REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Dieta de detoxificare de la început de an, un moft?

Dieta de detoxificare de la început de an, un moft?

Andreea VREJOIU 25 ianuarie 2023 | 00:00 231

Există câteva tipuri diferite de diete de detoxificare: post, curățare prin sucuri, consumul exclusiv al anumitor alimente, utilizarea suplimentelor alimentare comerciale de detoxificare sau „curățarea” colonului cu clisme sau laxative.

Dieta de detoxificare de la inceput de an, un moft?

Cele mai multe dintre aceste diete sunt pe termen scurt și au ca scop eliminarea substanțelor presupus toxice din organism și includ o perioadă de post urmată de o dietă extrem de restrictivă timp de un număr de zile.

„În calitate de dietetician autorizat, am văzut clienți care au încercat diete de detoxificare și au experimentat o serie de efecte secundare negative, inclusiv dezvoltarea unei relații negative cu mâncarea”, explică Taylor Grasso.

În plus, cercetările arată că există puține dovezi care să susțină utilizarea dietelor de detoxificare și că acestea nu sunt oricum necesare. Organismul este bine echipat pentru a elimina substanțele nedorite pe cont propriu, fără suplimente scumpe și potențial dăunătoare vândute de industria nutriției și a bunăstării.

Toxinele interne includ subprodusele naturale create de organism în timpul metabolismului, cum ar fi acidul lactic, ureea și deșeurile provenite de la microbii intestinali.

Expunerile toxice externe intră în organism prin alimentație, băutură, respirație sau prin penetrarea pielii. Acestea pot veni sub forma poluanților din aer, a alimentelor sau a apei contaminate cu substanțe chimice sau metale grele, a produselor de uz casnic, cum ar fi detergentul de rufe și chiar a produselor de înfrumusețare, cum ar fi detergenții faciali, produsele de spălare a corpului și machiajul.

Sistemul de detoxificare încorporat în organism include ficatul și rinichii, cu ajutorul plămânilor, al sistemului limfatic, al tractului digestiv și al pielii. Pe scurt, ficatul descompune substanțele nocive, care sunt apoi filtrate prin rinichi. De asemenea, tractul digestiv le expulzează prin mișcări intestinale.

Dar corpul nostru nu funcționează întotdeauna în mod optim. De aceea, o dietă adecvată și îmbunătățirea comportamentelor legate de stilul de viață, cum ar fi creșterea exercițiilor fizice și a somnului, pot avea un impact semnificativ – și pozitiv – asupra sistemului de detoxificare a organismului, subliniază dieteticianul pentru The Conversation, conform liberatatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212