rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Directorul Liceului Traian, DEMIS după scandalul cu banii strânși de la elevi: 'Sunt presiuni politice'

Directorul Liceului Traian, Gabriela Costea, a fost demisă luni, 2 decembrie, din funcție, după scandalul în care unitatea de învățământ a fost implicată. Asta după ce o membră a Consiliului de Administrație din acdrul liceului și vicepreședintele Asociației Elevilor, Roxana Șerban, a făcut publică dovada că fondul şcolii există la liceul unde învață. Decizia de emitere a fost luată de Consiliul de Administrației al ISJ Constanța. Gabriela Bucovală, fostul ”general” al ISJ, îi va lua locul.

”A fost demisă pentru gestionarea defectuasă a situației conflictuale, fiind atins prestigiul unității de învățământ. Decizia a fost luatăieri de CA al ISJ, urmând să fie pusă în practică în perioada următoare”, a declarat, pentru Replica, șeful ISJ, Sorin Mihai.

”Luni, 02.12.2019, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de director a doamnei prof. Costea Gabriela, numită la conducerea Liceului Teoretic „Traian” din Constanța, începând cu 02.09.2019. Decizia de încetare a detașării din funcția de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situației conflictuale de la Liceul Teoretic „Traian”, care a fost semnalată de către Asociația Elevilor și Avocatul Poporului. Începând de miercuri, 04.12.2019, a fost detașată în interesul învățământului pe funcția de director doamna Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul Teoretic „Traian”, a transmis, printr-un comunicat, Inspectoratul Școlar Județean.

Reacția directorului demis, Gabriela Costea

Directorul demis a aflat din presă că nu va mai conduce instituția. Drept urmare, a transmis următoarele: „Am aflat din presă că echipa ISJ, care, aparent, promovează transparența, a luat decizia de a-mi înceta contractul de management. Cum s-a ajuns aici? Mi s-a propus să mă ocup de conducerea acestui liceu la începutul lunii septembrie 2019, într-un vid de conducere creat de pensionarea precipitată a fostului director; propunerea a venit ca urmare a rezultatelor mele profesionale anterioare (peste 20 ani de activitate la catedra de limba și literatura română (cu rezultate notabile, și asta, fără falsă modestie!), a experienței de inspector școlar, cât și pentru modul meu de lucru în relațiile interumane. Am început acest mandat într-un mod dificil, pentru că nu am preluat nimic de la nimeni, încercând să îmi lămuresc diferite aspecte și să acopăr lipsurile inerente ale unei școli, fie și ale uneia renumite, despre care nimeni nu vorbește, începând cu ”a face rost” de o stație și de boxele necesare pentru festivitatea de deschidere a anului școlar. Timp de o lună am lucrat alături de colega mea, directorul adjunct, de dimineața până seara târziu, având normă de predare și totodată, coordonând, participând sau realizând efectiv și, fără a fi exhaustivă, sute de documente, de la realizarea organigramei la desfășurarea activităților necesare pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare derulării activității de învățământ, de la gestionarea bazei materiale la coordonarea activităților legate de elaborarea Regulamentului Intern și a Regulamentului de Ordine Interioară, organizarea ședințelor Consiliului Profesoral și ale Consiliului de Administrație, stabilirea tematicii și a graficului Consiliului Profesoral, a tematicii și a graficului Consiliului de Administrație, actualizarea programului anual de achiziții publice, coordonarea comisiei de întocmire a orarului, întocmirea fișelor de atribuții pentru membrii Consiliului de Administrație, a fișelor posturilor pentru personalul din subordine, verificarea completării și semnării de către toți angajații a contractelor de muncă, coordonarea și colectarea datelor statistice pentru sistemul național de indicatori pentru educație și introducerea datelor în Sistemul de informații Integrat al învățământului din România (SIIIR), audiențe, stabilirea componenței catedrelor și comisiilor din cadrul unității de învățământ, elaborarea instrumentelor interne de lucru, utilizate în activitatea de îndrumare, control și evaluare a tuturor activităților care se desfășoară în unitatea de învățământ etc”, a transmis Costea., prin intermediul unei scrisori.

