REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Directorul financiar al Trump Organization Allen Weisselberg, condamnat la închisoare

Directorul financiar al Trump Organization Allen Weisselberg, condamnat la închisoare

Cristina BĂRBUCEANU 12 ianuarie 2023 | 00:00 489

Fostul directror financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, care a pledat vinovat de fraudă fiscală într-o înţelegere cu justiţia, a fost condamnat, la New York, la cinci luni de închisoare şi la plata unei amenzi în valoare de peste două milioane de dolari, anunţă procuratura din Manhattan, relatează AFP.

Allen Weisselberg, foarte apropiat de Donald Trump, a pledat vinovat de 15 capete de acuzare de fraudă şi evaziune fiscală cu privire la venituri nedeclarate în perioada 2--5-2021 în valoare de 1,76 milioane de dolari, în cadrul unui vast dosar de fraude financiare în care Trump Organization a fost declarată vinovată la 6 decembrie - o premieră penală a grupului miliardarului republican, scrie News.ro.

”La Manhattan trebuie să joci după reguli, indiferent cine eşti şi indiferent pentru cine lucrezi”, a tunat procurorului statului New York în districtul Manhattan Alvin Bragg într-un comunicat în care a anunţat pedeapsa la cinci luni de închisoare şi arierate la impozite, amenzi şi dobânzi datorate autorităţilor fiscale ale statului şi oraşului New York în valoare de peste două milioane de dolari.

”Directorul financiar al Trump Organization Allen Weisselberg s-a folosit de poziţia sa ierarhică pentru a-şi asigura avantaje somptuoase precum închierierea gratuită a unui apartament de lux în Manhattan, a unui număr de maşini Mercedes-Benz şi cheltuieli şcolare private pentru nepoţii săi, toate fără să plătească impozitele prevpzute”, a ales procurorul, un ales democrat.

”Weisselberg îşi va ispăşi pedeapsa pentru infracţiunile sale”, a declarat Alvin Bragg.

Presa americană scrie că fostul director financiar al lui Trump urmeaază să-şi ispăşească pedeapsa în Închisoarea Rikers Island, la New York.

Dosarul vizează un sistem de declaraţii contabile false care a ascuns timp de ani de zile - din 2005 în 2018 - fiscului compensaţii financiare în natură acordate unor conducători de rang înalt, ca Allen Weisselberg, care a depus mărturie în procesul împotriva Trump Organization în noiembrie, după ce a pledat vinovat în august, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614