REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
22.4° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Directorul executiv al Portului Constanța și-a pus soțul șef la RA APPS?!

Directorul executiv al Portului Constanța și-a pus soțul șef la RA APPS?!

Mirela PASCAL 25 mai 2024 | 00:00 7248

Mirela-Ileana Birchi este începând din 15 februarie, noul director executiv al Administrației Portului Constanta. Până atunci, ocupase poziția de consilier al directorului general, iar anterior, a ocupat mai multe poziții cheie în instituțiile statului, precum Poșta Română ori Camera de Comerț a României sau consilier al lui Sorin Grindeanu, însă a mai activat și la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” , din 2002 până în 2008. Au trecut 16 ani de când a părăsit corabia, iar relațiile cu fostul angajator nu s-au stricat, din câte observăm. Din contră! Întâmplare sau nu, soțul lui Birchi a ajuns și el să ocupe o poziție în instituția statului. Și, nu orice poziție, ci una sus pusă... aceea de șef.

Directorul executiv al Portului Constanta si-a pus sotul sef la RA APPS?!Mirela-Ileana Birchi

Mirela-Ileana Birchi ocupă functia pe care a activat Mihai Teodorescu, până să fie numit director general interimar, în locul lui Florin Vizan care și-a dat demisia.

 

Directorul executiv al Portului Constanta si-a pus sotul sef la RA APPS?!

CV Mirela-Ileana Birchi

Directorul Mirela-Ileana Birchi a ocupat din aprilie 2022 funcția de consilier director general în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) iar din august 2022 funcția de consilier al vice-prim ministrului și al ministrului Transporturilor și Infrastructurii. Anterior acestor funcții a activat în cadrul cabinetului personal de avocatură.

 

Directorul executiv al Portului Constanta si-a pus sotul sef la RA APPS?!CV Mirela-Ileana Birchi

Ileana Mirela Bîrchi a absolvit Universitatea Ecologică, Facultatea de Drept, și are un doctorat în Științe Militare. După absolvirea cursurilor Universității Ecologice din București, a făcut studii postuniversitare la Academia de poliție „A.I. Cuza”. Apoi a devenit avocat definitiv în cadrul Baroului București. A lucrat în cadrul Ministerului Educației Naționale (în anul 2011) dar și la RAAPPS București, unde a fost consilier juridic, din 2002 până în 2008.

Directorul executiv al Portului Constanta si-a pus sotul sef la RA APPS?!

Birchi și-a lăsat o ușă deschisă la RA APPS... pentru soțul care lucra în Anglia?!

Anii au trecut, Birchi a ajuns sus pusă în instituțiile statului. Asta în timp ce soțul lucra la o companie în Anglia, Ultimate Accounting & Tax Solutions, unde câștiga, pe an 7.380 de lire, pe an, echivalentul a puțin peste 43.000 de lei. Cum, probabil, nu se ridica la același nivel, s-a gândit să-i facă loc la RA APPS... și a reușit. Pentru că, recent, acesta a fost angajat direct pe poziția de șef, unde câștigă aproape 9.000 de lei pe lună. Wow, ce evoluție!

Directorul executiv al Portului Constanta si-a pus sotul sef la RA APPS?!

Cadou de 22.000 de euro

Familia Birchi nu o duce rău deloc. Potrivit declarației de avere, Ileana Birchi are trei terenuri intravilane în județul Ilfov și două mașini și două case de locuit în același județ. A declarat bijuterii în valoare de 35.000 euro, iar surpriza din declarația din 2024 este că soțul a primit un cadou de 22.000 de euro.

În ceea ce privește veniturile, aceasta a încasat suma de 5.490 lire  de la SMART PARTNERS LTD, 27 LONGBRIDGE ROAD, BARKING, ESSEX, UK și salariul soțului de 5.040 lire de la Ultimate ACCOUNTING&TAX SOLUTIONS LTD, 27 LONGBRIDGE ROAD, BARKING, ESSEX, UK. 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uite la Coldea și acoliții care răspundeau de securitatea țării.In Iran îi executa pe loc,sunt sub control judiciar.
8
0
Asta este CORUPTIA! De aia nici nu o sa avansam niciodata! Cum poti sa fi Director Executiv, cand tu nu esti pregatit profesional pentru asa ceva! Mai mult de Jurist, nici nu trebuia sa fie! Aceste numiri politice, ca pe timpul KOMINTERN-ului , ne va duce la faliment!
13
1
Numai oameni plin de capabilități în sistemul bugetar , oameni care nu greșesc niciodată și fac averi colosale numai din salarii
20
0
Șerpăria model r*mânia Partidele clan ban au grijă de ciolan Mergeți și votați pentru unii mai bogați
22
0
BUGETARI,TRAI NENICA.UNDE E REDUCEREA APARATULUI BUGETAR ,PROMISA DE PRIMINISTRUL NOSTRU?
23
0
Asta e makid0anka ?
20
1
Fgz
6
1
Partidele politice lupta pentru binele comunități (clanuri, neveste, soți, amante, copii, nepoți) și pinguini cu votatul, trăiască democrație și prost1mea
28
0
Clanuri de mafie care halesc banii din taxe. Furt pe fata cu legea in mana a bugetului
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616