”La data de 13.10.2019, după doar o lună de mandat, am aflat că reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație a postat un tabel cu sume plătite în anul 2018 de părinți pentru asigurarea pazei. (Menționez că în 2018 nu eram directorul instituției și niciodată, dar niciodată, nici în calitate de simplu profesor, nici de diriginte, nu am solicitat și nu am primit bani sau alte favoruri din partea părinților sau din partea elevilor. Ca director, nici atât!!!). A doua zi, am rugat să fie chemată să lămurim despre ce este vorba și am realizat că deschide telefonul și mă înregistrează. Am fost stupefiată. De ce oare ar face un elev așa ceva? Doar voiam să văd despre ce este vorba exact și să o întreb de ce nu a încercat să își spună nemulțumirile mai întâi în consiliul din care face parte. Apoi a început bâlciul deșertăciunilor cu diferite incitări și am înțeles scopurile, motivele și mijloacele folosite. Din cauza prezentărilor tendențioase sau chiar mincinoase uneori, cei care nu au înțeles dedesubturile s-au inflamat de parcă eu personal eram vinovată de modul deplorabil de subfinanțare al învățământului, în general și al Liceului Teoretic Traian, în particular, fiind înjurată, hărțuită și pusă la zid. Am trecut peste toate aceste mizerii și am solicitat, verbal și în scris, ajutorul autorităților locale care ba nu au răspuns deloc la solicitarea deblocării postului de paznic (ISJ Constanța în speță, cu o...scrisoare pierdută) sau au refuzat elegant acordarea fondurilor pentru instalarea unui sistem de alarmare sub precizarea că cererea nu este ”conformă” (Primăria Constanța); în presă, toată lumea vorbește că da, ”se vor da”, realitatea fiind alta”, a mai relatat cadrul didactic.

Gabriela Costea susține cp, de când a fost făcută publică povestea cu fondul școlii, au urmat presiunile asupra ei, inclusiv politice, spune fostul director. ”Au urmat nenumărate plângeri, sesizări, reclamații, solicitări, telefoane anonime, pe diferite motive și la diferite instituții, toate menite să hărțuiască și la care am fost nevoită să răspund pentru că, nu-i așa, unitatea de învățământ nu are prevăzută în organigrama sa un compartiment de informare și relații publice, această activitate revenind conducerii instituției. La pachet, amenințări voalate sau fățișe ale potentaților zilei, dintre care un senator de Constanța și un consilier local, care nu au venit să mă întrebe de ce anume are nevoie școala pentru o bună funcționare, (pentru că unii doar trâmbițează sloganuri cu ”România educată”!!!), ci au venit să facă presiuni politice; am înțeles din toată această ”atenție” că incomodez și că, în final, voi fi demisă, însă am refuzat să cedez, așa cum probabil doreau. Au fost derulate diferite anchete, care de care mai interesante: MEN, actualmente MEC, ISJ, AVOCATUL POPORULUI; reprezentantul AVOCATULUI POPORULUI a făcut o anchetă care, doar eufemistic vorbind, poate fi numită subiectivă și intruzivă: nu a audiat toți partenerii de dialog din școală (profesori, CONSILIUL ȘCOLAR AL ELEVILOR, ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI din LICEUL TRAIAN) preferând să audieze o singură persoană, pe reprezentantul elevilor în CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE, fără să consemneze că ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI, legal constituită, poate să sprijine în mod legal școala, făcând ulterior diferite recomandări hilare și fără concordanță cu procesul verbal de ”constatare” de genul ”organizarea concursului pentru ocuparea celui de-al treilea post de paznic”, ”trecerea paznicilor din regim de noapte în regim de zi” și altele asemenea. Păi doamna ”meneger” Weber nu știe că posturile personalului nedidactic sunt blocate? Că este obligația conducerii instituțiilor publice să asigure paza continuă a acestei instituții? Păi cine să se ocupe dacă toți aruncăm pisica în curtea vecină și ne prefacem în presă că ”avem toată disponibilitatea”? Anchetatorii care ”s-au autosesizat din presă” precum că ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI plătește paza nu au reușit să citească și comentariile, că este o problemă generalizată a învățământului sau doar atât au fost lăsați să vadă?”, a precizat Costea.

