parlamentarii au aprobat proiectul privind prevenirea şi combaterea spălării banilor

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării...232

25 sep 00:20PoliticăLegea off-shore a fost votată în Senat, cu noi modificări

Senatul a adoptat, luni, Legea offshore, care stabilește modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, proiectul...192

25 sep 00:20PoliticăLiviu Dragnea, atac la adresa Parchetului General: intimidează Jandarmeria

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că Parchetul General își dorește intidimidarea Jandarmeriei prin...194

25 sep 00:26PoliticăLiviu Dragnea, avertisment pentru Tudorel Toader: Neapartenența la PSD nu e o piedică, ci doar acțiunea și activitatea

Liviu Dragnea a declarat, luni, la Parlament, referitor la postului de ministru al Justiției, că nu este un impediment...208

25 sep 00:21PoliticăCe spune Liviu Dragnea despre plângerea depusă de fiul său la poliție

Președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit, luni, după ședința PSD, și despre plângerea depusă de fiul său la...573

25 sep 00:21PoliticăLazăr, replică la afirmaţiile lui Carmen Dan: Procurorii efectuează o anchetă imparţială, efectivă şi independentă

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat luni că în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din...162

25 sep 00:21PoliticăCarmen Dan, despre punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei: O altă încercare de intimidare; un ordin pe unitate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că ancheta de la Parchetul General privind protestul din 10...164

25 sep 00:24PoliticăOrban anunţă că PNL demarează procedura de demitere a lui Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii au luat decizia de a demara procedura de demitere din...125

25 sep 22:53PoliticăOficialități din India, în vizită de lucru la Cernavodă

Vicepreședinte Indiei, E.S. Dl.Venkaiah Naidu, a vizitat Romania în perioada 18-20 septembrie 2018 cu ocazia...369

25 sep 22:54PoliticăConsilierii din Medgidia, convocați în ședință. Se discută și despre situația societății Apollo Ecoterm SRL

Consilierii municipali din Medgidia iau act de închiderea activității societății Apollo Ecoterm SRL, în ceea ce...185

Monden
25 sep 00:00MondenRod Stewart explică de ce şi-a găsit fericirea cu actuala soţie

Rod Stewart şi-a găsit în sfârşit liniştea alături de cea de-a treia soţie. Asta deşi Penny este o fată...51

25 sep 00:00MondenDaniela Crudu și-a etalat noile silicoane

La scurt timp după ce a revenit din Madagascar, unde a participat la reality-show-ul ”Ultimul trib” (Antena 1),...52

25 sep 00:00MondenCe a spus Cezar Ouatu după audițiile de la X Factor Marea Britanie: Misiunea mea e completă

Cezar Ouatu a povestit, duminică seara, ce a simțit după ce a reușit să încânte jurații de la X Factor Marea...53

25 sep 00:00MondenIlka Kis este prima femeie care a apăsat butonul roșu la Ninja Warrior România

Ilka Kis de 26 de ani, din Târgu Secuiesc, este prima femeie care a reușit să apese butonul roșu (buzzerul) la Ninja...48

25 sep 00:00MondenAndreea Esca refuză să-și retușeze pozele. „Mi se pare cam periculos, pentru că după aia te întâlnești cu oamenii”

Om de televiziune de peste 25 de ani, Andreea Esca a luat cu asalt, de ceva vreme, și mediul online, fiind o prezență...52

25 sep 00:00MondenIubita lui Bittman compune pentru Iris. Liliana Ștefan a devenit textierul uneia dintre cele mai îndrăgite trupe rock

E un nou început pentru Iris, după ce "floarea rockului românesc" a fost scuturată de un val de dezertări, dar și...51

25 sep 00:00MondenLili Sandu a fost eliminată de la Exatlon. „Mi-am dorit să-mi depășesc limitele”

Lili Sandu a fost eliminată de la Exatlon, Sezonul 2. Singura concurentă care nu a făcut sport de performanță, din...52

25 sep 00:00MondenPrezentare cu modele din anii ’90 pentru Dolce & Gabbana. Pe podium au urcat Monica Bellucci, Carla Bruni și Helena Christensen

În timp ce modelele tinere defilează la majoritatea prezentărilor de modă, casa de modă Dolce & Gabbana a decis să...47

25 sep 00:00MondenTrupa Metallica va cânta din nou la Bucureşti

Metallica revine la Bucureşti, în turneul "Worldwired", pe 14 august 2019, la Arena Naţională, iar biletul de...48

25 sep 00:00Monden"The House with a Clock in Its Walls" a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Povestea fantastică "The House with a Clock in Its Walls", realizată de compania de producţie a lui Steven Spielberg,...46

Mapamond
25 sep 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat din nou, temporar, din funcţie

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis luni suspendarea temporară a prerogativelor preşedintelui Igor Dodon...53

25 sep 00:00MapamondBrexit: Miniştrii britanici susţin pe deplin planul propus de premierul Theresa May

Miniştrii din guvernul condus de premierul britanic Theresa May susţin pe deplin propunerile acestuia privind ieşirea...50

25 sep 00:00MapamondTurcia: Arestarea a 61 de militari, suspectaţi de legături cu Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 61 de militari de marină şi din cadrul forţelor terestre, inclusiv...51

25 sep 00:00MapamondRusia: Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, arestat din nou, chiar la ieşirea din închisoare

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o...51

25 sep 00:00MapamondAdministraţia Trump intenţionează să restrângă accesul la cartea verde pentru imigranţii care primesc ajutoare sociale

Administraţia Donald Trump are în vedere limitarea accesului la cartea verde, statutul de rezident permanent în...50

25 sep 00:00MapamondPrima vizită în SUA a noului preşedinte cubanez

Noul preşedinte al Cubei, Miguel Diaz-Canel, a ajuns duminică la New York, unde va participa la Adunarea Generală a...49

25 sep 00:00MapamondElveţia: Un canton a votat cu o majoritate covârşitoare pentru interzicerea purtării burqa în spaţiul public

Mai mult de două treimi dintre locuitorii cantonului elveţian Saint-Gall au votat duminică, în cadrul unui...52

25 sep 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat înarmat cu un pistol cu electoşocuri a fost arestat în faţa Palatului Buckingham

Un bărbat înarmat cu un pistol cu electroşocuri a fost arestat duminică la intrarea rezervată vizitatorilor în...51

25 sep 00:00MapamondPapa Francisc a ajuns în Letonia, a doua etapă vizitei sale apostolice în Ţările baltice

Papa a ajuns luni în Letonia pentru o vizită de câteva ore, dar cu o agendă încărcată care include o rugăciune...49

25 sep 00:00MapamondFocarul de Ebola din RD Congo a provocat 100 de decese probabile

Cel mai recent focar de Ebola care s-a declanşat la 1 august în provinciile Kivu de Nord şi Ituri din nord-estul...50

Sănătate
22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...1993

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...620

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...725

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1479

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...2106

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...647

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...889

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....706

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...864

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...654