REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DIGITALIZAREA prin programul Smart CT, tot mai aproape de CONSTĂNȚENI

DIGITALIZAREA prin programul Smart CT, tot mai aproape de CONSTĂNȚENI

Replica API 23 februarie 2021 | 16:59 2466

Primăria Constanța face pași importanți pentru digitalizarea relației cu cetățenii orașului. Astfel, joi, 18 februarie 2021, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost prezentată o achiziție pentru serviciile de realizare arhivă digitală aferentă proiectului Smart CT. Proiectul Smart CT presupune trei etape principale, iar valoarea acestuia este de aproximativ 204.966 lei.

Obiectul achiziției

Unul din obiectivele specifice ale proiectului îl reprezintă eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către UAT municipiul Constanta prin implementarea unei soluții de portal cu servicii digitale pentru cetățeni, managementul documentelor, ERP si digitalizarea parțială a arhivei, având ca rezultat transformarea a 217 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică. Valoarea estimativă a contractului fiind de aproximativ 204.966.00 lei.

În cadrul proiectului Smart CT se doreşte realizarea arhivei digitale

Această activitate presupune achiziţia de servicii specializate de digitalizare arhivă. Se estimează transferarea a 217 metri liniari de arhivă fizică, în arhivă electronică. Numărul de documente a fost estimat volumetric la 217 metri liniari. Nu se ştie cu exactitate numărul de file inscripţionate față verso sau numărul de file diferite de A4, dar s-a estimat că un procent de 20-25%, sunt file mai mari de A4, inclusive până la A0+ (planșe și hărţi). Se estimează că întreaga cantitate este compusă din documente neprelucrate arhivistic. Activitatea de digitalizare a arhivei presupune parcurgerea mai multor etape, în ordinea apariţiei lor în procesul de arhivare computerizată, după cum urmează: Pregătirea unităţilor arhivistice/arhivei, recepţia unităţilor arhivistice/arhivei şi transportul către sistemul de arhivare; Arhivarea fizică a documentelor; Arhivarea electronică a documentelor.

Condiții de participare

Neîncadrarea ofertanților și/sau asociaților și/sau terților susținători și/sau subcontractanților în situațiile prevăzute la art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare. Modalitatea de îndeplinire: obligația completării și prezentării inițiale a DUAE de către ofertanți (inclusiv pentru asociați și/sau subcontractanți și/sau terți susținători) în conformitate cu prev. art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, ca primă dovadă a neîncadrării în situațiile de excludere și a îndeplinirii cerințelor de capacitate. În DUAE se vor cuprinde, după caz, informații privind: terții susținători și/sau asociați și/sau subcontractanți, conform prev. art. 183, 170 alin. (3) și 193-195 din Legea 98/2016.

Cerința 1: certificat constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului. Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o formă de înregistrare in condiţiile legii din ţara de rezidenţă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situaţiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului. Cerința se aplică inclusiv pentru asociati si/sau subcontractanti si/sau terti sustinatori care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct.

Cerința 2: operatorii economici ce depun oferta trebuie să facă dovada că dețin autorizațiile de funcționare emise de Arhivele Naționale pentru activitățile de: prelucrare arhivistică, restaurare a documentelor, legătorie, păstrare şi conservare a documentelor, conform art. 19 alin. (1) din Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996.

Cine poate decide în acest contract

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac, Rusu Ionuț, Cocargeanu Florin-Daniel, Ovanesian Felicia-Nadina, Gospodaru Georgiana, Frigioiu Marcela, Gheorghe Georgeta, Dobre Oana, Petcu Lenuța, Niță Mihaela, Drăgan Andreea, Merla Viorica Ani, Stan Mihaela, Nanu Daniela, Carmina Ionela Popescu, Marian Filip, Niculae-Stângă Noni Adrian, Căruntu Eugen, Dragomir Mariana Cristina, Țăranu Alexandru Mircea.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 martie 2021, ora 15:00.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam toata administratia e pesedista. Bine ca a dat afara oamenii apolitici. Chitac are ura pe oamenii care nu sunt pesedisti.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108