”Ceea ce doresc să semnalez este faptul că nu m-am implicat în activitatea Asociației de Părinți și nu am pretins nici în mod direct și nici prin interpuși niciun fel de taxă reprezentând fondul școlii. Asociația de Părinți a sprijinit în anul școlar precedent inițiativele fostei conduceri a liceului, inițiative de a organiza diverse evenimente precum serbări școlare, premierea elevilor olimpici sau paza unității școlare prin contractarea unei firme de pază. Ironia sorții face ca, în anul 2012 să fi fost demisă din poziția de inspector școlar de la ISJ Constanța sub diferite pretexte, deoarece se bănuia că fac parte din PDL/ PNL, lucru absolut neadevărat; azi, sunt suspectată că fac parte din PSD, lucru la fel de neadevărat; singurul partid din care fac parte este CORPUL DASCĂLILOR. Dar este cu desăvârșire adevărat că cei a căror profesiune este colportarea sunt doar niște mărunți politruci care nu au altă modalitate de afirmare. Dacă ar fi fost curioși, ar fi aflat că înaintașii mei pe linie paternă, din familia INCULEȚ, au fost toți condamnați politic sau surghiuniți, motiv care m-a determinat să nu mă apropii niciodată de politică. Se pare, însă, că pentru a promova în carieră, nu de caracter sau de profesionalism ai nevoie, ci doar de apartenența la un partid sau altul și lucrul acesta este ca un cancer al societății românești și că suntem sortiți să fim conduși mereu și mereu de și în favoarea rațiunilor partinice . Este fără dubiu că toate aceste atacuri au fost regizate de către persoane apropiate mediului didactic, afiliate politic, persoane cu acces imediat la resurse, instituții publice și media, având ca unic scop vacantarea postului, prin îndepărtarea persoanei incomode și ocuparea lui de persoane cu ”origine sănătoasă”; ar fi interesant dacă cei care s-au ocupat cu blocarea activității instituționale prin intermediul bombardării cu sesizari, etc. și-ar declara apartenențele politice, s-ar prognoza ușor direcțiile viitoare, relațiile de tot felul și s-ar releva interesele, adesea altele decât învâțământul de calitate”,a continuat Costea.

”În final, este un gust amar pe care mi-l lasă intrigile de budoar ale persoanelor cu apucături machiavelice care doresc doar să se cațăre și să sufoce asemenea plantelor parazit, care propun demagogic măsuri populiste și irealizabile pe termen scurt și mediu, având, de fapt, în minte, doar propria agendă, asemeni ”ilustrului” Coriolan Drăgănescu al lui Caragiale, pentru că nimeni nu poate schimba o instituție în două luni și asta în condițiile în care nu există resurse suficiente sau cadrul legal. Îmi pare rău că, pentru o funcție efemeră, s-au aruncat atâtea resurse în joc, târând în scandaluri ipocrite numele unei instituții respectabile; de asemenea, am motive temeinice de suspiciune asupra gradului de libertate și obiectivitate în ceea ce privește un anumit segment al presei, și vom vedea câți din cei care au trunchiat declarații sau le-au inventat vor publica și acest drept la replică. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu profesor și am intrat pe ușa din față a liceului cu peste 2 decenii în urmă, pregătindu-mă să fiu la înălțimea misiunii pe care mi-am ales-o, și, pentru mine, cel puțin, este o onoare să fiu DOAR profesor, deși nu credeam să ajung să spun, asemeni lui Cicero: ”O tempora! O mores!!”, se maia rată în scrisoarea transmisă de Gabriela Costea.

Cum a început totul!

