REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Din nou PROMISIUNI: renovarea CAZINOULUI va începe într-un an!

Din nou PROMISIUNI: renovarea CAZINOULUI va începe într-un an!

Replica API 7 iunie 2018 | 01:06 300

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a venit la Constanța cu tolba plină de promisiuni. A dat asigurări că stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanța, de la Ministerul Sportului și Tineretului, după cum au solicitat consilierii locali, a anunțat că se are în vedere și reabilitarea sinagocii și realizarea Sălii Polivalente, alte două „dureri” ale constănțenilor. Nu a fost uitată nici problema Cazinoului, edificiu emblemă a Constanței.

După un lung proces birocratic de „pasat” edificiul de la un responsabil la altul (de la Primăria Constanța către Compania Națională de Investiții), dar mai ales de licitații, contestații și acțiuni în instanță, care tot durează de aproximativ opt ani, ministrul Paul Stănescu are convingerea că, în sfârșit, lucrurile vor intra pe făgașul normal.

Rezolvarea este adusă de modificarea legislației achizițiilor publice, adoptată printr-o ordonanță de urgență, care are drept scop deblocarea tuturor achizițiilor publice, ținute în loc de „societăți nocive care au făcut mai mult rău”, după cum s-a exprimat viceprim-ministrul Stănescu.

„Proiectul este iar scos la licitație și sperăm că, având în vedere noua lege, să nu mai existe piedici”, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale, care a mai adăugat că speră ca într-un an să fie demarate lucrările de renovare la Cazinou.

„Actualul Guvern a trecut printr-o ordonanță de urgență tot ceea ce înseamnă achiziție publică și spunem ca lucrurile să fie mult mai viabile. Ne dorim să nu mai fie contestatari și aceste societăți nocive, care au făcut numai rău României, din multe puncte de vedere. Cu Cazinoul, povestea este cunoscută; prima licitație a fost în anul 2011 la Compania Națională de Investiții, în 2012 s-a anulat licitația respectivă și, tot atunci, a trecut la municipalitate pentru a ajunge iar la CNI. În 2015, dacă nu mă înșel, a fost iar anulat totul, la fel și în 2016.

Astăzi, este scos la licitație și sperăm ca prin noile reglementări lucrarea să fie adjudecată, iar Cazinoul din Constanța care face parte din patrimoniul UNESCO să fie măcar ce a fost cândva. Eforturile au fost comune; și din partea muncipalității și a ministerului pe care îl coordonez.

Sunt convins că atunci când vom fi pe noua legislație să intre totul în linie dreptă și, știu și eu, într-un an de zile să înceapă lucrările”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne ,!cum ii mai suporti pe acesti mincinosi ?
0
0
Alooo fraierii din cluburi care nu a-ti iesit la vot, sugeti pula de boschetari vin alegerile iar va arde Psd
0
0
Cine va mai crede mafiotilor?Luati bani si o taiati in afara cu ei
1
0
Noua lege a achizitiilor publice cere ca contestatarii licitatiei sa depuna o cautiune care se poate pierde . Firmele cu obictiv principal contestatii vor trebui sa se reprofileze. Succes si vant din pupa !
0
1
primare pune osul la treaba. nu o sa ramina nimic dupa tine. rusine...
7
0
o sa ploua cu carnatzi
2
0
Inca un an si inca multi de acum in colo si se duce dracului de tot in mare.
4
0
aceste promisiuni sunt precum cele facute de betivi,de maine ma las de baut-a ,ok bine ca de maine si nu de azi
8
0
provenita din Albania vor fi la''butoane''praf si pulbere se fac si Cazinoul dar si orasul.Despre machedoni e vorba.
9
2
Povesti...
11
0
Daca da sapca merg la miting maica la pesedei la Antena trei
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614