REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Directorii PNL-işti din deconcentrate nu îşi vor da demisiile de onoare

Directorii PNL-işti din deconcentrate nu îşi vor da demisiile de onoare

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 93

De-ai naibii şi ambiţioşi, liberalii îi răspund lui Făgădău!

De-ai naibii şi ambiţioşi, liberalii îi răspund lui Făgădău!

Directorii susţinuţi de PNL în funcţiile de conducere ai deconcentratelor vor rămâne în continuare în coasta PSD. Odată cu ieşirea PNL de la guvernare, social-democraţii constănţeni i-au invitat pe liberali să părăsească posturile de directori, precum Ovidiu Cupşa, de la Ceronav; Eugen Bola, de la ITM sau Septimiu Bourceanu, de la Litoral S.A. etc. Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Decebal Făgădău, a reiterat invitaţia către liberali de a-şi da demisiile. "Aştept ca ei (liberalii din deconcentrate, companii etc. - n.r.) să-şi prezinte demisiile. Ar fi un gest de minimă onoare. Toţi directorii puşi politic de PNL ar trebui să elibereze funcţiile. Întrucât în 2009, când s-a rupt alianţa PSD-PDL toţi directorii PSD şi-au dat demisia, aştept acelaşi lucru şi de la toţi cei care au fost propulsaţi pe diverse funcţii de PNL", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, viceprimarul Decebal Făgădău.

Pentru că... de-ai naibii şi pentru că... ambiţioşi, PNL refuză cu seninătate să se supună recomandărilor şi nu îşi vor înainta demisiile de onoare. "Dacă îşi ocupă locul cu profesionalism, care e problema? Cred că greşeşte (Decebal Făgădău - n.r.), dar, mă rog, e punctul lui de vedere. Vor rămâne până când cei de sub domnul prim-ministru vor face altfel decât ce a declarat dumnealui, dacă o vor face. Dumnealui (Victor Ponta - n.r.) a declarat că vor rămâne pe posturi. Vedem. În general, e în regulă cu activitatea directorilor. Unde au fost nemulţumiri, au fost schimbaţi, dar, în principiu, nu sunt obiecţiuni la activitatea lor", a declarat preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, pentru "Replica".

Manea: "Să îşi dea Ponta demisia de onoare"

În stilul clasic, preşedintele pe municipiu al PNL Constanţa, Victor Manea, consideră că PSD îi este dator PNL, chiar şi pentru funcţia de prim-ministru, pe care o deţin în prezent. Pentru că "fără votul nostru", PSD nu ar fi ajuns la guvernare, Manea aşteaptă demisia de onoare a premierului Victor Ponta. "Ei, da, dacă şi-o va înainta şi domnul Ponta demisia de onoare. Păi, altfel cum? Ce, Ponta n-a ajuns prim-ministru pe votul nostru? Şi pe munca noastră? Nu vedea niciodată funcţia asta. Cum adică să-şi dea demisiile? Să-i dea ei afară dacă... Şi nu trebuie să fie PNL Constanţa mulţumit de activitatea lor, ci populaţia sau companiile din care fac parte. Oricum, ei (PSD - n.r.) au schimbat vreo doi directori liberali şi fără să ne întrebe şi pe noi, la AJOFM, dar asta (declaraţia lui Făgădău - n.r.) este o declaraţie pentru presă. Nu le-a cerut nimeni demisia colegilor noştri din companii sau direcţiile descentralizate, mai ales că mulţi dintre ei au dat concurs pentru posturile respective, aşa că...", a precizat Manea. Mai mult, PNL Constanţa a transmis şi un comunicat de presă ieri, referitor la declaraţiile lui Decebal Făgădău. În comunicat se spune, printre altele, că: "(...)Îi reamintim viceprimarului Decebal Făgădău că funcţionarii din deconcentrate nu sunt pur şi simplu nişte marionete politice, ci sunt persoane care şi-au ocupat postul prin concurs organizat pe baze legale. Drept urmare, cei care ajung să ocupe respectivele funcţii sunt nişte profesionişti. Nu în ultimul rând, îi recomandăm viceprimarului municipiului Constanţa să recitească Protocolul Uniunii Social Liberale, poate aşa îşi aminteşte că protocolul USL prevedea ca Filialei PNL Constanţa să îi revină funcţia de city manager în Consiliul Local Muncipal şi cea de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa. În aceste condiţii, nu putem să nu ne întrebăm: cine trebuia să facă "acel aşteptat gest de onoare", domnule Decebal Făgădău?".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272