Reamintim că Roxana Șerban a atras atenția, public, că va încerca să oprească acest fenomen și va cere sancționarea tuturor celor implicați. ”Traian cheltuie pe sub mână aproape 10.000 € pentru pază, consumabile”, atrage atenția Roxana Șerban, vicepreședintele Asociației Elevilor. ”Fondul școlii există, deși autoritățile se fac că nu există- 100 lei/elev. Deși primarii și directorii se jură că în școlile administrate de aceștia nu se colectează niciun ban și că elevii au toate necesitățile, în realitate, aceștia gestioneză sute de mii de lei pe cale informală”, a scris pe facebook eleva de la Liceul Traian, acre este și membră în Consiliul de Administrație. ”Am făcut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprinde "situația colectarii" fondului școlii în Liceul Teoretic Traian din Constanța, liceu unde învăț și eu. Am fost șocată să văd ce sume se vehiculează și destinația lor. Mai mult, tabelul are o rubrică și de grad de colectare, ceea ce îmi da senzația că, daca nu ne conformăm, urmează să fim executați silit. Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mână aproape 10.000 de euro pentru pază, consumabile, "serbare Crăciun" sau "premii olimpici". În calitate de membru al Consiliului de Administratie, voi cere stoparea oricărui fenomen de astfel de colectări, la modul cel mai serios, și sancționarea tuturor celor implicați”, a transmis eleva.

