REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Directoarea unei firme din Constanța, țepuită de trei necunoscuți. Vezi cum au reușit!

Directoarea unei firme din Constanța, țepuită de trei necunoscuți. Vezi cum au reușit!

Victor ROTARU 28 martie 2024 | 00:00 1587

Gabriela S., în calitate de director al firmei Contor Group S.R.L., a fost țepuită de trei persoane, așa-ziși administratori de firme. Femeia s-a ales cu dosar penal, pentru că le-a vândut produse în valoare totală de 84.676,12 lei, fără a întocmi vreun act care să constate contractul încheiat între părți și nu a efectuat verificări cu privire la identitatea așa-zișilor reprezentanți ai societăților debitoare.

Directoarea unei firme din Constanta, tepuita de trei necunoscuti. Vezi cum au reusit!

Totul s-a întâmplat în 2014, atunci când Gabriela S., în calitate de director al Punctului de lucru de la Constanța al firmei S.C. Contor Group S.R.L. a înregistrat în contabilitatea societății 5 facturi false, conform cărora, a scos din patrimoniul firmei și și-a însușit mai multe bunuri (contoare de apă caldă și rece, clește pentru sigilat, plombă de plumb, etc), producând un prejudiciu, în valoare de 84.676,12.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 17 octombrie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, constând în aceea că, în anul 2014, persoane necunoscute, care au afirmat mincinos că sunt reprezentanții legali ai mai multor societăți, oferind de asemenea, informații false atât privind identitatea lor cât și în ceea ce privește datele de identificare a societăților, au acceptat de la firma Contor Group, produse în valoare totală de 84.676,12 lei, iar ulterior nu au mai răspuns încercărilor de a îi contacta, în vederea achitării facturilor pentru produsele primite.

Gabriela S., în calitate de director al punctului de lucru al firmei Contor Group Constanța, s-a ocupat personal de facturarea și livrarea mărfii către cele trei societăți comerciale cumpărătoare, însă nu a făcut nicio verificare minimă cu privire la datele de identificare ale societăților și nici asupra persoanelor delegate să le reprezinte, rezumându-se să treacă pe documentele de vânzare numele și datele de identificare, dictate de către aceștia.

Directoarea unei firme din Constanta, tepuita de trei necunoscuti. Vezi cum au reusit!

În continuare, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriela S. pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, constând în aceea că, în anul 2014, a predat unor persoane necunoscute, care au afirmat în mod mincinos că sunt reprezentanți ai unor firme, produse în valoare totală de 84.676,12 lei, fără a întocmi vreun act care să constate contractul încheiat între părți, nu a efectuat minime verificări cu privire la identitatea așa zișilor reprezentanți ai societăților debitoare precum și la realitatea datelor de identificare ale societăților debitoare, cauzând prin fapta sa un prejudiciu firmei Contor Group S.R.L. în valoare de 84.676,12 lei.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva Gabrielei S., pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, ca urmare a prescripției răspunderii penale. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum au reusit ca sa excelam si noi in asta sau cum?...cica cum a reusit..ce bine ca am invatat si noi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108