REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri, OBLIGATĂ să plătească DAUNE unui şofer

Direcția Regională de Drumuri și Poduri, OBLIGATĂ să plătească DAUNE unui şofer

Replica API 4 noiembrie 2020 | 09:28 4413

F.I.D. a chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA prin Direcția de Drumuri și Poduri Constanța dar și Asocierea Fcc Construccion SA Astaldi Spa Jv solicitând obligarea acestora la plata sumei de 6250 de euro reprezentând contravaloarea reparațiilor la autoturismul său, precum și obligarea acestora la plata cheltuielilor de judecată. Reclamantul a arătat că, deplasându-se regulamentar pe autostrada A4, pe banda pe care se deplasa se afla un câine mort iar în încercarea de a-l evita, a intrat în coliziune cu glisiera metalică laterală și trei stâlpi, organele de poliție reținând că nu a avut nicio culpă în desfășurarea evenimentului rutier.

Cum s-a petrecut accidentul

F.I.D. a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe autostrada A 4 km 16+900, iar în timp ce circula pe banda nr. 2, i-a apărut brusc în față un câine pe care l-a evitat, intrând în coliziune cu glisiera centrală metalică. Reclamantul nu a fost sancționat contravențional, reținându-se existența cazului fortuit drept cauză ce înlătură caracterul contravențional al faptei. Conform autorizației de reparații 2017 emisă de Inspectoratul General al Poliției Române, autoturismul condus de către reclamant a suferit avarii la aripa stângă și dreapta față, capota motor, faruri, bara protecție față, anvelopă dreapta față, alte avarii. Reclamantul a susținut că singura cauză a accidentului a reprezentat-o existența obstacolului pe banda de mers a drumului public, fapt ce este în totalitate imputabil administratorului drumului, căci în zonă nu exista montat gard de protecție pentru a împiedica accesul animalelor pe carosabilul autostrăzii și nici nu a fost ridicat obstacolul de pe carosabil în timp util pentru a se evita producerea incidentelor rutiere.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că administratorul drumului, respectiv CNAIR, prin Direcția regională de Drumuri și Poduri, are obligația legală de a asigura condiții de siguranță a circulației pe autostrăzi și drumuri naționale deschise circulației publice. Prin urmare, administratorul drumului, respectiv pârâta C.N.A.I.R, răspunde față de terți pentru lipsa asigurării condițiilor de siguranță a circulației pe autostrăzi, câtă vreme acestea au fost deschise circulației publice.

Instanța a obligat CNAIR prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța la plata către F.I.D. a sumei de 6250 de euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului suferit. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se tina caini legati
4
0
a dat spaga altfel il trimeteau judecatorii muisti si spagari in madagascar da-le-as cacatul la lins !!!
5
9
f.i.d. asta a avut bulan sau spate cat porcu de a castigat chiar si doar in prima instanta, un cetetean obisnuit o ia la cioc de la institutii daca vine cu idei de astea de despagubire ...deci cine esti tu domnule sau mai bine zis tovarase f.i.d? ceva pile relatii cunostiinte la judectaor de ai primit bani?
5
9
Eu pe autostrada Constanta Bucuresti a trebuit sa schimb doua cauciucuri de BMW din cauza unei gropi in carosabil. La viteza de 130 km pe ora a fost imposibil de evitat.
16
1
Prietene ... lucram la autostrada. Accidentele se datoreaza neatentiei.
1
21
Prietene se vede ca n-ai permis ... Telefonul e una, sa-ti sara ceva in fata la 5m e alta. Poti sa n-ai telefon in masina, tot pierzi control sau intri in parapet etc. Condu o masina si apoi comenteaza
20
1
Circulati cu atentie si lasati vrajelile astea cu obstacole pe drum din cauza carora ati intrat in parapet. Sigur se uita pe telefon.
6
25
Bv cetatene poate asa incepem sa invatam si noi sa ne folosim drepturile in folosul comunitatii
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218