Mirela PASCAL

miercuri, 4 decembrie 20193225
Comentarii

03cami(6 dec 07:42)
Dna Bucovala are "competente ridicate"? spune dl general. dat ministerul i-a acordat calificativul nesatisfacator si este in proces. de ce poate ocupa functie cu nesatisfacator si proces pe rol??
20Meritati bai rumenilor(4 dec 15:23)
Romanii sufera de sindromul Stockhholm le place sa fie luati pe la spate si stropiti in fata! Toti tampitii sustin directoarea. Bine bai tampitilor platiti atunci dar sa nu carecumva sa aveti pretentia sa fie toti prosti ca voi!
03Parinte(4 dec 14:12)
Pe directoarea de la OVIDIUS cand o schimba? E de 20 de ani acolo si nu a adus 1 leu liceului pentru investitii.Cad usile,wc sunt imputite, nu exista sapun,detergent,laboratoarele au calculatoare cu licente de peste 15 ani. Profesorii au ramas intepeniti in era comunista , frustrati , slab pregatiti , fara deschidere catre nou.Copii sunt obligati sa memoreze pagini intregi, se predau alert lectii la care copii sunt spectatori, deoarece nu inteleg nimic, totul fiind peste puterea varstei . NU mai exista pedagogie. Domule insp.gen.cand se face o evaluare a cadrelor didact. dar si conducerii?
02gicu valerica(4 dec 13:15)
prost e ala care da nu ala care cere
05Mucan(4 dec 11:41)
Armanlu nu cheari! Liber la angajat de matusi, cumetri si alte rubedenii..Ca doar doamna e cu antecedente...
03alta boala(4 dec 11:04)
cancerul galben a inceput sa se manifeste
12logicus(4 dec 11:03)
daca prostia ar durea multi parinti ar tipa ! copii lor sa fie inscrisi la scoli care nu strang bani
07Iris(4 dec 09:42)
Bucovala isi muta incompetenta la Traian.
29Adevar(4 dec 08:58)
Parintii care au bani sunt de vina, pentru ca ei insista sa cotizeze toti copiii, umilindu-i si amenintindu-i pe cei care nu vor sa dea bani!
50Kriss(4 dec 08:24)
Costea a fost ejectata din ISJ pentru ca a facut varza olimpiada de romana. A incurcat si pierdut lucrarile copiilor. A dat subiectele din anul precedent. E pilaf. Bucovala si Costea sunt din PNL dar nu se iubesc. Banu conteaza.
78Elena(4 dec 07:35)
Nu exista fondul scolii, exista fondul Asociatiei de parinti, o asociatie constituita legal acum multi ani si care are dreptul legal de a sponzoriza scoala, la fel cum orice persoana publica sau privata are dreptul de a dona, sponsoriza etc....
05Elena(4 dec 07:26)
La Gradinita nr. 8 din Tomis 2, fondul clasei este impus de doamnele educatoare, 300 lei de copil. In clasa sunt 30 de copii. Pe langa acest fondul clasei zilnic ne cer alti bani. Pe copii nu ii invata nimic, doar urla la ei. Pentru serbarea de Craciun alte sute de lei si multe alte pretentii.
21Ciuma(4 dec 06:52)
E obligatoriu sa scape orasul de ciuma rosie
112Profesor(4 dec 05:22)
Bucovala? Are dreptul? Dar calificativul ii permite?
09100 de ani, sa ne revenim(4 dec 04:46)
V-ati tampit, de ce nu se recunoaste ca fondul clasei, fondul scolii exista peste tot .Ca e la initiativa comitetului de parinti, comitetului elevilor si tot ei il gestioneaza, dar exista si nu lipseste cu desavarsire.A cazut in capcana aceasta directoare ca trebuia sa existe si un tap ispasitor.Dar pana la a judeca si condamna acest fenomen trebuie vazut de ce este necesar acest fond, niste sume de bani mai mici sau mai mari care se getioneaza pentru scoli ca sa nu intru in amanunte.Inspectoratul nu este strain de aceasta practica, culpa comuna.
162Duamna Dancila(3 dec 22:25)
Gabriela Costea e cu siguranta o zdreantza PeSeDista.
022Ion(3 dec 22:03)
Asta se intampla la toate scolile. De ce nu ii schimbati pe toti directorii? Sau unii au alta apartenenta politica? Sunt foarte multe scoli in care paza este platita de asociatia de parinti, cu contract. Ce este atat de rau? Nu este nimeni obligat sa dea acei bani.
012Primarie, consiliul judeatean(3 dec 21:32)
Ii doarein cur de invatamant... Uitati unde se ajunge..
015Pentru parinte(3 dec 21:16)
Aveti dreptate! La fel ar trebui sa faca si profesorii din liceu..dar ghiciti? Azi nu stiau cum sa o pupe pe noua sefa...prefacatorie maxima!
029Marcela(3 dec 20:05)
Lumea este satula de machidonisme! Nu exista institutie in Constanta in care sa nu fie vreun mache! Poate stie Caracoti mai multe. Intrebati-l pe el. Pe vremea lui nu exista fondul? S-au pe madame Dermengiu. Alta javra ordinara! Sictir!
020Horia A carici(3 dec 19:58)
Bucovala este o profesoara foarte buna, trebuie doar sa stii cum sa o iei. Eu o iau cum ii place ei cel mai mult, pe la spate!
134Parinte(3 dec 19:10)
Revoltator! Ar trebui ca toti parontii sa faca adresa la minister ptr neacceptarea incompetentei Bucovala!
227Unu(3 dec 18:38)
Fondul clasei a existat chiar si acum 40-50 de ani. Nimeni nu a pus atunci problema ca acei bani se fura. Exista in schimb , in acest moment, un curent de opinie, construit si intretinut de catre unii binevoitori , cum ca acesti bani nu ar trebui sa existe. Deci, fara paza, fara mici reparatii, fara cadouri pentru olimpici. Acest principiu poate fi pus in aplicatr atunci cand tot sistemul va functiona impecabil. Poate peste 100 de ani! Invatati copii sa construiasca nu sa distruga! Principii pe stomacul gol...
