REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Din 300 de locuri, s-au ÎNCHIRIAT DOAR 29, în PARCAREA de pe Ștefăniță Vodă!

Din 300 de locuri, s-au ÎNCHIRIAT DOAR 29, în PARCAREA de pe Ștefăniță Vodă!

Replica API 10 martie 2021 | 20:37 7536

În Constanţa, criza locurilor de parcare este una dintre cele mai cunoscute probleme ale municipiului. Însă, în zonele unde sunt deja locuri de parcare amenajate, oare câți se ‘înghesuie’ să își închirieze unul? Un exemplu îl constituie parcarea cu 320 de locuri de pe Ștefăniță Vodă, acolo unde, deși mai toate locurile sunt ocupate, doar 29 sunt închiriate și… plătite.

În cursul anului 2020, în municipiul Constanța au fost amenajate 1724 de noi locuri de parcare. Multe dintre acestea au fost amenajate pe locurile vechilor garaje ce au fost demolate, însă au fost și parcări amenajate pe terenuri virane, destul de mari, cum este cazul celei din zona Galeriile Soveja și nu numai.

Parcare cu 320 de locuri…

Primăria Constanța a dat în folosință una din cele mai ai parcări din municipiu, în data de 11 septembrie. Aceasta este compusă din 320 de locuri, iar proiectul de anvergură a dus la reconfigurarea totală a zonei delimitate de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic. „Vorbim despre un proiect amplu derulat de Primăria Municipiului Constanța prin Confort Urban. A fost practic amenajată de la zero, pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din zonă. Parcarea începe de pe strada Dionisie cel Mic și continuă către strada Ștefăniță Vodă unde a fost amenajată și o buclă de întoarcere pentru autobuzele CT BUS care deservesc linia 44”, preciza la acel moment Daniel Vlăescu, reprezentantul Confort Urban.

… dar câte sunt oare închiriate?

Când municipiul Constanța se confruntă cu un deficit extrem de mare de locuri de parcare și constănțenii ar da orice să aibă un loc unde să își lase autoturismul în siguranță, iată că în grandioasa parcare de 320 de locuri de pe strada Ștefăniță Vodă doar 29 de locuri au fost închiriate. Pe lângă acest fapt, unii și-au adus și mașinile de muncă și le-au parcat în spațiul nou amenajat. „Sunt ocupate până în prezent 29 locuri de parcare. Autovehiculele ce nu se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare - conform marcajului - nu au voie să parcheze acolo. Este o parcare destinată riveranilor. Dacă autovehiculele se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare, nu pot fi sancționați deținătorii”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va explic! In acea zona locuiesc numai makidoni borti din Tulcea de la coada oii. La stana nu aveau parcaru si lasau masinile pe unde apucau si de aici acest obicei . Fratilor traim in Balcani si asta spune tot !
0
0
Pana cand publicati si preturile nu aveti credibilitate ca oamenii nu ar vrea sa inchirieze!
5
0
chitac pe aurel vlaicu in timpul lui fagadau comentai in zona Vivo cand sa lucrat si acum tu ai stricat tot aurel vlaicu nu mai ataci in instanta sau atunci era inainte de alegeri , ce manglitor mai iesti
13
0
Pot afla si eu cum pot inchiria locul de parcare de langa blocul in care locuiesc? Am depus cererea din luna Mai 2020 si nu am primit nici un raspunsnici pana acum. La inceputul anului ca o persoana de buna credinta am revenit cu solicitarea. Mi s-a spus ca este in lucru.
15
0
Orice loc se da cu o atentie la Nea Zelca .
15
1
La Confort urban este director Daniel Vlaescu? De cand? Nu mai este maimutoiul ala care nu stie cum s-a cocotat acolo?
5
0
trotuarul nu este pentru parcat masini, pietonii pe unde sa circule? pe sosea?
3
13
machedonii borati Zelca manaresc parcarile
24
3
pai la 2.000 lei pe an cat costa un loc de parcare acolo sa le inchirieze Fagadau pe toate. Da-ias la muie sa ii dau ! Dar o sa-l muiasca DNA-ul cat de curand !
21
1
romanu e mocangiu din fasa, nu vrea civilizatie, vrea masina in fata scarii pe trotuar, fmm de trogloditi si saraci, n-aveti bani de parcare nu va luati masini ma
16
11
Amenajat dar nu si finalizat ia uitati va de jur imprejur cum arata
19
1
de primarie dar trebuie sa fie gratis.
15
4
Se inghesuie lumea. Am depuse actele de aproape o luna si niciun raspuns de la prumarie pana acu!! Asa e cand ajungi la mana machedonilor! Se aude domnu Zelca?? Fmm..
26
3
Makidonii de Tulcea tot pe strada parcheza, ca e greu sa mearga 10 metri pana in parcare. Asa sunt ei invatati la tara, greu ii mai schimbi.
22
2
Foarte bine ca au trasat niste dungi pe asfalt. Dar de ce trebuie acestea platite? Ar trebui ca nici un constantean sa nu mai plateasca parcarea de resedinta Este ca si cum ai plati aerul pe care il respiri. Bugetul local este destul alimentat prin impozitele pe care le platim.
18
11
de ce sa platesc parcare la 300 m de bloc daca am trotuarul liber si gratis in fata scarii.
8
22
Pai, actualul primar V.C. vrea ca sa ne lasam masinile la intrare in oras si sa mergem cu bicicleta, autobuzul sau pe jos, pana acasa!
23
5
care 29!!!! cred ca sunt peste 50 de placute cu LOC REZERVAT!!!!????
20
5
Am cerere depusa din 7.10.2020 si nici un raspuns
27
2
De ce sa mai platesc si parcarea cand platim atatea taxe: impozit pe masina, impozit pe casa, rovinieta, accize, tva-uri etc. Faceti parcari, drumuri, spitale, scoli, locuri de joaca si incetati cu adaugarea de noi taxe.
23
9
Alea sunt tot linii pe asfalt. In primul rand ca sa mergi de la acea parcare la bloc faci 15 minute si in al doilea rand daca dau bani vreau ca masina sa fie la adapost. De ce nu s-a facut acolo o parcare etajata? Te-ai intrebat oare?
27
12
Ba mie nu mi luati locul de parcare ca va sug pi toti. Balena cu BMW
11
3
eu am cerere depusa de din septembrie...nici azi nu am primit loc de parcare...cica e la rand...la care rand daca sunt 270 locuri libere?
28
0
e unitate militara acolo, parcarea e la dos cum s ar sune , nu e inconjurata de blocuru din toate partila dienuto,de aia nu se inghesuie lumea fiindca nu e o zona aglomerata si au multe locuri de parcare,ia du-te un pic mai jos spre henry c si piata tomis sa vezi ca se schimba treaba.
15
3
Ionute iti permiti cazan tip BMW sau audi cu motoare de 2 sau 3 l, dar ca un bombardier ideal ce esti nu poti plati 200 lei pe an parcarea?
28
4
Dupa ce ca ne a saracit covid ul asta vine si asta ca vrea bani pe parcare altceva cam ce va mai doriti
19
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272