REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Din salvator de nepoţi, la ciomăgeli din pricina datoriilor şi furturi de animale pe bandă rulantă

Din salvator de nepoţi, la ciomăgeli din pricina datoriilor şi furturi de animale pe bandă rulantă

Replica API 3 ianuarie 2015 | 17:31 275

“Evoluţia” unui individ din Târguşor

“Evoluţia” unui individ din Târguşor

Iordache Constantin Rujuc, de 41 de ani, un bărbat din Târguşor, făcea declaraţii presei în anul 2005 cu privire la tratamentul aplicat de fratele său copilului minor. La acea vreme, Rujuc, în calitate de unchi, era de acord să crească el copilul numai să-l scape de bătăi. Însă, în paralel acesta ducea o viaţă tumultoasă, furând animale pe bandă rulantă. Cel mai recent a intrat în atenţia oamenilor legii la finele lunii noiembrie anul curent, când au avut loc mai multe percheziţii domiciliare.

În vara anului 2005, Constantin Rujuc s-a tezit cu nepotul său minor, pe atunci în vârstă de 11 ani, la uşa casei sale din Târguşor. Copilul fusese dat dispărut de către familie, fiind găsit ulterior de către oamenii legii. Minorul a declarat că preferă să locuiască la unchiul său pentru că familia îl bate şi îl pune la munci grele, iar Rujuc părea să fie de acord. Însă, în paralel, individul ducea o viaţă „pe muchie de cuţit” şi nu a trecut mult timp până când poliţiştii au intrat pe fir. Astfel, în mai 2009 a izbucnit un scandal în Târguşor, întrucât Rujuc, alături de Gabriel Lucaci au vrut să recupereze o datorie de 100 de euro de la Ionuţ Bengalici. Totul ar fi fost legat de o datorie mai veche, pe care Bengalici nu ar fi returnat-o, astfel izbucnind o ceartă. A fost ameninţat, dar a vrut să-şi facă dreptate mergând la Poliţie. În timp ce se deplasa către post, Rujuc şi Lucaci au mers la domciliul lui Ionuţ şi i-au furat două oi. Însă, anii au trecut, iar furturile au... „evoluat”. Astfel, în noiembrie 2014, oamenii legii au luat urma unei grupări infracţionale, care se ocupa cu furtul de animale. Lucrurile erau bine stabilite, fiecare membru ştiind ce are de făcut. Filau zona, agresau ciobanii, după care sustrăgeau oi şi porci. După ce au avut informaţii solide, anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii, însă unii hoţi au reuşit să se ascundă, Ionuţ Vlăduceanu fiind găsit ascuns în podul unei case. În “afacere” era băgat şi Rujuc, alături de Eremia Lucian Zlate, Dumitru Rebenciuc, Ion Roşu, Ionuţ Vlăduceanu, Vasile Adrian Constantin, Ion Safroş şi Marcel Cîrchea. În numai câteva luni de zile, indivizii au furat circa 100 de porci şi aproape 300 de oi din extravilanul localităţilor Cuza Vodă, Pietreni, Deleni, Castelu, Mireasa şi Răzoare. Dacă animalele erau păzite, nu era problemă, indivizii regurgeau la acte de violenţă. Poliţiştii i-au filat şi i-au prins.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272