REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Directorul CT Bus: ‘Începând de marți, în autobuze vor fi polițiști locali’

Directorul CT Bus: ‘Începând de marți, în autobuze vor fi polițiști locali’

Replica API 19 mai 2020 | 08:39 5548

Odată cu intrarea României în starea de alertă, autobuzele din orașul de la malul mării au fost luate cu asalt de către locuitorii dornici să ajungă la serviciu sau să profite de relaxarea măsurilor pentru a vizita cine știe ce colț al orașului. Problema principală este reprezentată de aglomerarea mijloacelor de transport în comun, fiind, practice, imposibilă distanțarea socială.

Bogdan Niță

Începând de marți, în autobuze vor exista echipe, pentru prevenție, care vor fi ajutate de Poliția Locală

”Încă de sâmbătă dimineață acționăm cu 10 echipe, care nu fac decât prevenție, în sensul că urcă în mijloacele de transport și se îngrijesc ca oamenii să respecte regulile de distanțare socială, dar și purtatul măștilor. Noi putem face doar prevenție pentru că noi nu suntem o autoritate de control, care să poată amenda. De aceea vom primi, începând de marți, ajutorul celor de la Poliția Locală, care au și autoritatea să intervină altfel decât putem noi. Noi am luat deja unele măsuri: scaunele din autobuz sunt marcate, în toate autobuzele sunt lipite colante cu informații și recomandări. În autobuze sunt înregistrate mesaje sonore, prin călătorii sunt îndemnați ca, atunci când autobuzul este aglomerat, să îl aștepte pe următorul. Autobuzele circulă la 4 sau la 5 minute, întârzierile sunt ca și inexistente, deci noi suntem în grafic. Noi recomandăm tuturor călătorilor ca înainte de a pleca undeva cu un mijloc de transport în comun, să își o marjă de timp în așa fel încât să poată să ia, eventual, un al doilea autobuz dacă primul venit este prea plin” a declarat pentru ziarul Replica, directorul Ct Bus, Bogdan Niță.

”Apelul meu pentru cetățeni este să respecte regulile”

În privința utilării parcului auto cu autobuze electrice, Bogdan Niță a declarat: ”Există o licitație, organizată de minister, prin fonduri europene. Constanța are 41 de autobuze, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri. În acest moment licitația pentru autobuzele de 12 metri se află în desfășurare, și undeva în această lună se va relua și licitația pentru autobuzele de 10 metri. Noi suntem aproape de finalizarea unei licitații pentru achiziționarea unor mini autobuze din fondul de 10 milioane de lei alocat de primărie. În câteva luni de zile sperăm să avem aceste miniautobuze. Sunt 7 trasee: unul este traseu turistic, mai sunt 2 trasee care vor fi create pentru aceste miniautobuze, și alte patru trasee pe care vom intra în timp în funcție de vehiculele disponibile. Apelul meu pentru cetățeni este să respecte regulile”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI CU INDIENII CARE URCA FARA BILET SI IMPUTITI,CE FACETI???
0
0
Sa nu se olareasca in fund domnii locali
0
5
Nu mai au masini si merg cu autobuzele?
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272