REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Din culisele unei fuziuni: Culeţu l-a refuzat pe Chiru şi a plecat la PNL

Din culisele unei fuziuni: Culeţu l-a refuzat pe Chiru şi a plecat la PNL

Replica API 19 iunie 2014 | 00:00 142

Situaţie incredibilă

Situaţie incredibilă

Bănuielile potrivit cărora preşedintele FC Constanţa, Dănuţ Culeţu, ar intenţiona să treacă, în bloc, la PNL, se confirmă. Culeţu, fost membru al PNL, aşa cum Replica de Constanţa a publicat în exclusivitate, se întoarce la prima dragoste şi bate palma cu preşedintele pe judeţ al PNL, Gheorghe Dragomir. Despre această bombă care iese la iveală Culeţu nu a dorit să o dezvolte. Prudent în declaraţii, fostul prefect aşteaptă decizia finală de la centru. "Ne întâlnim de obicei la Parlament şi eu aştept să văd dacă ori înainte ori după Congres (al PNL - n.r.) vom finaliza o discuţie în acest sens. La nivel central şi la nivel local există discuţii care pot merge la fuziune. Nu s-a luat o decizie la nivel local, nu vom face noi un pas înainte de a discuta problema", a declarat, duminică, Culeţu, pentru "Replica". Culisele, însă, ale acestei fuziuni nu sunt deloc mai puţin interesante. Prudenţa lui Culeţu s-a ruinat graţie preşedintelui pe judeţ a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care nu numai că a clarificat situaţia, dar a şi anunţat măreaţa veste: FC trece la PNL, în câteva zile! "Da, am vorbit, este adevărat, suntem de acord. Am discutat şi cu colegii. Este, probabil, o chestiune de zile. Poate fi o săptămână sau, posibil câteva săptămâni, dar discuţiile sunt avansate, este adevărat. Este un transfer, practic, de membri, direct în PNL. Fuziunea ar trebui să fie un termen la nivel naţional, dar o putem numi şi aşa, o fuziune, o revenire a membrilor în organizaţia lor, de unde au plecat", a precizat Dragomir.

Gigi Chiru, prins în off-side de mutarea lui Culeţu

Cum nimic nu este întâmplător şi, mai ales în politică, ceea ce vedem astăzi este punerea în scenă şi rezultatul unor discuţii care au avut loc în ultimele luni, în politica locală. "Trădare, trădare, dar s-o ştim şi noi" este o celebră replică din "O scrisoare pierdută", a lui I.L. Caragiale, care s-ar putea potrivi ca o mănuşă în această situaţie. Bomba vine din zona democrat-liberală. Surse PDL au declarat pentru Replica de Constanţa că, pe 19 februarie a.c., când Mihai Răzvan Ungureanu se afla la Constanţa, preşedintele pe judeţ al PDL, Christian Gigi Chiru, a avut o întâlnire cu Dănuţ Culeţu şi fostul preşedinte pe municipiu al FC, Mihai Petre. În contextul în care Replica de Constanţa publica interviul cu MRU, intitulat "FC nu va fuziona cu nimeni, este o utopie. Răbdarea mea a ajuns la limită", Culeţu discuta cu Chiru planuri de fuziune la nivel local, după alegerile pentru Parlamentul European, întâlnirea fiind intermediată de democrat-liberalul Eugen Cojocaru. După toate probabilităţile, proxima variantă pentru Culeţu ar fi fost PDL şi, nicidecum, PNL, întrucât vorbim de partidul care l-a propulsat în Parlament, ca deputat în colegiul 9. După alegerile europarlamentare, Culeţu şi-a reconsiderat priorităţile şi, probabil graţie cunoştinţelor mai numeroase pe care le are în PNL, deputatul a ales să îl contacteze din nou pe Dragomir, evident, în totala necunoştinţă de cauză a lui Chiru, care refuză şi în prezent să accepte mutarea surpriză. "Dar, nu a anunţat domnul Culeţu. Şi, oricum, e decizia lor, nu aş avea eu cum să comentez în nici un fel, dar nu s-a întâmplat, nu există o asemenea declaraţie a domnului Culeţu. Nu pot să fac speculaţii pe declaraţii făcute de colegi ai mei, n-ar fi potrivit. Dar, vă spun că nu se confirmă aşa ceva, din ce ştiu eu, daţi-mi voie să am o rezervă privind această informaţie", a declarat Chiru, pentru Replica. "Să aşteptăm să se întâmple şi putem discuta. În ceea ce priveşte apropierea Forţei Civice de PDL, vreau să spun că atât domnul Mihai Răzvan Ungureanu, cât şi cei doi deputaţi ai Forţei Civice activează în grupul parlamentar PDL şi astăzi. Ei sunt incluşi şi activi în grupurile noastre în secunda asta, când vorbim. Mai departe, ce se va întâmpla... în politică să nu spui "niciodată" niciodată", a concluzionat Chiru.

Cine ia ÅŸefia la PNL municipiu

Un preşedinte de organizaţie pe plan local ar beneficia şi de o funcţie, pe cale de consecinţă logică, a unui astfel de transfer în bloc. Nume cunoscut pe plan local, este greu de crezut că deputatul Culeţu s-ar mulţumi doar cu statutul de membru în birou. La PNL, sunt două funcţii mari, de preşedinte pe judeţ, a lui Dragomir şi pe municipiu, a lui Victor Manea. La calculul simplu de trei persoane pentru două funcţii, cu Manea care a înregistrat un rezultat slab la alegerile pentru Parlamentul European, de aproximativ 8%, soarta liderului pe municipiu al PNL începe să devină din ce în ce mai clară, iar bănuielile surselor noastre liberale s-ar putea confirma: Manea ar putea fi debarcat de la şefia PNL exact în termenul descris de Dragomir, o chestiune de câteva zile. Faţă în faţă cu situaţia, Manea a recţionat într-un stil mai puţin aşteptat, va face non-combat! Probabil aflat la curent cu planurile debarcării, liderul PNL nu a abandonat modul amuzant de a comenta. "Dacă doreşte să vină, să vină (Culeţu - n.r.). Ce aş putea să zic? Foarte bine face. Şefia de la municipiu e pentru mine pe viaţă? Normal, aducem unii mai tineri!", a precizat Manea, pentru "Replica".

Nici Culeţu nu stă mai bine. Dacă lui Manea i s-ar putea imputa eşecul din 25 mai, liderul FC are, la rândul său, o problemă. 5.5%, în judeţ şi 2%, la municipiu, cu media de aproximativ 4%, Culeţu este inferior lui Manea. Dar, dacă în politică ne aşteptăm la orice, probabil că nu rezultatele electorale sunt "criteriile de selecţie".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272