026asdf(3 dec 18:27)
pe vremea lui caracoti, nu era fondul clasei ?
224Mucan(3 dec 18:19)
S-a facut dreptate! Armanlu nu cheari! Liber la angajat de matusi, cumetri si alte rubedenii..Ca doar doamna e cu antecedente...
011Vaaaai(3 dec 18:13)
Ce rost are sa va expuneti la un astfel de nivel de urbe?
146Anca(3 dec 18:10)
Dna profesoara Gabriela Costea este un cadru didactic extraordinar. Am fost eleva dumneai, am fost olimpica. Acum sunt si eu mama si in scoala mea exista Asociatie de Parinti. Noi platim paza, noi platim sistemul de supraveghere, noi platim diverse imbunatatiri ce se aduc scolii pentru ca NU SUNT BANI LA BUGETUL ALOCAT scolii. Nu este obligat nimeni sa dea bani. Iar aceasta dna profesoara, care este o doamna din toate punctele de vedere, nu merita pusa la zid. Fondul clasei exist si in 1990, exista si acum. Sa le fie rusine celor ce vorbesc urat fara sa cunoasca adevarata situatie.
252Jack(3 dec 16:14)
Bucovala isi muta incompetenta la Traian care, veti vedea, va deveni , in scurt timp, un liceu de duzina! Mandatul Zoiei la sefia ISJ s-a remarcat prin urlete, tipete si multa mediocritate dovada fiind ultimul calificativ! Ar trebui sa ii fie rusine ptr modul in care a incercat sa o demita pe Floriana directoarea de la Kogalniceanu, un director apreciat si cu cele mai bune rezultate din mediul rural!
140MACHEDONEALA(3 dec 15:49)
Bucovala vrea sa manance.
037Escu(3 dec 15:31)
Cand spune ca:"sunt presiuni politice"directoarea asta are dreptate pentru ca ilegalitatea asta se intampla in aproape toate scolile si liceele din orasul si judetul Constanta,este la fel ca si parlamentari,toti fura dar la puscarie ajung doar o mica parte dintre hoti.
350Zina(3 dec 15:09)
Asta miroase a facatura deoarece lui Bucovala ii e greu la catedra asa ca dupa 4 ani in care a facut praf ISJ in care a urlat si tipat la directori o sa urmeze niste ani in care o sa tipe la profesorii de la Traian!!! Oamenii rationali isi dau seama ca e facatura iar directoarea in functie daca nu a avut pe nimeni in politica trebuie sa plece! !!
1018Daniel(3 dec 15:08)
Dascalii care cer bani pt igiena, fondul scolii etc., ar trebui condamnati la in chisoare cu executare
331Mircea(3 dec 14:40)
Pai asta e situatia actuala la toate institutiile de invatamant. Grupuri de mame asa zise binevoitoare, care din lipsa de activitate infiinteaza un grup si apoi le bese mintea pentru orice cauza. Ba ca e 8 martie, ba ca e ziua de baie, numai sa facem cheta sa-i luam cadoo la doamna. Daca nu cotizai, se facea tabel cu cei care nu au cotizat si facut public. Mircea
929pnl la putere(3 dec 14:36)
si uite asa pnl-ul ne arata ca este exact ca psd-ul. ati votat acu isi pun ei oamenii lor!
515DOLORES(3 dec 14:34)
Foarte bine, copiii nu sunt datori cu nimic la fondul scolii.
037Alex(3 dec 14:22)
Se inlocuiesc fosilele astea intre ele. Bucovala, Caracoti si tot asa. Nu ne mai facem bine, mai sunt si alti profesori capabili.
1430Opinie(3 dec 14:12)
Limbajul folosit in comentarii lasa mult de dorit dar asta e nivelul, nu avem pretentii...eleva vedeta daca era o valoare reprezenta liceul la olimpiade, nu isi facea din acest scandal punctul forte al CV-ului ei pentru admiterea in strainatate..ar fi interesant de vazut si lista de sponsorizari a acestei asociatii a elevilor, care pierde procese pe banda rulanta dar ...e tare in scandaluri!
722corect(3 dec 14:07)
desi s-au marit consistent salariile unele cadre didactice tot isi bat joc de orele pe care le fac fortind copii sa vina la meditatii E buna marirea dar ar trebui si niste controale si sanctiuni drastice pentru cei care nu-si fac treaba!!!
3510Sa mori tu!(3 dec 13:55)
Javra incearca sa se justifice doar doar s-o mai infrupta de la fondul clasei! Pai fa boarfa comunista, daca tot esti tu asa profesionista, de ce nu ai luat masuri in clipa in care a aparut problema? Era simplu! In loc s-o ameninti pe fata aia, luai taurul de coarne si ziceai - la noi nu se exista asa ceva, ancheta interna si contributorii la fondul clasei pedepsiti drastic plus scuzele de rigoare fata de eleva. Si daca vroiai sa fii ghioarla in continuare, mergeai blat, lu' asta nu-i ziceai nimic, masluiai ancheta si colectai in continuare de la fraierii dornici de lins cur si platit aiurea!
915fagadau muistule(3 dec 13:49)
si de la elevi furi mai cacatule ???
468Alina(3 dec 13:44)
Hai dna director, te rog, canta la alta masa. Scuteste-ne de vaicarelile astea fara rost. Ai fost, esti, si vei ramane o hoata.
mai mult...Replica
5 iul 00:03ReplicaJALE la NUBA, din MAMAIA: activitatea din bucătărie, SUSPENDATĂ!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști...4766

