REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Directorul Centrului de Transfuzii: Numărul de pungi recoltate s-a triplat

Directorul Centrului de Transfuzii: Numărul de pungi recoltate s-a triplat

Replica API 11 noiembrie 2015 | 00:00 164

Avalanşă de donatori!

Avalanşă de donatori!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa mulţumeşte tuturor persoanelor care au venit să doneze sânge în perioada 31 octombrie- 6 noiembrie, susţinând prin gestul dumnealor atât pacienţii răniţi în tragicul accident din clubul Colectiv, cât şi pe cei aflaţi în spitalele din judeţul Constanţa. „Vă mulţumim pentru raspunsul dumneavoastră prompt şi voluntar, pentru disponibilitatea de a aştepta, pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă faţă de timpul prelungit de aşteptare, influenţat în parte de spaţiul limitat de care dispune instituţia noastră şi de numărul extrem de redus de angajaţi.

Cu ajutorul dumneavoastră, în această perioadă numărul de pungi recoltate s-a triplat. Fără sprijinul voluntarilor: studenţi medicinişti, 4 asistente medicale din alte instituţii, foşti angajaţi şi colaboratori care au venit să ne ajute, activitatea noastră ar fi fost considerabil îngreunată şi numărul persoanelor care ar fi donat, mai scăzut. Le mulţumim tuturor! Mulţumim sponsorilor care au răspuns cu promptitudine şi necondiţionat punând la dispoziţia donatorilor gustări şi răcoritoare!” a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, directorul Centrului de Transfuzii din Constanţa.

În această perioadă, în paralel cu activitatea de recoltare de sânge, medicii au asigurat atât procesarea sângelui recoltat în diverse produse sanguine, cât şi efectuarea testelor de laborator pentru o parte din pungile recoltate. „S-a răspuns pozitiv tuturor solicitărilor primite de la spitale. Având în vedere volumul mare de lucru şi complexitatea procedurilor de verificare a tuturor produselor sanguine obţinute, în vederea eliberării lor din carantină, îi informăm pe cei care doresc să doneze în perioada 9- 12 noiembrie (luni-joi) că programul de recoltare se va desfăşura între orele 07:30-12:30, numărul de persoane admise pentru evaluare şi donare în această perioadă fiind limitat la maxim 50/ zi”, a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, directorul Centrului de Transfuzii din Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212