6.4° Constanța Mar., 6 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6204
6.4° Constanța Marți, 6 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6204

Diavolii roșii se impun cu emoții în fața neexperimentatei echipe a Canadei, la Mondialul din Qatar

Virgil STOIAN 24 noiembrie 2022 139

Naționala de fotbal a Belgiei a obținut o victorie la limită, miercuri seara, în compania Canadei, în primul meci al celor două echipe la Cupa Mondială din Qatar. Canadienii au ratat un penalty în debutul meciului, iar Courtois a avut mult de furcă în fața atacului „frunzei de arțar”, anun'[ Mediafax.

Carrasco a fost cel care în minutul 8 a comis o neglijență, la un șut spre poartă al canadienilor, mingea atingându-i mâna în interiorul careului.

După consultarea sistemului VAR, centralul partidei a dictat penalty, pe care Jonathan David nu a reușit să-l transforme, Courtois intuind colțul pe care a bătut canadianul.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Johnston l-a pus din nou la încercare pe Curtois, care a respins in extremis un șut plasat, în minutul 30.

În condițiile în care statisticile arătau o dominare a Canadei, în prima repriză, cu o prezență mult mai bună în jumătatea adversă, Belgia deschis scorul în minutul 44, după o fază simplă, mingea trimisă lung în adâncime de Toby Alderweireld ajungând la atacantul lui Fenerbahce, Michy Batshuayi, care a șutat din prima, din careu, învingându-l pe Borjan.

Jonathan David a deschis repriza secundă cu un șut ce putea aduce egalarea pentru Canada, însă mingea a trecut puțin pe lângă.

A urmat un joc echilibrat în următoarea jumătate de oră, fără ocazii clare, până la lovitura e cap a lui Cyle Larin, din minutul 80, parată din nou de Curtois.

Ultima ocazie notabilă avenit în primul minut suplimentar de joc, din cele 5 dictate, când șutul din careu al lui Kevin De Bruyne nu a reușit să treacă de Milan Borjan.

Victorie neconvingătoare a Belgiei, în fața unei echipe care revine la un turneu final prima dată după prezența din 1986.

„Diavolii roșii” se instalează în fruntea clasamentului grupei F, cu 3 puncte, în condițiile în care Croația și Maroc au remizat miercuri, scor 0-0.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
362723143843
5/49
32410352725
joker
8194117188