5 iul 00:05ReplicaALARMANT! Încă o INTERVENȚIE pe LITORAL!1196
5 iul 00:04ReplicaORBAN TUNĂ la adresa CLUBURILOR: Aici au CRESCUT infectările cu CORONAVIRUS2070
5 iul 00:05ReplicaACCIDENT rutier MORTAL la Chirnogeni

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină, sâmbătă, 4 iulie a.c., la Chirnogeni, la ieșire spre Negru...2018

5 iul 00:04ReplicaPRINS DROGAT la VOLAN, în MAMAIA1645
5 iul 23:03ReplicaTot mai MULTE PERSOANE cu COVID-19, INTERNATE la Constanța!1308
5 iul 23:09ReplicaRaed Arafat: România se află pe un trend CRESCĂTOR al CAZURILOR de COVID-19

Avertisment oficial lansat de Raed Arafat, privind creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țara noastră....841

5 iul 23:13ReplicaTRAIAN BĂSESCU: LUCRURILE scapă de sub CONTROL! Soluția este STAREA de URGENȚĂ1772
4 iul 00:00ReplicaVIDEO ȘOCANT! Un INCONŞTIENT cu MERCEDES caută MOARTEA pe CONTRASENS2600
4 iul 10:48ReplicaVânturache se face că NU vede ce se întâmplă la Tomis Plus

Dezvoltatorul Tomis Plus a primit undă verde de la Primăria Constanța pentru proiectul Tomis Park de pe strada...2705

4 iul 00:52ReplicaNU mai ai NEVOIE de ACORDUL vecinilor pentru MODIFICĂRI în APARTAMENT4131
4 iul 17:19ReplicaMODĂ în centrul Constanţei: VEDETELE au făcut VALURI la malul mării7097
Vremea
28°27.8° - 28° duminică, 5 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 5.65 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iul 00:00SportFCSB vs FC Botoșani 1-1

Formaţia FCSB a remizat, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), cu echipa FC Botoşani, într-un meci din...316

5 iul 00:00SportManchester United a urcat pe loc de Champions League (5-2 vs Bournemouth)

Manchester United a reușit încă un meci excelent, s-a impus cu 5-2, pe teren propriu, în fața echipei Bournemouth,...223

5 iul 00:00SportJuventus vs Torino 4-1 / Record pentru Gianluigi Buffon

Juventus nu a avut probleme în derbiul orașului, a învins rivala Torino cu scorul de 4-1, și s-a distanțat la...269

5 iul 00:00SportBayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei! Performanța extraordinară bifată de Lewandowski

După ce recent a cucerit al 8-lea titlu consecutiv în Bundesliga, Bayern Munchen și-a trecut în palmares și Cupa...280

Local
4 iul 01:26LocalALARMANT: 420 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, 10 la Constanţa

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul...1688

4 iul 01:28LocalURMĂRIRE ca-n FILME pe străzile din Constanța. Protagonist: un tânăr fără PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au efectuat joi, 2 iulie, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se...2357

4 iul 01:25LocalȘoferiță aproape de comă alcoolică, oprită de polițiștii din Năvodari

1683

4 iul 01:27LocalDe azi, CT BUS reintroduce traseele de noapte!

