REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Director din Constanța, găsit incompatibil de ANI. Ce bani câștiga din mai multe funcții la stat

Director din Constanța, găsit incompatibil de ANI. Ce bani câștiga din mai multe funcții la stat

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 5756

Funcționar public la ANAF, dar și angajat ACROPO

Funcționar public la ANAF, dar și angajat ACROPO

Directorul unei autorități din Constanța a fost găsit incompatibil de ANI, după ce a ocupat în paralel atât funcția de conducere amintită, cât și cea de funcționar public în cadrul ANAF. Mai mult, în declarația de avere apar la un moment dat trei funcții publice, pe lângă afacerile imobiliare derulate de respectivul funcționar.

Marinela Sofia Tripa

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Marinela Sofia Tripa, funcţionar public în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, se află în stare de incompatibilitate din 1 noiembrie 2017, întrucât deţine simultan calitatea de funcţionar public în cadrul ANAF şi funcţia de director al Direcţiei Economice din cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Potrivit ANI, ea a încălcat astfel dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ”Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Tripa a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Marinela Tripa a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Ce riscă funcționara

ANI menţionează că ”fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

”Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arată sursa citată.

Leafă uriașă la ACROPO

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Marinela Sofia Tripa este director economic în cadrul ACROPO, de la care a încasat un salariu anul net de 104.652 lei (peste 8.700 lei pe lună). Tot anul trecut, funcționara ANAF directoare la ACROPO declara că a cumpărat în 2018 un teren de 3,8 hectare în comuna Belciugatele, an în care și-a achiziționat și bijuterii în valare de 10.000 de euro. În același an a vândut un apartament către Anamaria și Cristian Telea, cu suma de 138.738 euro și a făcut trei împrumuturi bancare, în valoare totală de 135.000 lei, pe care trebuie să le restituie până în anul 2023. De asemenea, a mai încasat 101.114 lei din subînchirierea unui spațiu către firma Salubris Waste SRL.

În 2018 avea trei salarii la stat

Interesant este că în declarația de avere din 2018, Marinela Sofia Tripa raporta trei venituri de la stat: 33.806 lei ca director la ANRM, 28.143 lei ca șef serviciu la ANAF și 13.452 lei ca director la ACROPO. Tot atunci, funcționara declara 45.000 de euro obținuți din vânzarea unui apartament în Deva, dar și faptul că era proprietara a încă unui apartament, în București, pe care l-a cumpărat în anul 2016.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O makidoanka jegoasa care trebuie sa plateasca la parnaie si bunuri confiscate
1
0
Spafa fagadau ea spaga vrea ba i
0
0
De unde?are burta peste catarama si nu este vorba de Viorel
2
0
Sa nu aiba voie sa lucreze la stat, plus confiscat tot ce a ciordit.
6
0
Nu-i mai satura Dumnezeu!
7
0
Tara fara stapin !----nu merta sa mai votam ptr excroci ----
7
1
Bunicica gagica !
6
2
Vedeti mai amaratiilor, doar pentru incompetentii sunt aceste posturii gras platite. Voi cei cu studii de specialitate, pe afara sau agenti de vanzarii. Din pacate toate partidele politice sunt corupte si nu ai pe cine sa mai votezi. Ne meritam soarta pentru nepasarea noastra.
25
0
averea confiscata ,si sechetru pe proprietati urgent
21
1
anchetati toti cei implicati si sa plateasca cu maximum prevazut de lege
17
0
intai tinerelule mars la scoala.ca si asta e tanara ca tine.si la fel de incult
20
0
Vindetii proprietatile si recuperati bani din pacate nu este lege sa se dea si amenda de trei ori mai mare decat valoarea banilor obtinuti ilegal,asa ii pierea pofta asteia si altora ca ea sa mai incalce legea,dar asa golani si pitipoancele cu studii superioare fac abuzuri fara frica,daca ii prinde da bani inapoi,daca ii da?,daca nu raman cu bani.
18
1
Pana nu v-om ajunge noi tineri la conducerea tari nu v-a fii bine in tara
4
21
unde sunt trompetele care spun ca nu sunt bani de pensii sau de alocatii? uite ca se gasesc bani daca se vrea cu adevarat!!! si mai sunt multe alte cazuri pe unde se scurg aiurea si fraudulos banii de la stat!
21
0
La toate institutiile astea unde a fost angajata in paralele sunt servicii de resurse umane si juridic. Cum au verificat ele aceste angajari?
25
0
Ce specimen urat. Adica altii mor de foame si umbla cu buzunarele gaurite, iar altii aduna banii cu lopata. Rusine.
25
0
Sa i se confiste toata averea pana isi va recupra statul ultimul banut de care a beneficiat si data afara sa munceasca cu ziua pentru a se intretine ! Aceste persoane avare sa-si asume furtul prin diferite functii renumerate cu banuti frumosi.
24
0
ASA ERA SI BEICA MANAGER DE SPITAL LA HARSOVA SI PROFESOR LA LICEU PE VREMEA UNCHIULUI NADRAG
7
2
Tot o makidoanka manglitoare, ca toti ceilalti; Makidonii au capusat Constanta iar rezultatul este ca nu putem compara cu Timisoara, Iasul Clujul Sibiul Oradea pentru ca acolo nu exista makidoni prea multi...
42
3
Confiscare extinsa ,nu are martisor!
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212