REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Directorul Festivalului de la San Sebastian ameninţă să demisioneze din cauza premiului decernat lui Johnny Depp

Directorul Festivalului de la San Sebastian ameninţă să demisioneze din cauza premiului decernat lui Johnny Depp

Replica API 14 septembrie 2021 | 00:00 675

José Luis Rebordinos, directorul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian (Zinemaldia), a declarat că nu este dispus să se autocenzureze pentru a evita dispute, precum cea provocată de premiul onorific decernat pentru întreaga carieră lui Johnny Depp, şi ameninţă că va demisiona, relatează duminică EFE, citată de Agerpres.

Johnny Depp

"Am o vârstă şi nu am nevoie să mă cenzurez, voi pleca", a declarat Rebordinos, într-un interviu acordat agenţiei EFE.

El a precizat că, în legătură cu premiul acordat de festivalul Zinemaldia pentru a recompensa cariera lui Johnny Depp, s-a spus "tot ceea ce era de spus" şi că nu doreşte ca această controversă să umbrească cea de-a 69-a ediţie a festivalului care se va desfăşura în perioada 17 - 25 septembrie.

Organizatorii au anunţat în august într-un comunicat că actorul american va fi recompensat cu Premio Donostia, definind-l pe Johnny Depp drept "unul dintre actorii cei mai talentaţi şi mai versatili ai cinematografiei contemporane". Prin această distincţie, organizatorii au dorit să recompenseze cariera acestui actor, nominalizat de trei la Oscar şi care a câştigat un Glob de Aur, printre multe alte premii.

Reprezentantele femeilor care activează în cinematografia spaniolă au considerat însă că mesajul transmis publicului este profund greşit. Anul trecut, o instanţă din Marea Britanie a decis că acuzaţiile de violenţă domestică formulate împotriva starului de fosta lui soţie sunt "substanţial întemeiate".

Însă directorul festivalului a reiterat că Johnny Depp nu a fost acuzat penal şi nici condamnat pentru violenţă conjugală asupra fostei sale soţii Amber Heard. "Are dreptul la prezumţia de nevinovăţie", a precizat Rebordinos, dorind să pună capăt acestui subiect care agită reţelele de socializare.

José Luis Rebordinos

Foto: (c) news.cinecitta.com

El a declarat că la ediţa de anul acesta a Zinemaldia, care începe vinerea viitoare, nouă regizori şi şapte realizatoare aspiră la câştigarea premiului Concha de Oro.

Printre realizatoarele ale căror filme sunt prezente anul acesta la festival se numără şi cineasta română Alina Grigore.

Filmul românesc "Crai nou/ Blue Moon", scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, a fost selectat la ediţia de anul acesta a festivalului. Lungmetrajul urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare. Irina se luptă să aibă studii superioare şi să scape de violenţa din familiei sa disfuncţională. O experienţă sexuală ambiguă îi va impulsiona intenţia de a lupta împotriva violenţei din familia ei.

Alina Grigore este cunoscută pentru rolul său din filmul "Ilegitim" (2016), în regia lui Adrian Sitaru, în colaborare cu care a scris scenariul şi care a fost premiat la secţiunea Forum a Berlinalei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272