Tot de mâine, linia 100M (GARA C.F.R. – STAȚIUNEA MAMAIA) va fi suplimentată cu 2 autobuze, iar intervalul de...1067

4 iul 01:27LocalLimanu lansează campania 'No more free hugs'

In contextul unei creșteri semnificative a numărului de îmbolnăviri de COVD 19 în România, Primăria Comunei...710

4 iul 01:26LocalSpectacolul 'Magic Swing' și turneul 'Pianul călător', în acest weekend, la Constanța

Seria evenimentelor culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, cu...772

4 iul 01:25LocalTânăr din Cumpăna, internat un an într-un centru educativ pentru tâlhărie

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au...799

4 iul 01:25LocalConfort Urban intervine în Faleză Nord

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC...895

4 iul 01:29LocalPANICĂ la Eforie Nord! O mașină a INTRAT în trenulețul TURISTIC

2998

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4389

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6029

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4328

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5358

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3532

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3100

Monden
4 iul 00:00MondenChristina Ricci divorțează! Motivul brutal și șocant pentru care a pus punct căsniciei care a durat 7 ani

Christina Ricci, în vârstă de 41 de ani, a depus joi, 2 iulie actele de divorț. Actrița cunoscută din filmele...584

4 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker a apărut în costum de baie, la plajă. Cum arată actriţa la 55 de ani

Sarah Jessica Parker încă este o ţintă a fotografilor, mai ales atunci când iese la plajă. Actriţa de 55 de ani a...539

4 iul 00:00MondenVacanțe de milionari. Moștenitoarea imperiului Swarovski, imagini sexy pe un iaht, în Ibiza

553

4 iul 00:00MondenCu ce l-a atras Kate pe William. Prinţul nu şi-a mai putut lua ochii de la ea

Ducesa de Cambridge este frumoasă, deşteaptă şi are o inimă de aur, nu e de mirare că Prinţul William a...551

4 iul 00:00MondenDouă site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K....448

4 iul 00:00MondenCântăreaţa britanică Duffy a criticat vehement filmul "365 Days" pe motiv că banalizează "traficul sexual"

456

Mapamond
4 iul 00:00MapamondChina va închide treptat toate pieţele unde se comercializează păsări vii

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea...438

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piaţă condiţionată" a antiviralului Remdesivir la nivelul Uniunii...475

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Stare de urgenţă la Belgrad, unde revin unele restricţii

441

4 iul 00:00MapamondRusia - Coronavirus: Revenirea la viaţa normală, nu mai devreme de opt luni, avertizează ministrul sănătăţii

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri...440

4 iul 20:10MapamondCoronavirus: Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de COVID-19

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca...462

4 iul 00:00MapamondMyanmar - Au fost reluate operaţiunile de căutare la mina de jad unde au murit 162 de persoane

440

Sănătate
4 iul 00:00SănătateVaccinul care ar putea să te protejeze împotriva bolii Lyme

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin care ar putea să ofere o protecție completă împotriva bolii Lyme, iar...430

4 iul 00:00SănătateTeamă, efectul secundar al supraviețuitorilor de cancer

Cancerul poate fi o boală îngrozitoare și stresantă, iar de cele mai multe ori, medicină nu ia în considerare cât...442

4 iul 00:00SănătateDietă mediteraneană ar putea influență genele și ar putea îmbunătăți sănătatea

450

4 iul 00:00SănătateTestul de salivă care îți spune rapid și ușor dacă ai Hepatită C

Testările pentru Hepatită C presupun 2 pași. Primul este o testare rapidă, care semnalizează prezența anticorpilor...453

4 iul 00:00SănătateLa ce servicii medicale gratuite ai dreptul dacă nu ești asigurat?

Dacă nu ești asigurat plătind lunar contribuția la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, poți beneficia de...490

4 iul 18:24SănătateStudiile asociază boala celiacă cu anorexia

Un nou studiu sugerează că femeile tinere care suferă de boală celiaca se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi...435

4 iul 00:00SănătateCum recunoști depresia. Semne surprinzătoare în funcție de vârstă

Depresia este o afecțiune din ce în mai mai comună în rândul adulților și vârstnicilor. Însă și copiii și...473

4 iul 00:00SănătateCum calmezi tusea uscată și productivă la copii

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii...448

4 iul 00:00SănătateDieta ketogenică: ce efecte secundare are și cum le previi

435

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT