REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.4° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Dîncu, despre mobilizarea populației în caz de război

Dîncu, despre mobilizarea populației în caz de război

Victor ROTARU 6 februarie 2024 | 14:32 829

În urma declarației făcute de Șeful Statului Major, Gheorghiță Vlad, care a susținut că starea armatei noastre este una critică și că ar trebui ca populația să fie pregătită în caz de război, se cere o lege nouă.

Dincu, despre mobilizarea populatiei in caz de razboiVasile Dîncu

Legea care ar trebui să pregătească cetățenii României în caz de război, presupune:

  • O nouă categorie de personal militar voluntar pe teren;
  • Pregătire pe timp de pace;
  • Cetățenii, bărbați și femei care au vârste cuprinse între 18-35 de ani, să intre voluntar într-un program de pregătire militară de bază.
  • Militarii voluntari în termen vor beneficia gratuit de cazare, de drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, precum și de indemnizația lunară.

Acestea sunt doar câteva dintre prevederile din această lege care datează din 5 iulie 2022, pierdută undeva printre ministere, pentru avize.

Vasile Dîncu, despre mobilizarea populației în caz de război

"Aceste prevederi au fost selecționate pentru legea 446. Din păcate, nu a existat o sensibilitate politică la aceste schimbări, deși s-a vorbit foarte mult despre acest lucru. Alături de această lege și de ce spunea Gheorghiță Vlad, este absolut adevărat și alte proiecte pe care le-am lăsat în acel moment și care s-au blocat ba la ministerul de Finanțe, ba în drumul spre Guvern.

Era vorba de un nou statul al cadrelor militare care să aducă mai multe beneficii oamenilor. În acest moment, condițiile de pregătire pe care le au oamenii, inclusiv salariile militarilor și inclusiv această nevoie de o rezervă sunt critice pentru Armata Română.

Ar trebui să ne întrebăm ce se întâmplă cu rezerva sau cu condițiile în care se pregătesc militarii. Dacă pe vremea mea era premier Marcel Ciolacu, cu siguranță că l-aș fi convins și ar fi fost mai simplu să treacă această lege.

Reacția pe care a avut-o premierul a fost una care ține de înțelegerea rolului pe care îl are premierul și politicienii. Să nu uităm militarii se pregătesc pentru război. În fiecare zi se pregătesc pentru cel mai rău scenariu. Premierul și noi, politicienii, trebuie să evităm un război. Sunt două funcții diferite în societate. Eu sunt sigur că Marcel Ciolacu și guvernul din acest moment se va preocupa să asigure toate condițiile armatei", a spus Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrajeala apvistilor sustzinutzi de piliticieni pentru ca sa mai mulga nishte bani de la bugetul de stat si mai mult sa nu controleze nimeni pentru ce a cheltuit M.Ap.N.zeci sau sute de miliarde de euro dupa 1990 cand s-a dat liber la furat din bani publici,o abureala ieftina pentru ca toata lumea shtie ca Putin nu shi permite sa atace un stat NATO adica cea mai puternica aliantza militara din lume dupa ce Rusia a suferit pierderi uriashe doar in Razboiul cu Ucraina,Ucraina care a fost ajutata de USA si U.E.cu arme de mana a doua,daca le dadeau americani sau U.E.rachete cu raza lunga de actziune de puneau Ucraineeni Moscova la pamant in cateva ore,ori rushi shtiu asta daia au spus mereu ca ei au arme nucleare care ajung in cateva minute la Londra,Paris sau Berlin cu toate ca U.E si USA stiau asta,asha ca romani trebuie sa stie ca Putin nu v-a ataca niciodata NATO,tocmai dasta au cerut Suedia si Finlanda sa intre in NATO.
9
5
Sa ii ardem pe jegosi la vot ca au mintea odihnita si le vin multe idei
9
2
Moouitz ma cu armata voastra, sa lupte ma-ta... ptr ce platim taxe de milioane de euro la NATO
11
2
luptati-va intre voi criminalilor si va fi pace pe pamant. nu ne bagati pe noi in lacomia voastra pt ciolan. nu va mai satura Dumnezeu. nu stiti decat sa distrugeti planeta cu bombele voastre, ca sa va vindeti armamentul
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039