REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.1° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
7.1° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Dezvoltarea către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura două decenii în România

Dezvoltarea către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura două decenii în România

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 313

Oettinger:

Oettinger:

Gunther Oettinger

Dezvoltarea către o mai mare competitivitate, atractivitate și către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura încă două decenii, în România, dar direcția este cea bună, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european responsabil pentru buget și resurse umane, într-o conferință la Banca Națională a României (BNR), scrie Agerpres.

"România, în ultimii 10 ani, a înregistrat o creștere economică demnă de invidiat. A înregistrat o dinamică pe propria piață și o dimensiune regională față de statele vecine care fac ca acestea să vadă un model în România. România a profitat de fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru clădirea infrastructurii de cale ferată și așa mai departe", a spus Oettinger.

Potrivit acestuia, România a absorbit multe fonduri, dar nu suficiente.

"În următorii ani, trebuie să investim mai mulți bani în infrastructură, în special în noile state membre cum este România. De aceea, lupt pentru o stabilizare și continuarea programelor de coeziune în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene în următorii 10 ani. România a parcurs doar 10 ani de la aderare și de aceea noi, cu toții, politicienii, investitorii, miniștrii, sindicatele, firmele avem nevoie de răbdare. Dezvoltarea către o mai mare competitivitate, atractivitate și către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura încă două decenii, dar direcția este cea bună. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil astfel încât copiii noștri să poată spune că părinții lor la vremea respectivă au acționat cum trebuie, și-au asumat anumite valori democratice, au lucrat cu partenerii sociali, au investit în viitor, în cercetare și nu consumă mai mult decât li se cuvine. Este și aceasta responsabilitatea bugetului european", a mai arătat comisarul european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu vom scapa de CIUMA ROSIE, nu ne vom apropia in veci de nimic, din contra ne vom afunda in abis, noi batranii caci tinerii parasesc tara, numai un inconstiet poate gandi la ceva pozitiv atata timp cat tara este condusa de penali, borfasi, excroci, hoti la drumul mare
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439