REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Din 8 ianuarie, măștile TEXTILE, INTERZISE. Video

Din 8 ianuarie, măștile TEXTILE, INTERZISE. Video

Replica API 6 ianuarie 2022 | 20:23 3508

Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat lista noilor restricții pentru români Accesul la restaurante, săli de fitness, workshop-uri, târguri, cinematografe, teatre va fi permis la 50% din capacitate. Asta în cazul în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%. Dacă incidența depășește 1%, accesul va fi permis pentru 30% din capacitate. Rafila a anunțat că, de la 8 ianuarie, măștile textile vor fi interzise.

Pot fi organizate festivaluri publice în aer liber, concerte, nu cu mai mult de 1000 de persoane, nu cu mai multe de 50% din capacitate, doar dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%.

Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise. Pe de altă parte, măștile textile vor fi interzise.

De la 8 ianuarie, măștile textile sunt interzise, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Pentru o perioadă limitată, trecem la utilizarea măștilor medicale. Măștile textile sunt foarte puțin eficiente”, a spus Rafila.

Rafila: Estimăm un milion de infectări, în Valul 5

”Estimăm în acest nou val, un număr între 800.000 și un milion de infectări. Ne interesează să reducem cazurile grave, decesele, oamenii să se adreseze cât mai repede serviciilor de sănătate, să poate fi tratați. Specialiștii în ATI, absolvenții, 200 la număr, au terminat examenul de specialitate, e important personalul calificat. Spitalele trebuie să-și mărească capacitate, să fie angajați temporar, dacă e nevoie, acești specialiști.”, a mai spus Rafila.

Rafila a mai anunțat că nu toți românii infectați vor primi medicamente antivirale. Fiecare pacient va fi tratat în acord cu starea sa de sănătate

”Am identificat o listă de 160 de centre de evaluare a pacienților cu forme medii de boală. Această listă se va completa și în cursul săptămânii viitoare vom avea o hartă interactivă care va include și centrele de testare care vor deveni operaționale. Un lucru important se leagă de furnizarea de medicamente antivirale. Astăzi emitem autorizațiile pentru cele două medicamente inovative. De ele vor beneficia pacienții cu risc, cu comorbidități, le vor primi pacienții cu riscuri din primele zile de boală. Ele nu vor fi administrate tuturor pentru că ele au anumite efecte asupra corpului". ”Ne pregătim cu medicamentația antivirală pentru aproximativ 250.000 de pacienți”, a mai spus ministrul.

Rafila insistă că vaccinarea este foarte importantă.

”Vaccinarea reprezintă o bună apărare la nivel individual. Vedem pe cifre furnizate de DSP că numărul cazurilor grave și cele decedate sunt persoane nevaccinate sau vaccinate incomplet”, a mai spus ministrul.

VIDEO:

La rândul său, Raed Arafat a declarat că masca va deveni obligatorie,atât în spațiile închise, cât și deschise, și nu cea textilă, ci doar chirurgicală sau FFP2. Arafat a mai anunțat că în câteva zile, incidența va exploda. ”Varianta Omicron e foarte periculoasă”, a spus Arafat.

Citește și:

VINE VALUL 5! CE MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La sclavii vacccinati
0
0
Si-a pus replica baietii la treaba sa dea unlike la comentarii. Huuoo laturilor ! Sper sa muriti cu gura-n pla lui wc
16
2
Arahat si cu mwistu asta sunt 2 jeguri care s-au inteles sa mai scoata niste bani de la oi
21
7
Ma doare-n pla. Daca imi cumpara Arahat ff2 port daca nu nu si multa mwe
18
9
rafila suge-o!
23
10
Pt 14:32 saracio te ai vaccinat pt 100 lei si mall uri
18
12
Javre ordinare ce sunteti, acum vreti sa faceti bani si din vanzarea acestor masti .
35
4
hotii si criminalii nu au rusine. sa ne dai bani sa ne cumparam, borfasule tortionar
31
7
Te rugam nu te vaccina... Poate asa scapam de do bitoci..
12
32
mai aveti pe stoc masti ramase si se golesc buzunarele, mama voastra de hoti!
43
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272